Ana SayfaDedikoduDemet Sağıroğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya dava

İlgili Postlar

Demet Sağıroğlu’ndan Acun Ilıcalı’ya dava

Damat Sağıroğlu kimdir ? Demet Sağıroğlu’ndan Acun Ilıcalı’ya dava ! Acun Ilıcalı’ya neden dava açtı ? Cevaplar yazımızda.

Acun Ilıcalı’ya Neden Dava Açtı ?

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde avukatı aracılığıyla dava açtı.”Kınalı Kelebek” albümünde yer alan “Arnavut Kaldırımı” isimli şarkısının 1994 yılında yayınlandığını belirtti.Liste başında yer alan şarkının büyük beğeni kazandığını anlattı ve şöyle bir eklemede bulundu.”Söz yazarı ve eser sahibi olan müvekkilin bu şarkısı Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği tarafından koruma altına alınmıştır.Eserin, Acun Ilıcalı tarafından kanallarında izinsiz kullanıldığını ve hukuka aykırı olarak defalarca tekrarlanmıştır.Davalı müvekkilimin eserlerine bağlı maddi ve manevi haklarını ihlal etmektedir.”

Dava sonucu için “Bu kullanım sebebiyle şimdilik 5 bin lirası maddi 10 bin lirası manevi olmak üzere toplam 15 bin liranın tahsilini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundular.

Demet Sağıroğlu Kimdir ?

Demet Sağıroğlu, 5 Aralık 1966 tarihinde Erzurum’da dünyaya geldi. İlk ve Orta okulu Ankara’da okuyan Sağıroğlu, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde okumaya başladı. Burada okurken, girdiği bir sınavda birinci oldu ve aynı üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan Bölümü’ne burslu olarak yatay geçiş yaptı. Ardından, İTÜ Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nde de okumuştur.

hotel-demet

[affiliate_news id=”34521″]

Müzik hayatı boyunca çok sayıda başarılı albüme imza atan Demet Sağıroğlu, Aşkın Nur Yengi, Nalan gibi şarkıcıların albümlerine de şarkı vermiştir.

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra besteci ve söz yazarı kimlikleri ile de müzik dünyasının unutulmaz isimleri arasında yer alan Demet Sağıroğlu, uzun süredir müzik dünyasından uzak. Sağıroğlu, bunun nedenini müzik dünyasından bazı isimlere kırgın olmasından dolayı olduğunu ifade etti.

kirgin

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler