Ana SayfaKimdirCansever Kimdir?

İlgili Postlar

Cansever Kimdir?

Fantezi müziğinin güçlü seslerinden Cansever Kimdir? Cansever Nerede Doğdu? Cansever Aslen Nereli? Cansever Hangi Burç? Cansever’in Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Cansever Nerede Doğdu? Cansever Aslen Nereli? Cansever Hangi Burç?

Cansever, Temmuz 1967 yılında Makedonya‘da Veles şehrinde doğmuştur. Cansever Aslen Makedonyalıdır. Cansever Yengeç Burcudur.

Cansever Kimdir?

Ünlü şarkıcı Cansever’in gerçek adı Dzansever Dalipova’dır. Babası Makedonya’da tarlada çalışan bir ırgattı. Cansever, daha 12 yaşında iken, sokakta çocukların sopa fırlatması sonucu tek gözünü kaybetmiştir. Çocukluğundan beri müzik dünyası içinde olan Cansever, ilk albümü “Kemano Başal E Romenge” yi 1992 yılında Makedonya’da çıkartmış ve bu şarkı ile büyük bir başarı yakalamıştır. Makedonya’da 8 albüm çıkartmıştır.

1997 yılında ilk defa İbrahim Tatlıses‘in sunduğu “İbo Show” adlı programda “Kara Çadır” adlı o meşhur Yemen türküsü ile Türkiye’de tanınmıştır.

Cansever, Türkiyede; Meçhul, Cemalim, Yollar Hasta Ben Yorgunum, Gönlümüzdeki Türküler, Hala Seviyorum, İçimden Geldiği Gibi, Farklı Yorum adlarıyla Türkiye’de 7 albüm çıkarttıktan sonra, 2009 yılında Bulgaristan‘da “Roveno O Note” adıyla bir albüm daha çıkartmıştır.

1994 yılında 24 yaşlarındayken bir tür romatizma çeşidi olan “Morbus Behterew” diye bir hastalık onu iki büklüm yaptı. Türkiye’de tedavisini olamadı 15 yıl çekti sonra 2007 yılında gittiği Almanya‘ya yerleşti orada yaşamaya başladı. 22 Mayıs 2009 tarihinde Almanya’da ameliyat oldu. Ameliyat olarak yıllardır sırtında bir yük gibi taşıdığı kamburluk sorunundan kurtuldu.

2005 yılında “Gelinim Olur musun?” yarışmasından Ata ve meşhur anası Semra hanım ile tanıştı. Cansever Adana’ya konsere gittiğinde yanında Ata’yı da götürdü. Ata Adana’da otelde uyuşturucudan ölünce, Cansever uzun süre suçlandı.

Cansever ‘in Albümleri :

2013 – Ben Ne Günler Gördüm
2011 – Gipsy (Çingene)
2009 – Roveno O Note
2009 – Yollar Hasta Ben Yorgunum
2006 – Farklı Yorum
2004 – İçimden Geldiği Gibi
2002 – Gönlümüzdeki Türküler
Hala Seviyorum
Cemalim
1997 – Meçhul

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler