Ana SayfaYaşamSağlıkCanan Karatay’dan Ramazan’a Özel Öneriler

İlgili Postlar

Canan Karatay’dan Ramazan’a Özel Öneriler

Ramazan ayının girmesiyle birlikte Ramazan’a özel açıklamalar yapmaya başlayan Canan Karatay, yine Türkiye’nin gündeminde yer aldı. Sahur ve iftar ile ilgili uyarılarda bulunan Canan Karatay, vatandaşların özellikle sahura kalkmadan oruç tutmaması gerektiğini söyledi.

Uzun Oruç Sürelerine Dikkat!

Dönemsel olarak oruç tutma sürelerinin uzun olması, vatandaşların bu konuda daha da dikkat etmesini gerektirirken bu duruma değinen Canan Karatay, uzun saatler boyunca aç ve susuz kalacak kişilerin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Canan Karatay yaptığı açıklamalarda özellikle iftar ve sahur menülerinde ne olması gerektiğine de açıkladı. Açıklamalara göre iftarda avuç içi kadar bir pide, doğal köy tereyağı ve peynir tüketilmeli. Özellikle bu şekilde yemeye başlangıç yapacak kişilerin midesini koruyacağını söyleyen Canan Karatay, İMKANI olan herkesin beslenmesinde buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Sahur zamanının oruç için kahvaltı zamanı olduğunu söyleyen Canan Karatay, özellikle kahvaltı ile güne başlamanın çok önemli olduğunu, Ramazan boyunca da vatandaşların sahur zamanında kahvaltı etmesi gerektiğini söyledi. Ramazan’a özel yaptığı açıklamalar ile her zaman dikkat çekmeyi başaran Canan Karatay kişilerin sahur boyunca protein ağırlıklı beslenmesi, özellikle sağlıklı yağ tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Karbonhidrat Tüketilebilir

Karbonhidrat açısından da Ramazan ayında içerisinde herhangi bir tehlikenin olmadığını söyleyen Canan Karatay, karbonhidratlardan doyana kadar yenebileceğini belirtti. Özellikle sahur zamanında tatlı yiyen kişilere de uyarılar yapan Karatay, sahurda tatlı yemenin son derece zararlı olduğunu ve kişilerin sağlıklı bir oruç dönemi için mutlaka sahurdaki tatlıyı kaldırması gerektiğini belirtti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler