Ana SayfaÜnlülerDeniz Akkaya, "Kadın evinde otursun. İki işi birden beceremiyor!" diyen Hülya Avşar'a...

İlgili Postlar

Deniz Akkaya, “Kadın evinde otursun. İki işi birden beceremiyor!” diyen Hülya Avşar’a isyan etti: Cahil!

Deniz Akkaya, “Erkek çalışsın, kadın evde çocuklarını kendi büyütsün, yemeğini yapsın, kocasını karşılasın.” diyen Hülya Avşar’a sert çıktı. Büyük bir kesimin tepkisini çeken Hülya Avşar, Deniz Akkaya’yı da çileden çıkardı. Akkaya, “Cahil geldi, cahil gidecek!” dedi. İşte detaylar…

Deniz Akkaya’dan Hğlya Avşar’a: Cahil geldi, cahil gidecek!

Mehmet Aslantuğ’u konuk olarak ağırladığı programında kadınların çalışması konusunda ilginç açıklamalar yapan Hülya Avşar’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Avşar kızına tepki gösteren bir isim de ünlü manken Deniz Akkaya oldu. Seda Sayan’ın programında konuşan Deniz Akkaya, Hülya Avşar’ın “Erkek çalışsın, kadın evde çocuklarını kendi büyütsün, yemeğini yapsın, kocasını karşılasın.” sözlerine “Cahil geldi, cahil gidecek. Bu kadınla ilgili ne olur bana soru sormayın. Ben geriliyorum dinlerken… Kız çocuklarını yanlış etkiliyor.” dedi.

Hülya Avşar’dan ilginç savunmalar

Hülya Avşar, kadınlar hakkındaki açıklamaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda yine tepkilere neden olan açıklamalar yapmıştı. Avşar, sözlerini savunurken “Lafımın arkasındayım. Kadınlar hem çalışıp hem çocuk büyütmeyi beceremiyor, boşanmalar artıyor. Ben de onlardan biriyim. Ben bütün bir konuşma yaptım. Kimseye çalışmayın falan demedim. Tam aksine çalışın diyorum. Kendim hala çalışan bir insanım. Zehra’yı da çalışacak bir kadın olarak yetiştiriyorum. Kadının evde yapması gereken şeyler var. Çocuğuna bakacak, evde yemeği yapacak. Bunu iki işi birden beceremiyoruz. Bak bunu ben de beceremedim. Ayrılıklarım bu yüzden oldu. Boşanmaların çoğu bu yüzden oluyor. Konuşmamın tamamında söylediklerime sadığım ve arkasında duruyorum.” ve “Felsefi anlamda üzerime giydiğim söylemleri ayak üstü anlatamam. Sözlerimin arkasındayım. Olayın büyümesi umurumda değil! Zaten ne söylersem söyleyeyim 5 yıl sonra anlaşılıyorum.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Hülya Avşar’dan kadınların özgürlüğü açıklaması

Hülya Avşar’ın tepkilere neden olan konuşmalarını gerçekleştiği Mehmet Aslantuğ ile olan diyaloğu şu şekildeydi:

Hülya Avşar: Ben şeyciyim. Erkek çalışsın, kadın evde çocuklarını kendi büyütsün, yemeğini yapsın, kocasını karşılasın.

Mehmet Aslantuğ: Tam bu değil galiba. Bu biraz sertleşmiş hali. Üretime girmesi lazım kadının. Muasır medeniyet seviyesi başka türlü olmuyor var ya Ata’nın işaret ettiği.

Hülya Avşar: Onu yapsın. Kadın özgürlüğüne hiçbir zaman… Evde de kadın baskın, dışarıda erkek, erkek egemenliği diyorum, erkek üstünlüğü, baskısı demiyorum. Erkek egemenliği güzel bir duygu geliyor bana.

Mehmet Aslantuğ: Özgürlükten kastın üretimde de olması dahil değil mi oraya, üretimde. Yani hayatın içinde. Yoksa gezip tozmuyor özgürlükten kasıt.

Hülya Avşar : Hayır, çalışabilir anlamında. Ben kızıma da söylüyorum muhakkak işin olsun. Kocan kim olursa olsun, dünyanın en zengin adamı da olsa senin kendi işin olsun. Ama erkek egemenliği diyorum. Bir erkek kadına sarıldığı zaman, kolunun altına girebileceğin bir erkekten bahsediyorum.

Mehmet Aslantuğ: “Bunu şöyle formüle etmek zorundayız. Bu erkeğe de anlam katar kadına da… Bu duyguları koruyalım ama kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı.

Hülya Avşar kimdir?

Deniz Akkaya kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler