Ana SayfaKimdirCandan Erçetin kimdir?

İlgili Postlar

Candan Erçetin kimdir?

Son zamanlarda Galatasaray’a başkan adayı olacağı yönündeki haberler ile gündeme gelen ünlü şarkıcı Candan Erçetin’in hayat hikayesi merak ediliyor. Candan Erçetin kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, sanat hayatı boyunca hangi çalışmaları gerçekleştirdi? şeklinde sorular yanıt aramaya başladı. Candan Erçetin hakkında merak edilen her şeyi haberimizde bulabilirsiniz…

Candan Erçetin, 10 Şubat 1963 tarihinde Kırklareli’de dünyaya geldi. Çocukluk yılları ve ilkokul yılları doğduğu şehide geçti. İlkokulun ardından parasız yatılı sınavlarına giren Candan Erçetin, Galatasaray Lisesi’ni kazandı. Bununla birlikte, 1979 yılında girdiği İstanbul Belediye Konservatuarı’ndaki Şan eğitimini devam ettirdi.

Erçetin, Galatasaray Lisesi’nden mezun olmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji bölümünü kazandı. 1986 yılında, üniversite son sınıfında okurken tesadifen Norveç Oslo’da gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Klips ve Onlar” isimli grubun bir üyesi oldu ve Türkiye’yi temsil etti. Bu başarı ile birlikte müzik hayatına yönelmek yerine okuduğu bölümde ilerlemeyi tercih eden Candan Erçetin, burs kazanarak yüksek lisans yapmak için Viyana Üniversitesi’ne gitti. Ancak, bir yıl dayanabildi. Memleket hasreti ağır basınca, ülkeye geri döndü. Dönüşünün ardından, dondurduğu İstanbul Belediye Konservatuarı Şan bölümününden mezun oldu.

Müzik sektöründe kariyer yapmaya karar veren Candan Erçetin, 1989 yılında “Siyah & Gümüş” isimli bir gece kulübünde, Arie Antique ve Chansons söyleyerek müzik kariyerinde ilk adımını attı. Bir yandan da menajerlik ve sahne organizasyonu gibi alanlarda faaliyet gösteren bazı şirketlerde görev aldı. Bu işlerde çalışarak büyük deneyim sahibi olan Candan Erçetin, kendi albümlerini çıkardığı zaman deneyimlerinin faydasını gördü.

Artık ünlü bir şarkıcı olan Candan Erçetin, 1994 yılında, daha önceden kendisinin mezun olduğu Galatasaray Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak kadroya girdi. Uzun yıllar, bu okulda öğretmen olarak görev yaptı. Aynı anda, müzik kariyerindeki çalışmalarına devam etti.

Candan Erçetin, 1995 yılında ilk albümü olan ‘Hazırım’ı çıkardı. Bu albüm ile büyük bir çıkış yakalayan Erçetin, ardından birçok albüm çalışması ile müzik kariyerinden hızlı adımlar ile ilerledi.

Candan Erçetin’in albümleri:

Hazırım (1995)

Çapkın (1997)

Elbette (2000)

Neden (2002)

Melek (2004)

Kırık Kalpler Durağında (2009)

Milyonlarca Kuştuk (2013)

Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun (2015)

Ödülleri:

2005 En Fazla Satış Altın – MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri

2009 En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solisti – Altın Kelebek Ödülleri

2015 Onur Ödülü – 1. Gossip Time Yıl Sonu Ödülleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler