Ana SayfaDizilerÇocuklar Duymasın dizisi FETÖ kitabı yüzünden bitebilir

İlgili Postlar

Çocuklar Duymasın dizisi FETÖ kitabı yüzünden bitebilir

Çocuklar Duymasın dizisinde ekrana gelen FETÖ kitabı, dizinin başını yakacak gibi. RTÜK’ten 800 bin lira para cezası alan dizinin, bu ceza nedeni ile bitme riskiyle karşı karşıya kaldığı söyleniyor. Detaylar haberimizde…

Yıllar sonra yeniden yayınlanmaya başlayan ve ilk bölümlerinden itibaren reyting rakamları ile yapımcıların yüzünü güldüren Çocuklar Duymasın dizisi bitme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Kanal D ekranlarında yayınlanan dizide gösterilen FETÖ kitabı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasına neden oldu. Bu olay nedeni ile bir darbe alan diziye ikinci darbe de RTÜK’ten geldi. Radyo Televizyon Üst Kurulu, Çocuklar Duymasın dizisine “terör ve suç örgütünü övmek” suçunu işlediği gerekçesiyle ağır para cezasına çarptırmıştır.

Kanal D erkanlarında yayınlanan ‘Çocuklar Duymasın’ isimli dizide odadaki kitaplıkta FETÖ’nün faaliyetlerini dünyaya tanıttığı “Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları” isimli kitabın izleyicilere gösterilmesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçirdi ve konu hakkında soruşturma başlatıldı.

Dün toplanan üst kurul, uzmanların hazırladığı bu rapor doğrultusunda konuyu ele alarak yapılan tartışmaların sonrasında Kanal D televizyonuna “terör örgütü ve suçu övme” suçunu işlediği gerekçesiyle reklam gelirlerinin yüzde 2’si oranında ceza verilmesine karar verdi. RTÜK’ün belirlediği ceza tutarının 800 bin lira gibi bir rakama denk geldiği bildirilmiştir.

Kesilen cezanın da ardından bir darbe daha alan dizi ekranlara veda etme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Dizinin akıbeti merakla bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler