Ana SayfaKültür ve SanatDario Fo'nun Eseri CAS'ta

İlgili Postlar

Dario Fo’nun Eseri CAS’ta

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun usta kalemlerinden olan Dario Fo’nun Eseri CAS’ta seyirci karşısına çıkacak. Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! seyirci ile buluşuyor.

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun muhalif ve toplumcu kimliği ile tanınan oyun yazarı Dario Fo’nun yazmış olduğu “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” adlı oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisi ile 16 Şubat 2020 tarihinde Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkıyor.

Dario Fo’nun Eseri CAS’ta

Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmış olan Dario Fo, diğer tüm yapıtlarında olduğu gibi, bu oyununda da kadınlara ve onların yaşamlarıyla olan bağlarına önemli bir yer veriyor. Sinema ve Tiyatro oyuncusu olan usta isim Füsun Demirel’in dilimizi kazandırmış olduğu “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” tiyatro oyunu, kapitalizme karşı mücadele ve kadının toplumsal gücünü mizahi bir dil ile sahneye taşıyor.

Osman Özcan’ın sahne tasarımını, Onur Alagöz’ün ışık tasarımını, Berkem Seçgin’in grafiti tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdiği oyunda; Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz,  Serpil Göral rolleri paylaşıyor.

CAS’ta sahnelenen oyun “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!”, İtalya’da bir işçi mahallesinde yaşayan iki yoksul ailenin yaşadıkları sıkıntılı durumlar üzerinden sınıf mücadelesi ve örgütlenme konularına eleştirel bir dille yaklaşım gerçekleştiriyor. Yoksullukla mücadele eden bir işçi mahallesinin kadın bireylerinin, her şeyin zamlanması sonucu karaborsaya düşmesi, yaşamın pahalılığının hayatını idame ettirmeye imkan vermediği düzene karşı duydukları öfke zamanla kitlesel bir harekete dönüşür. Kadınlar süpermarketlere giderek ya kendi belirledikleri fiyatlar üzerinden alışveriş yaparlar ya da hiçbir ödeme yapmadan aldıkları ile evlerine geri dönerler. Sonrasında ise mahalle karışır. Çünkü polis mahalleyi kuşatmış ve evlere baskın yapmaya başlamıştır. Oyun, bu gelişmeleri gülmecenin eleştirel anlatımıyla ele alıyor.

Arzu Gamze Kılınç’la Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi, eğitimden sahne uygulamalarına tiyatro sevenlerin geniş ilgisini gören yanıyla, yalnız Beyoğlu Cihangir’de değil farklı sahnelerde de seyirci karşısına çıkacaktır…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler