Ana SayfaKimdirDeniz Çakır kimdir?

İlgili Postlar

Deniz Çakır kimdir?

Atv ekranlarının izlenme rekoru kıran dizisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın başrol oyuncusu Deniz Çakır kimdir? Bugüne kadar çok sayıda projede yer alan başarılı işlere imza atan ünlü oyuncunun kariyeri ve özel hayaı ile ilgili detayları sizler için araştırdık Deniz Çakır kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Deniz Çakır kaç yaşında? Deniz Çakır aslen nereli? Deniz Çakır hangi burç? Deniz Çakır Kimdir?

Ünlü oyuncu Deniz Çakır 31 Aralık 1982 yılı doğumlu Ankara da doğmuştur. Aslen Ankaralı olan Deniz Çakır şuan 36 yaşında ve oğlak burcudur.

Ankaralı ünlüler

Deniz Çakır Kimdir?

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde mafya babası Hızır Çakırbeyli’nin eşi Meryem Çakırbeyli karakteri ile izleyici karşısına çıkan Deniz Çakır, 31 Aralık 1982 tarihinde Ankara‘da dünyaya geldi. Ailesi aslen Trabzonludur. Liseyi Ankara Ayrancı Süper Lisesi’nde tamamlayan Deniz Çakır, lise yıllarında gittiği bir tiyatroda Zeynep Eronat‘ı izlemesiyle oyuncu olmaya karar vermiş. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Cihan Ünal’dan oyunculuk eğitimi aldı. Konservatuvar okuduğu yıllarda Ankara Radyosu‘nda radyo tiyatrosu yapmaya başladı. 2004 yılında üniversiteden mezun olur olmaz İstanbul’a geldi. Birol Güven yapımcılığında 2004 yılında ekranlara gelen Kadın İsterse isimli Tv dizisinde Alev rolü ile ilk kez televizyon karşısına çıkan Deniz Çakır, dizide Hülya Avşar ve Cihan Ünal ile birlikte oynamıştır. 2006 yılında ise Reşat Nuri Güntekin‘in romanından uyarlanan Yaprak Dökümü isimli dizide Ferhunde rolü ile ikinci kez izleyici karşısına çıktı. Dönemin en çok izlenen dizisi olan Yaprak Dökümü’nde Halil Ergün, Fahriye Evcen, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Tolga Karel, Gökçe Bahadır, Caner Kurtaran gibi usta oyuncular ile birlikte rol aldı. 2013 yılında ise başrollerini Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin paylaştığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncu kadrosuna katılarak şah Sultan karakterine hayat vermiştir.

Taylan Biraderler‘in yönetmenliğinde, Timur Savcının yapımcılığında ve Meral Okay, Meral Okay’ın ölümünden sonra da Yılmaz Şahin‘in senaristliğinde çekilen dizide Deniz Çakır, Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur,Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular ile birlikte rol almıştır. Daha sonra 2014 yılında Kudret Sabancı yönetmenliğinde ekranlara gelen “Yasak” isimli dizide Fikret Kuşkan ile başrolde yer aldı.

Deniz Çakır Ödülleri

2010 – İsmail Cem Televizyon Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Dram ödülü

Deniz Çakır Tiyatro

2010 – Uyarca – İstanbul Devlet Tiyatrosu

2011 – Cam – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

2011 – Aşk Sözleri – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Deniz Çakır Filmleri ve Dizileri

2014 – Yasak (TV dizisi)

2013 – Muhteşem Yüzyıl (TV dizisi)

2011 – Ya Sonra (Sinema)

2011 – İffet (TV dizisi)

2011 – Cam (tiyatro)

2010 – Iron Man 2 (seslendirme)

2009 – Kako Siş (Sinema)

2009 – 40 (Sinema)

2008 – The Simpsons: Movie (seslendirme)

2008 – Kung Fu Panda (seslendirme)

2008 – Iron Man (seslendirme)

2008 – Donkey Xote (seslendirme)

2006- 2010 – Yaprak Dökümü (TV dizisi)

2006 – Evet Benim / İşte Benim (TV dizisi)

2006 – Avrupa Yakası (TV dizisi)

2005 – İki Arada Aşk (TV dizisi)

2004-2006 – Kadın İsterse (TV dizisi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler