Ana SayfaDizilerÇukur'da izleyici neden diziye kazan kaldırdı?

İlgili Postlar

Çukur’da izleyici neden diziye kazan kaldırdı?

Son zamanların en çok izlenen ve haliyle de en çok konuşulan dizilerinden biri olan Çukur dizisi izleyicisi, sonunda kazan kaldırdı. İzleyiciler, isyanlarını yorumlarıyla dile getiriyorlar. Peki bu isyanın nedeni ne? Detaylar haberimizde…

Çukur’a ‘En İyi Dizi’ Ödülü

Çukur isyan ettirdi

SHOW TV ekranlarında yayınlanan Çukur dizisi, izleyiciye kazan kaldırttı. Dizinin son bölümlerinde yaşananlar, izleyicileri isyan ettirdi. Konu hakkında Televizyon Gazetesi bir analiz yayınladı. İşte o analizde yer alan ifadeler:

Çukur Dizisi Oyuncu Kadrosu

Çukur dizisi izleyicilerini kafasını kurcalayan bazı detaylar var. Sosyal medyaya yansıyan yorumlardan bunları çıkartabilirsiniz. Dilan Çiçek Deniz’in canlandırdığı Sena karakterine yönelik ciddi bir tepkinin yeniden hortladığını söyleyebiliriz. Çukur dizisinde izleyicinin mesajı çok net; boşanın gitsin! Yani böylelikle Sena, Çukur’dan uzaklaşsın, diziden çıkartılsın isteniyor. Zaten üvey evlat konumundaki Sena, izleyiciden de tokadı yemeye devam ediyor. Önce oyunculuğu beğenilmediği için eleştirilen Sena şimdilerde ise senaristlerin çizdiği rotası nedeniyle eleştirilerin hedefi olmakta.

İzleyici Sena’yı şu sözlerle yargılıyor: “Sena sinirden adamı çatlatıyor. Artık ona dayanamıyoruz. Kocası Yamaç ona diyor ki ‘anlat bana derdini’…Ama o ne yapıyor, Yamaç’tan uzaklaştıkça uzaklaşıyor. Artık sıktınız, lütfen boşanın ve bu iş bitsin. Sizin yaptığınız evcilik oyunundan bile daha kötü bir evlilik.”

Aslında bu görüşler bir izleyicinin değil, birçok izleyicinin fikrini yansıtıyor. Diziye yönelik başka eleştiriler de var… Mesela son bölümdeki meşhur yangın ile ilgili bazı kafa karıştıran durumlar sorgulanmakta… İzleyici yangını söndürmeye gelen itfaiyenin onca silahı görmemiş olmasına takılmış durumda. Yani bu yangın ile ilgili neden bir soruşturma açılmadı? İşte bu soru kafalarda takılı kaldı.

Bir de Yamaç’ın düşürüldüğü duruma izleyici isyan ediyor… Yamaç’ın Çukur’da barışı ve herkesin güvende olmasını sağlama çabasını izliyoruz. Herkesin mutluluğu için çalışan Yamaç’ın sözünün dinlenmemesi ise izleyiciyi çıldırtmakta… Her sorunu çözmesi için Yamaç’a güveniliyor, ancak onun sözü dinlenmiyor. Bu nasıl iş? İşte izleyici bu noktada takılı kaldı ve durumdan şikayetçi. Yamaç’a tavsiyede buluşan izleyicilerin dikkat çeken mesajları var.

Bir izleyicinin şu isyanı durumu çok iyi özetliyor: “Annesi ‘git kardeşini öldür’ diyor. Karısı ‘ben başımı belaya sokacağım ama sen karışma’ diyor. O Vartolu’yu uyuşturucudan uzaklaştırıp babası ve Sadiş ile arasını yapmaya çalıştıkça, Vartolu, İdris’in yaptığı hataların bedelini Yamaç’a ödetiyor. Bir aile olarak gördüğü Çukur’da, Çukur’un adamları kendilerini paraya satıyorlar. Bir de Yamaç’ın savaşması gereken görünmez düşmanlar var. Ben Yamaç’ın yerinde olsam alyansı Sena’nın yüzüne, Çukur’un yüzüğü tespihi ve silahını da Çukur’un orta yerine atardım. Buyurun kim ne yapmak istiyorsa yapsın der gitarımı alıp çekip giderim.”

Ümit Besen’in ‘Nikahına beni çağır sevgilim’ şarkısı da dizide polemik yarattı. İdris’in ‘haftaya düğünümüz var’ şeklindeki meydan okumasından sonra Vartolu’nun Medet’e teybi açtırdığında çalan şarkı Ümit Besen’in ‘Nikahına beni çağır sevgilim’ şarkısı olmuştu. İzleyicilerin bir bölümü bunu ironi olarak gördü ve beğendiğini ifade etti. Beğenmeyenler de vardı ve onlar da bu ironiden hoşlanmadıklarını yorumlarıyla belli ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler