Ana SayfaDedikoduCosmos'un Sunucusu Neil Degrasse Tyson'a Taciz Suçlaması Şoka Uğrattı!

İlgili Postlar

Cosmos’un Sunucusu Neil Degrasse Tyson’a Taciz Suçlaması Şoka Uğrattı!

Amerika’nın bilimle ilgili belgesel dizisi Cosmos’un ünlü sunucusu astrofizikçi Neil deGrasse Tyson hakkında cinsel taciz iddialarının ortaya çıkması dünya magazin haberleri‘nde bomba etkisi yarattı. Detaylar Haberimizde..

Ünlü Bilimadamına Neil Degrasse Tyson’a Taciz Suçlaması!

Ünlü bilimadamı Neil Degrasse Tyson’a Taciz Suçlamalarının hemen ardından bilimadamı hakkında Cosmos belgeselin yapımcıları tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenilen bilgiler arasında.

Cosmos'un sunucusu astrofizikçi Neil deGrasse Tyson ile ilgili görsel sonucu

Patheos adlı haber sitesinde geçtiğimiz hafta iki amerikalı kadının Neil Degrasse Tyson’ı taciz ile suçlamasının peşinden  Cosmos’un yapımcıları ve yayımcısı Fox televizyonu, bilimadamı hakkındaki taciz iddialarını araştırmak yükümlü bir soruşturma başlattıklarını ilan ettiler. Ünlü bilimadamı cinsel taciz iddiaları yalanlayarak uzun bir açıklama yaptı. Cosmos belgeseli Amerika’da önce Fox televizyonunda, bir gün sonra da National Geographic  kanalında yayımlanıyor. Türkiye’de de izleyiciler Cosmos belgesenini National Geographic kanalı izleyebiliyorlar.

Cosmos'un sunucusu astrofizikçi Neil deGrasse Tyson ile ilgili görsel sonucu

Öğrenciyken Tecavüz Etti..

Patheos isimli haber sitesinde yer alan iddialarda, Bucknell Üniversitesi’nden gökbilimci Katelyn Allers, Bilimadamı Tyson’ın, güneş sistemiyle ilgili dövmesine bakarken kolunu tuttuğunu ve elbisesinin içine uzandığını iddia etti. Cosmos belgeselinde Bilimadamı Tyson’ın asistanı olarak çalışan Ashley Watson ise bilimadamının kendisine karşı uygun olmayan cinsel davranışlarda bulunmasının ardından belgeseldeki işinden istifa ettiğini açıkladı. Patheos haber sitesi daha önce de Tyson ile Austin Üniversitesi’nden arkadaş olan müzisyen Tchiya Amet’in iddialarına haber yapmıştı. Tchiya Amet, okuldayken Bilimadamı Tyson’ın kendisine ilaç verdiğini ve daha sonra tecavüz ettiğini iddia ederek anlatmıştı.

Cosmos'un sunucusu astrofizikçi Neil deGrasse Tyson ile ilgili görsel sonucu

Cosmos; “Her Türlü Bağımsız Soruşturmayı Memnuniyetle Karşılayacağız”

Ünlü bilimadamı Neil deGrasse Tyson, uzun bir açıklama paylaşarak iddialara karşı geldi. Fakat Cosmos yapımcılarının kendisi hakkında yürüteceği her türlü bağımsız soruşturmayı memnuniyetle karşılayacağını ifade ettiler. Neil deGrasse Tyson aynı zamanda üç amerikalı kadının da anlattığı olaylara cevap verdi. Allers ve Watson ile ilgili olayları aynı şekilde hatırlamadığını, Allers’ten ise rahatsız hissetmesine yol açtığı için özür dilediğini ifade etti. Amet ile de bir süre çıktığını ancak iddia edildiği gibi bir şeyin olmadığını anlattı.Washington Post gazetesine bir açıklama yapan Fox Entertainment ve National Geographic, iddialardan daha yeni haberlerinin olduğunu ve konuyla ilgili ayrıntılı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı. Bu Açıklamada “Cosmos’un bir belgesel olarak kalbinde kanıtların olduğu yere gitmenin”  ifade edildi. 21st Century Fox ve National Geographic Society, National Geographic’in ortakları arasında yer alıyor.

“Garip Bir Şekilde Bana Sarıldı”

Cosmos’un yapımcılarından olan Ashley Watson, konu hakkında Ünlü Washington Post gazetesine de bir röportaj verdi. Açıklama yapan Ashley Watson, Mayıs 2018’te Tyson’ın kendisini bir çekimin ardından evine davet ettiğini, evinde Bilimadamı Tyson’ın gömleğini çıkararak sadece atletle kendisine şarap ve peynir ikram etmeye başladığını aktardı. Tyson’ın daha sonra kendisine bıçakla hitap ederek ne sıkıntıları olduğunu sorduğunu, gitmek istediğinde kendisine ‘garip bir şekilde’ sarıldığını anlattı. Ashley Watson bu olayın üzerine belgeselin yapımcısını arayarak olayı anlatıp Cosmos’tan ayrılmak istediğini belirtti, yapımcının kendisine şikayetçi olmak isteyip istemediğini sorduğunu, fakat olay çıkmaması için ailevi sebeplerden dolayı ayrılmak istediğini anlattı. Ashley Watson da Katelyn Allers de Washington Post gazetesine Tchiya Amet’in bir yıl önce ortaya çıkardığı tecavüz iddiasına desteklemek adına başlarından geçenleri anlattıklarını söylediler.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler