Ana SayfaKimdirDavut Güloğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Davut Güloğlu Kimdir?

Karadeniz ezgileri ile gündemde yer alan Davut Güloğlu Kimdir? Davut Güloğlu Nerede Doğdu? Davut Güloğlu Aslen Nereli? Davut Güloğlu Hangi Burç? Davut Güloğlu’nun Albümleri Hangileri? Davut Güloğlu’nun Filmleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Davut Güloğlu Nerede Doğdu? Davut Güloğlu Aslen Nereli? Davut Güloğlu Hangi Burç?

Davut Güloğlu 1 Ocak 1977 yılında Rize’de Doğdu. Davut Güloğlu Aslen Rizelidir. Davut Güloğlu Oğlak burcudur.

Davut Güloğlu Kimdir?

Davut Güloğlu, memur bir babanın 11 çocuğundan yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşında anne ve babasını kaybettikten sonra bir dönem futbolla ilgilenen sanatçı, Rize Belediye Spor, Salaha Spor gibi amatör futbol kulüplerinde 6 yıl futbol oynadı.

1991 yılında İstanbul’a gelen Davut Güloğlu, İstanbul’da çeşiti ticari faaliyetlerde bulunduktan sonra (fırın, market, sürücü kursu vb…) ailesinin büyük desteğiyle 1998 yılında ilk albümü “Sarılsam da olmayi” ile müzik dünyasında tanınmaya başladı. Değerli sanatçı Arif Sağ’ın açtığı kurslara devam ederek müzik birikimini geliştirdi. Özel kurslarla çalışmalarına devam etti. Karadeniz ritimlerini günümüz müzik anlayışıyla birleştirerek albümünde kendi müziğini yaptı.

Bir çok eser besteleyen sanatçı Davut Güloğlu, bu albümünde kendi eserlerini seslendirirken diğer besteci ve söz yazarlarının eserlerini de yorumladı. ” NURCANIM ” albümünde dört eserin söz ve müziği, bir eserin müziği, bir eserin sözü kendisine aittir.

Davut Güloğlu, 2001 yılının ocak ayında çıkan bu albümün ilk klipini , “NURCANIM ” ikincisini ise ” BENİM BÜYÜK ALLAHIM ” adli parçalarına çekti. Son zamanlarda en çok satan albüm listelerinde uzun bir süre baş sırayı almayı başardı. 2,5 yıl aradan sonra bomba gibi bir albümle geri döndü. “Katula, Katula” ismini verdiği albümünü 2003 senesinde çıkaran Davut Güloğlu albümde söz yazarlığını da ortaya çıkardı.

Davut Güloğlu 24 Ocak 2011 yılında Kanaltürk televizyonunda Ece Erken ile sunuculuğunu paylaştığı ‘Hayata Gülerken’ programını sabah kuşağında gerçekleştirmiştir. Bugün Beylerbeyinde yaşayan Davut Güloğlu müzik kariyerine devam etmektedir…

Davut Güloğlu’nun Albümleri:

1998: Sarılsamda Olmayi Darılsamda Olmayi

2001: Nurcanım

2003: Katula Katula

2004: Dur Orda Dur

2005: Çat Çat

2007: Kapak Olsun

2009: Kopalım Bari

2012: Seni Seni

2015: “Aşk”

Davut Güloğlu’nun Filmleri:

2002- Reyting Hamdi

2006- Sev Kardeşim

2007- Tatlı İntikam

2008- Kırmızı Işık

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler