Ana SayfaDedikoduDemet Akbağ Seyircilerinden Özür Diledi

İlgili Postlar

Demet Akbağ Seyircilerinden Özür Diledi

Demet Akbağ seyircilerinden özür diledi. Demet Akbağ, bir döneme damga vuran ‘Bir Demet Tiyatro’da aynı sahneyi paylaştığı Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ‘Aydınlıkevler’ oyunuyla 15 yıl aradan sonra tiyatro sahnelerine döndü. Son dönemde sinema filmleri ve dizilerde rol alan sanatçı, tiyatroya ara vermesi hakkında yaptığı itirafla gündem oldu.

Sahnelere Geri Döndü

‘Vizontele’nin Siti Ana’sı, ‘Bir Demet Tiyatro’nun Lütfiye Fıdıllıoğlu ve Feriştah’ı, ‘Hükümet Kadın’ın Xate’si, ‘Kış Uykusu’nun Necla’sı Demet Akbağ, Bloomberg HT’de çarşamba akşamları ekrana gelen ‘Fatih Altaylı ile Bire Bir’ programına konuk oldu.

1980’li yıllarda Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi tiyatro topluluklarında yer alan 62 yaşındaki sanatçı, geçtiğimiz hafta birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla galası gerçekleşen ‘Aydınlıkevler’ oyunu hakkında, “Yılmaz’ın çok uzun zaman önce yazdığı bir oyundu. Onun bilgisayarında başlayıp, başlayıp ara verdiği oyunlar vardır. Bu da o oyunlardan biriydi. ‘Bu oyunu oynayalım’ dedik ama araya koronavirüs pandemisi girdi. İnce eleyip sık dokuduk. Çok tatlı gençlerle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Geri Dönüş Muhteşem Oldu”

İstanbul Belediye Konservatuvarı’ndan mezun olan Akbağ, tiyatronun yükselişte olduğunu dile getirerek, “Oyunlar kapalı gişe. Çok iyi genç oyuncular geliyor. Kadıköy yakası eski Pera gibi tiyatro cenneti. Artık eskisi gibi değil, tiyatrolar seyircinin ayağına geliyor. Bir gün Caddebostan Kültür Merkezi’nde, bir gün Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde oyun oynuyor, İstanbul içinde turneler oluyor. Bütün gösteri sanatları son iki yılda kan kaybetti ama seyirci açısından geri dönüş muhteşem oldu” şeklinde konuştu.

Demet Akbağ Seyircilerinden Özür Diledi

Başarılı oyuncu, tiyatroya 15 yıl ara vermesinin nedenini, “Aynı oyunu 4’er sene aralıksız oynaya oynaya 12 sene aralıksız çok fazla turne yaptık. Şİmdiki gibi haftada iki gün de değildi. Çok yorulduk. Bir anda hayatımıza sinema girince, Yılmaz da yazmayı durdurunca… Bu sefer ben oyun beğenmez oldum. ‘Eski oyunu oynamam’ dedim. ‘Bu kadar içimizden insanlar oynadım, şimdi yabancı bir oyun oynamak istemiyorum’ dedim. Tiyatrodan uzaklaştım. BKM evi gibi, oraya çok alışmıştım, başka bir tiyatro içime sinmedi. Ben de anlamadım bu kadar uzun zaman geçtiğini. Hakikaten buradan seyircimden özür diliyorum. İtiraf ediyorum bunu; Yılmaz adını da özür dileyeyim. İkimiz de tembellik ettik. Tiyatroyu çok ihmal ettik. Özür diliyoruz, bu oyunla da kendimizi affettireceğimize inanıyoruz” sözleriyle açıkladı.

“En Büyük Heyecanı Vizontele İle Yaşadım”

İlk filmi başrolünde Kemal Sunal’ın yer aldığı, 1987 yapımı ‘Davacı’ olan usta sanatçı, “En sevdiğin filmin hangisi?” sorusuna, “Hiç ayıramıyorum ama en büyük heyecanımı ‘Vizontele’de yaşadım” cevabını verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler