Ana SayfaKimdirCeylan Ertem Kimdir?

İlgili Postlar

Ceylan Ertem Kimdir?

Ceylan Ertem kimdir? Caz müzik denilince akla gelen ilk kadın vokallerden biri olan Ceylan Ertem kimdir? Başarılı yorumcu nerede doğdu? Hangi okullara eğitim gördü? İşte Ceylan ertem hakkında merak edilen tüm bilgiler…


Bugün Doğan Ünlüler

Ceylan ertem kimdir? Nerede doğdu? Hangi burç?

Sesiyle olduğu kadar söylemleri ile de dikkatleri çeken başarılı şarkıcı Ceylan Ertem, 26 Aralık 1980 tarihinde Adapazarı‘nda doğdu. Güzel şarkıcı Oğlak burcu.

Ceylan Ertem Kimdir?

Sesiyle adından sıkça söz ettiren Ceylan Ertem, müzik hayatına 1992 yılında Adapazarı Belediyesi çocuk ve gençlik korosu’na katılarak başladı daha sonra da gitar dersleri alarak devam etti.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Adapazarı’nda okuyan Ceylan Ertem, 1999 yılında müzik eğitimine devam etmek üzere İstanbul’a taşınıp Akademi İstanbul bünyesinde 1 yıl müzikal şarkıcılığı eğitimi aldı.

2000 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne giren Ceylan Ertem, Batı Müziği bölümünde 2 yıl eğitimine devam etti. Ardından 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesini kazanan Ertem, Duysal Sanatlar bölümünde müzikoloji eğitimi aldı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim alırken aynı zamanda Tunçay Korkmaz ile birlikte “Anima” isimli grubu kurdu.

2006 yılında kendi müzik gurubu ‘Anima’ ile ilk albümünü çıkaran Ceylan Ertem, Anima ile Türkiye’nin birçok şehrinde konserler verdi. 2007 yılının sonunda ise Anima grubu dağıldı.

26 hafta süren radyo programcılığının sonunda Ceylan Ertem, ilk solo albümü olan “Soluk”u yayınladı.

Kariyerini solo albümlerle devam ettirmeye karar veren başarılı vokal, 2010 yılı Şubatında Fransız alternatif gruplarından United Fools tarafından bir konser için Fransa’ya davet edildi. Yine 2010 yılının ilk aylarında da Hollanda‘lı alternatif grup Barana ile yaklaşık 1 aylık Hollanda turnesini gerçekleştirdi.

2011 yılının Aralık ayında ikinci bir turne için tekrar Hollanda’ya davet edilen Ceylan Ertem, ikinci turnenin Avrupa’da ses getiren başarısından sonra projenin 2012 Ekim ayında Türkiye turnesinin yapılmasına karar verilmesiyle ekibiyle birlikte Akbank Caz Festivali kapsamında Türkiye turuna çıktı.

Bu süre içinde Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi yayınlayan Ceylan Ertem, 2012 yılında Ada müzik etiketiyle 2. solo albümü Ütopyalar Güzeldir yayınlandı. Albüm birçok eleştirmen tarafından yılın en iyi ilk beş albümü arasına girdi.
Kendi şarkıları dışında Cadı Avı adını projesiyle hayatında ve Türk müzik tarihinde iz bırakmış kadın müzisyenlerin şarkılarını yorumlamaya başlayan Ertem, Haziran ayında Ada Müzik’in önerisiyle uzun süredir sahnede beraber çalıştığı memleketin değerli müzisyenleri eşliğinde kaydettiği “Yuh!” dlı albümünü yayınladı.

Ceylan Ertem albümleri

*2010 Soluk

*2014 Amansız Gücenik

*2015 Yuh

*2017 Yine de Amin

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler