Ana SayfaKimdirCihan Kurtaran Kimdir?

İlgili Postlar

Cihan Kurtaran Kimdir?

Oyuncu ve müzisyen Cihan Kurtaran kimdir? Önümüzdeki haftalarda “Kocaman Ailem” dizisiyle karşımıza çıkacak olan tiyatro ve sinema oyuncusu  İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyuncu ve müzisyen olarak görev alan sanatçı Cihan Kurtaran’ın hayatı hakkında merak edilenler sizlerle…


Bugün Doğan Ünlüler

Cihan Kurtaran Kimdir, Cihan Kurtaran Kaç Yaşında, Cihan Kurtaran aslen nereli? Cihan Kurtaran hangi burç?

Cihan Kurtaran aslen İstanbulludur. Cihan Kurtaran şuan 33 yaşında ve başak burcudur.

Cihan Kurtaran Kimdir?

Cihan Kurtaran, 1985’te İstanbul’ da doğmuştur. Üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur. Küçük yaşlardan beri müzikle uğraşmaya başlamış ve on yaşından beri bağlama çalmaktadır. Oyunculuk kariyeri ile birlikte şu an; bağlama, cura, cümbüş, gitar ve ud gibi enstrümanları icra etmektedir. İstanbul Şehir Tiyatroları haricinde, “Apartopar” adlı müzik grubunda hem solist hem de müzisyenlik yaparak sahne çalışmalarına devam eden Kurtaran, aynı zamanda, “Vokaliz” adlı müzik grubunda tenordur.

TRT’den Şarkılara Yasak

Eğitim ve Kariyer Hayatı

Cihan Kurtaran, TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu’nda Tenor olarak koristlik yapmıştır. 2001 yıllarında TRT’de koristlik görevini icra ettiği dönemlerde, polifonik müzikle tanışmış ve etnik müzik eğitimi almaya karar vermiştir. 2004 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nü kazanmıştır. Bir yıl, yabancı dil hazırlık eğitiminin ardından; solfej, armoni, çalgı ve diğer alan dersleri sayesinde yorumculuk ve bestecilik yönünü de geliştirerek 2009 yılında mezun olmuştur.

Konservatuvar okuduğu 2006 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında oyunculuk yapmaya başlamıştır. Halen İBB Şehir Tiyatroları’nda müzisyen ve oyuncu olarak görevine devam etmektedir.

Cihan Kurtaran; solist ve korist olarak birçok projede yer almış ve bu yeteneklerine beste yapmayı da ekleyerek müzik çalışmalarına devam etmektedir. Ülkemizde Acapella müziğinin ilk temsilcisi olan “Vokaliz” gurubunda tenor olarak görevini sürdürmektedir.

2013 yılı Eylül ayında; İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Exposu Açılış Seremonisinde müzik direktörlüğü yapmış ve yine bu proje kapsamında, Kore Ulusal Orkestrası tarafından; İstanbul Ayasofya Meydanı’nda düzenlenen “Music On The Road” konserinde konuk sanatçı olarak yer almıştır.

2014 yılı Eylül ayında, İstanbul-Güney Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo Etkinlikleri kapsamında, Güney Kore Gyeongju şehrinde düzenlenen “İpek Yolu Festivalinde” konuk sanatçı olarak yer almıştır. Türkiye, Çin, Özbekistan, Moğolistan gibi İpek Yolu’nun 4 ülkesinin temsilcileri ile Gukak Orkestrasının birlikte düzenlediği “İpek Yolu Sorigil Konserinde” Türkiye’yi temsil etmiştir. Başarılı müzisyen Cihan Kurtaran bu konserde; sesi ve enstrümanı eşliğinde, etnik-ulusal müziğimizi icra etmiştir.

Cihan Kurtaran 2014 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrolarının oyunlarında rol aldığı dört arkadaşlarıyla, bu kez müzik için bir araya gelmiş ve “Apartopar” adlı müzik grubunu kurmuşlardır. Başarılı müzisyen, ekip arkadaşlarıyla hazırladıkları repertuardaki şarkı ve türküleri, yeniden düzenleyerek “Apartopar” ile sahne çalışmalarını sürdürmektedir.

Yine 2014 yılında, ilk kez Yasin Uslu’nun yönettiği “Darbe” adlı sinema filminde rol alarak; beyaz perdeye adım atmıştır. 2018 yazında ise ATV’de ekranlara gelecek olan “Kocaman Ailem” dizisiyle ilk kez TV ekranlarında yer alacaktır.

Rol Aldığı Dizi filmler

  • Kocaman Ailem (2018-Ahmet)

Rol Aldığı Sinema Filmleri

  • Darbe (2014)

Bazı Tiyatro Oyunları

  • Leyla ile Mecnun/Yönetmen Ali Taygun/2006
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz/ Yönetmen Kenan Işık
  • İstanbul Efendisi/ Engin Alkan

Müzik Çalışmaları

  • TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu (Korist)
  • Vokaliz Müzik Grubu (Tenor)
  • İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Exposu (Müzik Direktörü-İstanbul 2013)
  • Music On The Road Konseri (Kore Ulusal Orkestrası/Konuk Sanatçı/İstanbul 2013)
  • İstanbul-Güney Kore Gyeongju Dünya Kültür Exposu (İpek Yolu Festivali-Türkiye Temsilcisi Sanatçı/ Güney Kore-Gyeongju 2014)
  • Apartopar Müzik Grubu (Solist/Müzisyen-2014)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler