Ana SayfaÜnlülerCihangir Atölye Sahnesi "Oyun Atölyesi 2" Başlıyor

İlgili Postlar

Cihangir Atölye Sahnesi “Oyun Atölyesi 2” Başlıyor

Arzu Gamze Kılınç ile Muhammet Uzuner tarafından 2017 yılında kurulan Cihangir Atölye Sahnesi “Oyun Atölyesi 2” Başlıyor.

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında açtıkları Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) tiyatro oyunları sahnelemenin yanı sıra atölye çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Cihangir Atölye Sahnesi “Oyun Atölyesi 2” Başlıyor

Usta- çırak ilişkisine önem veren Oyun Atölyelerinde bir yönetmen öncülüğünde oyunlar çalışılır. Eğitim bittiği zaman çalışılan oyun seyirci ile buluşturulur. Oyunun ihtiyaçlarına göre diksiyon, şan, dans, tiyatro tarihi, metin inceleme çalışmaları programa dahil edilir. Oyunun çalışma sürecinde katılımcı kişiler, rol çalışmalarının yanı sıra tiyatronun dekor, kostüm, ışık,
aksesuar vs. gibi tüm üretim alanlarında görev alır.

Oyun Atölyeleri aşamalı bir yapıya sahiptir. Atölye aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlamak sahne performansıyla birlikte ekip uyumu, prova devamlılığı, çalışma disiplini, ortak üretime katkı sağlamak gibi kriterleri yerine getirmekle ve geçiş sınavında gereken başarıya sahip olmakla mümkündür.

Daha öncesinde oyunculuk eğitimi almış ve sahne deneyimini yaşamış olan 16 yaşından büyük herkesin katılım sağlayabileceği “Oyun Atölyesi 2” 8 Şubat 2020 tarihinde sınav yapmak suretiyle öğrenci alımına başlayacaktır. Sınavda adayların kendilerinin belirlemiş olduğu (bir komedi, bir dram) iki tirad oynamaları gerekmektedir. Ayrıca adayların şan ve dans düzeyleri de değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Arzu Gamze Kılınç’ın yönetmenliğindeki “Oyun Atölyesi 2″nin dersleri toplamda 192 saat ve 8 aylık bir süreye yayılacaktır. Oyun Atölyesi 2 hafta içi akşam grubu ve hafta sonu grubu olarak 2 grupta açılacaktır.

Cihangir Atölye Sahnesi'nde (CAS) Oyun Atölyesi'nin yanı sıra Kamera Oyunculuğu ve Temel
Oyunculuk Atölyelerinde de sezon boyunca kayıtlar devam edecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler