Ana SayfaKimdirÇetin Sarıkartal Kimdir?

İlgili Postlar

Çetin Sarıkartal Kimdir?

“Azize” dizisinin sevilen oyuncusu Çetin Sarıkartal kimdir? Çetin Sarıkartal kaç yaşında? Çetin Sarıkartal dizileri neler? Çetin Sarıkartal filmleri neler? Çetin Sarıkartal aslen nereli? Çetin Sarıkartal hangi burç? Çetin Sarıkartal hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Çetin Sarıkartal Kaç Yaşında? Çetin Sarıkartal Aslen Nereli? Çetin Sarıkartal Hangi Burç?

Çetin Sarıkartal 1 Ocak 1959 senesinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ankaralı olan Çetin Sarıkartal, Oğlak burcudur.

Çetin Sarıkartal Kimdir?

Çetin Sarıkartal eğitim hayatını Ankara’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Ankara Üniversitesi DTCF İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü” kazanan Çetin Sarıkartal üniversite eğitimini tamamladıktan sonra “Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi” alanında yüksek lisans yapmıştır. Ardından “Bilkent Üniversitesi’nde Sanat Kuramı” üzerine doktora yapan Çetin Sarıkartal bir süre boyunca Bilkent Üniversitesi’nde eğitim görevlisi olarak çalışmıştır.

Ardından “Bahçeşehir Üniversitesi”nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Çetin Sarıkartal bir süre sonra aynı üniversitenin “Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarım Bölümü Başkanlığı”nı üstlenmiştir. Tez çalışmalarına devam eden Çetin Sarıkartal Profesör Doktor unvanını almış ve “Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde Bölüm Başkanı” olarak göreve başlamıştır. 2009 yılında oyuncu koçluğu yapmaya başlayan Çetin Sarıkartal, aynı yıl çekilen “Yedi Kocalı Hürmüz” filmiyle ilk kez beyazperdede izleyicilerle buluşmuştur.

2017 senesinde “Çukur” dizisiyle yeniden ekran karşısına geçen Çetin Sarıkartal, 2019 senesinde “Bilmemek” adlı sinema filminde yer almış ve “Azize” dizisinde “İskender” karakterini canlandırmıştır.

Çetin Sarıkartal Dizileri

  • 2019 – Azize
  • 207 – Çukur

Çetin Sarıkartal Filmleri

  • 2019 – Bilmemek
  • 2009 – Yedi Kocalı Hürmüz
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler