Ana SayfaÜnlülerDerya Şensoy Babasının Tabutunu Görünce Hıçkırıklara Boğuldu...

İlgili Postlar

Derya Şensoy Babasının Tabutunu Görünce Hıçkırıklara Boğuldu…

Yattığı hastanede yaşama veda eden Ferhan Şensoy’ a bugün Ses Tiyatrosu’nda cenaze töreni düzenleniyor. Girişde babası Ferhan Şensoy’ un  tabutunu gören kızı Derya Şensoy, hışkırarak gözyaşlarını tutamadı. Ferhan Şensoy, törenin sonrasında Teşvikiye Camii’nde ulaştırılıp kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Kabristanlığı’nda toprağa verilecek…

Derya Şensoy Babasının Tabutunu Görünce Hıçkırıklara Boğuldu…

İki gün evvel yaşama veda eden usta sanatçı Ferhan Şensoy’ un Galatasaray ve Türk bayrağına sarılı oln tabutu araç ile Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde olan Ses Tiyatrosu’na ulaştırıldı. Usta sanatçının tabutu indirildiği sırada cadde üzerinde ve törenin yapılacağı Ses tiyatrosuna getirildiğinde dakikalarca ayakta alkışlandı. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Elif Durdu Şensoy, çocuklarının annesi eski eşi Derya Şensoy, Derya Baykal’ın oğlu Mert Baykal, yazar Nedim Gürsel, tiyatro oyuncuları Ali Poyrazoğlu, Zeliha Berksoy, Şevket Çoruh, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende sunuculuğu Okan Bayülgen yaptı.

Göz Yaşları Sel Oldu…

Sanatçı Derya Baykal’ın oğlu Mert Baykal, sabah erken saatlerde 70 yaşında hayatını kaybeden merhum Ferhan Şensoy’un naaşını, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ nden teslim aldı ve  ilk tören Galatasaray Lisesi’nde yapıldı. Ferhan Şensoy’un kızları Müjgan Ferhan Şensoy ile Derya Şensoy babalarının tabutta görünce hıçkırıklara boğuldular. Merhum Ferhan Şensoy için Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda tören hazırlandı…

“Bugün Bizim İçin Konuşmak Çok Zor”

Önümüzde haftalarda bebek dünyaya getirmeye hazırlanan Merhum sanatçının kızı Müjgan Ferhan Şensoy, tören başlamadan yaklaşan gazeteci muhabirlerin yöneltiği sorularını cevapsız sız bırakırken “Bugün bizim için konuşmak çok zor. Sahnede bir konuşma yapacağız zaten nefesimizi sahneye saklayarak orada konuşmayı tercih ediyoruz” dedi.

Şevket Çoruh: ” Ses Tiyatrosu’nu Biz Devam Ettireceğiz”

Törende hazır olan ünlü oyuncu Şevket Çoruh, “Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi’ne baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Okan Bayülgen: “Ona Layık Olmalıyız.”

Pandemi sebebiyle sınırlı sayıda insanın katılabildiği cenazede sahneye çıkan ünlü sanatçı Okan Bayülgen, “Dünya çapında bir sanatçıyı uğurlarken soğuk kanlı olmalıyız. Ona layık olmalıyız. Çok üzgünüz” dedi…

Derya Baykal: “Bilgeler Ölmez… Var Sayalım Ölmedin!”

Merhum Ferhan Şensoy’un eski ilk eşi Derya Baykal ise hazırladığı konuşmasında şunlara değindi: “Ses Tiyatrosu’na hoş geldiniz. Bu tiyatroya her zaman değer verip doldurdunuz. Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Bu sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar, bir film perdesi acayip filmler oynatılıyordu. O kadar iyi dostları vardı ki arkadaşları destek oldu. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan…Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert’in de babası her şeyinde emeği var… Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla… Yaşamayı bilmek doğmayı, bilmekle ölmeyi bilmenin arası… Doğmayı bilmiyoruz, bizi doğruyorlar… Ölmeyi nereden bilelim. Birkaç kez ölünmüyor ki! İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim. Ustam sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana, bize evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez… Var sayalım ölmedin!”

Müjgan Ferhan Şensoy: “Onu En Az Benim Kadar Tanıyorsunuz.”

Cenaze Töreninde gözyaşlarına boğulan usta oyuncunun kızı Müjgan Ferhan Şensoy, “O kadar güç ki burada durmak… Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam. Onu en az benim kadar tanıyorsunuz. Ne kadar sevdiğimi anlatsam sizler de aynı derecede seviyorsunuz. Şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması… Ölümden hiç korkmadı babam” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler