Ana SayfaKimdirCem Bayoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Cem Bayoğlu Kimdir?

Cem Bayoğlu kimdir? Fotoğraf sanatçısı olan ve çektiği fotoğraflar ve fotoğraflara kattığı ruh ile ön plana çıkan Cem Bayoğlu kaç yaşında? Cem Bayoğlu aslen nereli? Cem Bayoğlu hangi burç? Cem Bayoğlu biyografisi ve hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde.

İzmirli ünlüler

Cem Bayoğlu kaç yaşında? Cem Bayoğlu aslen nereli? Cem Bayoğlu hangi burç?

17 Şubat 1977 doğumlu olan ve İzmir’de doğan Cem Bayoğlu şu an 43 yaşındadır. Aslen de İzmirli olan Cem Bayoğlu’nun burcu ise kovadır.

17 Şubat doğan ünlüler

Cem Bayoğlu kimdir?

Çocukluk yıllarında babası tarafından hediye edilen, renkli pozitif filmleri gösteren bir cihaz olan projeksiyon makinesi ile fotoğrafla tanışan Cem Bayoğlu farkında olmadan mesleğine ilk adımı atmış oluyordu.

9 Eylül Ünv.Elektrik bölümünü bitirdikten sonra dil eğitimi için Avustralya’ya gitti. 2001 senesinde 24 yaşındayken Avustralya’da satın aldığı ilk dijital fotoğraf makinası ile dijital çalışmalara adım atmış oldu.

Fotoğrafa olan ilgisi hobi olarak gelişmeye devam ederken uzun yıllar aile şirketindeki görevine devam etti.

Zaman içerisinde hobi olmaktan öteye geçmeye başlayan fotoğrafcılık 2011 yılında ilk stüdyosunu kurdu. Kurduğu stüdyo ile fotoğraf alanındaki profesyonel hayatına adım atmış oldu. Teoman, Manga, Kenan Doğulu, İskender Paydaş, Bülent Ortaçgil, Pamela Spence gibi birçok sanatçının hem albüm kapağı hem de poster fotoğraflarına imza atan Cem Bayoğlu geçen yıllar içerisinde bununla birlikte moda fotoğrafları, reklam filmleri ve müzik videoları çekmeye devam etti.

Cem Bayoğlu’nun kadına karşı şiddet temalı on dört fotoğrafından oluşan “One Billion Suffers” sergisi 2013 yılında hem yurtiçinde hem de yurtdışında sergilenerek yerli ve yabancı basında oldukça geniş yer buldu.

Işık ve renkleri kendine özgü tarzı ile harmanlayarak sunan Cem Bayoğlu çarpıcı fine art fotoğrafları, yurtdışında kendisini temsilcisi olan sanat galerisi ile dünyanın birçok ülkesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yoğun renk ve ışık kullanımına karşın herhangi bir edit yapılmamasıyla ön plana çıkan “Sinful Colors” serisi ile tamamı dijital manipülasyonlardan meydana gelen “Berceste” fotoğraf serileri 2020 yılında ikinci kez Paris Maison et Objet fuarında sergilendi ve büyük ilgi gördü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler