Ana SayfaDizilerCuma Dizileri 2022

İlgili Postlar

Cuma Dizileri 2022

Televizyon Ekranlarındaki Cuma Dizileri

2022 yılının en hareketli günü tam bir kaos ortamı var televizyonda, Cuma akşamları 6 farklı kanalda 6 farklı senaryoya sahip dizi yayında, bu dizilerin arasında uzun yıllar devam eden dizi de var. Cuma dizileri 2022 hangileri?
Kanal D’de Arka Sokaklar, Fox TV’de Aşk Mantık İntikam, TRT1’de Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli, Show TV’de Aziz, Star TV’de Kaderimin Oyunu, ATV’de Yalnız Kurt dizileri her Cuma akşamı izleyecisi karşısına çıkıyor.

Arka Sokaklar

Arka Sokaklar Dizisinin 14. Sezon Afişi Yayınlandı
Arka Sokaklar Dizisinin 14. Sezon Afişi Yayınlandı

Anlatması çok zor bir dizi olan Arka Sokaklar, kimler geldi kimler geçti ama kemik kadrosu değişmeyen fenomen dizi her yıl zirvede yer almaya devam eden bir polisiye dizi olarak seyirci karşısında. Erler Film imzalı, yönetmen koltuğunda Orhan Oğuz’un oturduğu senaryosunu ise Ozan Yurdakul ve Sinan Yurdakul’un kaleme aldığı Arka Sokaklar adından söz ettirmeye devam ediyor. İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şube’de görev yapan sivil bir ekip, minibüsleriyle bu metropolün sokaklarını arşınlamakta ve karşılarına çıkan her türlü kanunsuzlukla savaşmaktadırlar.

Aşk Mantık İntikam

Aşk Mantık İntikam Dizisinin Yeni Bölümü Ne Zaman Yayınlanacak
Aşk Mantık İntikam Dizisinin Yeni Bölümü Ne Zaman Yayınlanacak

NO:9 PRODUCTİONS imzalı, yönetmen koltuğunda Murat Öztürk’ün oturduğu senaryosunu Özlem İnci Hekimoğlu ve Nil Güleç Ünsal’ kaleme aldığı aşk temalı yaz dizisi kıvamında olan Aşk Mantık İntikam dizisi izleyici karşısında. Garsonluk yapan Esra, yaşadığı sıkıntı dolu hayattan artık kurtulmak ister. Bunun için de mühendis olan Ozan ile mantık evliliği yapar. Ancak evliliğinde de maddi ve manevi sıkıntılar yaşayan Esra, Ozan’dan ayrılır. Ozan, boşanmasından bir süre sonra bir yazılım şirketi açarak zengin olur. Bir gün Leyla’nın Ozan’ın şirketinde işe başlamasıyla ikisinin yolu yeniden kesişir.

Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli

Tekden Film imzalı, yönetmen koltuğunda Kamil Aydın’ın oturduğu senaryosunu İsa Yıldız, Fatma Nur Güldalı ve Ali Ozan Salkım’ın kaleme aldığı tarih ve kurgu türündeki dizinin güçlü kadrosu ve Aşkın Yolculuğu Serisinde ikinci dizisidir. Anadolu’da İslamiyet’in filizlenmesinde büyük emeği olan Hacı Bayram-ı Veli’nin “bildim, buldum, oldum” düsturunu işleyecek ve onun tasavvuf dünyasını ekranlara taşıyacak. Kara Medrese’de sermüderrislik makamı boşalmıştır. Büyük önem arz aden makama Molla Sadreddin’in uygun gördüğü kişi Molla Numan’dır. Molla Sadreddin, Molla Numan’a bir emanet verir. Emaneti, Bursa’ya götürmesini ister. Bunu öğrenen Molla Rüstem o andan sonra yolda Molla Numan’a tuzak kurar. Molla Rüstem’in müridi olduğu Şeyh Murat ise Kara Medrese’yi eline almak ister. Bunun için çeşitli hilelere başvuracaktır. Molla Numan Kara Medrese mütevelli heyeti tarafından Bursa’daki Kelam Zümresine temsilci olarak yetkilendirilmiştir. Molla Sadreddin’den aldığı çok değerli bir emanet ile Bursa yoluna koyulan Molla Numan eşkıyaların saldırısına uğrar. Ağır yaralanan Molla Numan’ın yolu Peçenek boyu obasına düşecektir.

Cuma 2022 dizileri hangileri?

Aziz

O3 Medya imzalı, yönetmen koltuğunda Recai Karagöz’ün oturduğu senaryosunu ise Eda Tezcan’ın kaleme aldığı dönem dizisi Aziz konusu ve güçlü kadrosuyla adından söz ettirmeyi başarıyor. Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar (Murat Yıldırım) refah ve zenginlik içinde bir hayat sürdürmektedir. Fransız delegesi Mösyö Pierre’in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre’yi öldürmesiyle Aziz’in kaderi değişir; doğduğu toprakları, biricik aşkını kısacası sahip olduğu her şeyi geride bırakmak zorunda kalır. İki yıl sonra öldü zannedilirken geri dönüşü herkes için beklenmedik olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Aziz sahip olduğu her şeyi kaybetmekle kalmamış, Fransız işgali altındaki Antakya bıraktığından daha kötü bir hal almıştır. Üstelik ilk aşkı Dilruba (Damla Sönmez) da amcası Galip Payidar’ın (Ahmet Mümtaz Taylan) oğlu Adem (Güven Murat Akpınar) ile nişanlanmıştır. Her şeye sil baştan başlamak zorunda kalan Aziz, verdiği hayat mücadelesi ile küllerinden yeniden doğarken; basit bir köylü kızı olan Efnan’ın (Simay Barlas) beklenmedik bir şekilde hayatına girmesi ile duygusal anlamda da ikilemde kalacak, yaşadığı yoğun duygu karmaşası sonrasında zamanla hem kendini hem de gerçek aşkını bulacaktır.

Kaderimin Oyunu

NG Medya imzalı, yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak’ın oturduğu senaryosunu Gül Abus Semerci’nin kaleme aldığı dram türünde, güçlü kadrosuyla izleyici karşısında.
Genç yaşında iki çocuğuyla mücadele veren, tüm yoksunluğuna rağmen kendini çocuklarının mutluluğuna adayan, onlara hem anne hem de baba olan Asiye’nin hayatı, gözünden sakındığı kızı Nergis’in başına gelen felaketle tepetaklak olur. Bunun üzerine kızını korumak uğruna, çocuklarıyla beraber dönüşü olmayan bir yolculuğa sürüklenen Asiye’nin yolu, kendilerine yardım eden hiç tanımadığı bir yabancı olan Mahir ile kesişir. İnsani duygularla onlara yardımcı olan ve arabasına alan Mahir, verdiği bu kararla hem kendisinin hem de Asiye ve çocuklarının kaderini değiştireceğinden henüz habersizdir. Mahir sayesinde Demirhan Konağına sığınan Asiye için bu bir kurtuluş değil, yepyeni bir savaşın başlangıcıdır.

Yalnız Kurt

Sinegraf imzalı, yönetmen koltuğunda Çağatay Tosun’un oturduğu senaryosunu ise Murat Koca ve Ali Alper Erze’nin kaleme aldığı aksiyon ve dram türündeki ‘yalnız kurt’ kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Altay, hayatını “Kurdoğlu” namıyla, kafes dövüşleri yaparak kazanmaktadır. Esra, mekânda silahların patladığı bir gece, kaçıp küçük kızına kavuşmak için Altay’dan yardım ister! Çocuğun hayatının tehlikede olduğunu duyan Altay, tereddütsüz kabul eder. Yasadışı dövüş kulübünün sahibi, Esra’nın da sevgilisi olan Doğan peşlerine düşer. Altay, Esra’ya yardım için adım attığı anda, kendi geçmişine de uzanan yeni yolculuğa çıkmış olur. Efsanelerden 1950’lerin Türkiye’sine ve oradan da günümüze ulaşan bu yolculuğunda Altay’a, ormanda bir kulübede tek başına yaşayan “ihtiyar”, Davut Bahadır yol gösterecektir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler