Ana SayfaKimdirCem Adrian Kimdir?

İlgili Postlar

Cem Adrian Kimdir?

Müzisyen, besteci ve yapımcı ve ortalama bir insandan 3 kat daha uzun ses tellerine ve 4.5 oktavlık ses genişliğine sahip olan Cem Adrian Kimdir? İşte Cem Adrian biyografisi ve hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Cem Adrian Nerelidir? Cem Adrian Kaç Yaşında? Cem Adrian Hangi Burç?

Cem Adrian, 30 Kasım 1980 tarihinde Edirne’de dünyaya geldi. 38 yaşında olan sanatçı Yay burcudur.

Cem Adrian Kimdir?

Yugoslav kökenli bir ailenin ikinci evladıdır. Ortaokul yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Adrian, ilk bestelerini de bu yaşlarda yaptı. 12 yaşından beri Edirne’de radyoculuk yapmaya başladı ve bu işi yaklaşık on sene boyunca belirli aralıklarla devam ettirdi.

Radyoculuk Cem Adrian’ın müzik hayatına adım atmasında büyük bir öneme sahiptir. Adrian, ilk albümünde yer alan iki parçanın dışında bütün kayıtlarını çalıştığı radyonun stüdyosunda kaydetti.
Müzik piyasasına giriş yapabilmek için İstanbul’a gelen Cem Adrian, 2003 senesinde Serkan ve Efkan Erdal ile birlikte kurdukları “Mystika” isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahneye çıktı.

2004 senesinde, bir kafede çalıştığı esnada, Fazıl Say‘ın bir tanıdığı ile tanışma fırsatı yakaladı ve pek çok enstrüman sesini kendi sesiyle taklit ederek hazırladığı demosunu Fazıl Say’a iletti. Say, Cem Adrian’ın sesini çok beğendi ve Bilkent Üniversitesi‘nde özel öğrenci statüsünde eğitim alması için yardımcı oldu.

2005 senesinin Şubat ayında, 1997 ve 2003 seneleri arasında Edirne’de kaydettiği demolardan ve 2004 senesinin Ekim ayında Fazıl Say ile beraber verdiği ilk konserin kayıtlarından oluşan “Ben Bu Şarkıyı Sana yazdım” isimli albümünü çıkardı.

2006 senesinin sonbaharında, yapımcılığını kendi üstlendiği ikinci albümü “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti”yi çıkaran Adrian, bu albümde yer alan ve albümle aynı ismi taşıyan şarkısında, 134 kanal vokal kaydı alarak hiç enstrüman kullanmadı. Albümün genel yapısı, Cem Adrian’ın, bas, tenor, mezzo, soprano ve koloratur soprano seslerinin koro kayıtları üzerine döşenen elektronik altyapılar ortaya çıkardı. Bu albüme Denizhan, Umay Umay ve Suicide vokalleri ile yardımda bulunmuşlardır.

Albümleri:

Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım Albümü (2005)
Aşk Bu Gece Şehri Terketti Albümü (2006)
Essentials / Seçkiler Albümü (2008)
Emir Albümü (2008)
Kayıp Çocuk Masalları Albümü (2010)
Siyah Bir Veda Öpücüğü Albümü (2012)
Sen Yağmurları Sevdiğinde Single (2012)
Şeker Prens Tuz Kral Albümü (2013)
Cam Havli Albümü (2014)
Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum Albümü (2014)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler