Ana SayfaYaşamModaDeğişmeyen Moda: Tunik!

İlgili Postlar

Değişmeyen Moda: Tunik!

Tunik, her yaştan kadının adeta vaz geçilmezidir. Kolay kombine edilebilir olması, rahat kullanımı, çarşıya-pazara çıkarken pratiklik sağlaması kadınlar için bulunmaz bir nimettir. Her boyu, her rengi ve deseni mevcuttur. Üstelik sadece tesettür tercih edenler tarafından değil, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tuniklerin, her kesimden alıcısı bulunmaktadır. Pantolonla, taytla, etekle hatta çorapla bile kombine etmek mümkün! Hâl böyle olunca da tunik sektörü hızla gelişmekte, her geçen gün yeni modeller eklenmektedir.

Tesettür tunik gerek gündelik yaşamda, gerekse özel davetlerde çokça görmeye alışık olunan bir giyim tarzıdır. Her mevsim için de kullanıma elverişlidir. Tesettür tunikte kullanılan kumaşlar terleme yapmaması için özenle seçilmektedir.

Geçmişten Günümüze Tuniğin Serüveni

Çok sevilen tuniklerin de bir tarihi geçmişi var! Günümüzde sadece kadınlar tarafından tercih ediliyor olsa da, eski dönemlerde daha çok erkekler tarafından kullanılmaktaydı. M.Ö. 3. yüzyıla dayanmaktadır. ‘’Tunica’’ Latince bir isimdir, kökeni Roma’dır. Kışlık için yün, yazlık içinse keten kumaş tercih edilirdi.

Zengin tabakanınki tamamen ipekten üretilirdi. Hatta zengin sınıf için ipek ithal edilirdi. 19. Yüzyılda 1980’lerde, kalçayı örtmesi, yünlü kumaşlardan yapılması sebebiyle soğuktan koruması amacıyla İngiliz asker kostümlerinde de kullanılmaya başlanmıştır. Zamanla yörelere göre ufak farklılıklar göstermeye başladı. Yunan tuniklerinde yaşanılan şehre göre tuniğin etrafı yeşil, kırmız gibi çeşitli renklere boyanırdı. Ortaçağ’da ise tunik, daha çok gömlek olarak kullanılırdı.

 Tunik Pantolon Modası

Bu moda, tuniğin Ortaçağ’da pantolon üzerine gömlek olarak giyilmesi ile başlamıştır. Geçmişi oldukça eski ve uzundur. Günümüzde tunik, tayt, çorap, pantolon ve etek üzerine giyilmektedir. Eski kreasyondan tamamen kopmamakla birlikte, her geçen gün kendini yenilemeye de devam etmektedir. Özellikle de tesettürlü kadınların kurtarıcısıdır.

Daha çok günlük kullanımda, seyahatlerde tercih edilmekle beraber, abiye modelleri de mevcuttur, oldukça şık durmaktadır. Kullanılacak tuniğin pantolonla uyumu önemlidir. Salaş bir tarz oluşturulacaksa tuniğin de pantolonun da salaş kesimli ve bol olmasında bir beis yoktur. Bol bileğe kadar gelen uzunlukta bir tunik tercih edilecekse, patolon bilek kesimli ve dar olmalıdır ki, karmaşık bir görüntüye sebep olmasın. Tesettür tunik modellerinde bol çeşit ve uygun fiyat olarak güvenilir online mağaza Modanoiva.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler