Ana SayfaYaşamSağlıkCanan Karatay'dan Çarpıcı Ramazan Tavsiyeleri

İlgili Postlar

Canan Karatay’dan Çarpıcı Ramazan Tavsiyeleri

Cana Karatay’dan yaklaşan Ramazan ayı için tavsiyeler. İftarda tuz tüketimi yapılmasının yararlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Vücudumuzun yüzde 60’ı sudur. Dolayısı ile vücudumuzda bulunan su tuzludur. Hakiki tuzlu sudur. Kaya tuzu da yüzde 30 oranında tuz içerir. Bunun için tüketilmelidir ve sağlıklıdır.” tavsiyeleri ile dikkat çekti. Detaylar haberimizde…

Canan Karatay’dan Ramazan tavsiyeleri

Prof. Dr. Canan Karatay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Tohum Takas Şenliği’ne katıldı. Karatay, yaklaşan Ramazan ayı için vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Ramazandan önce vücudu hazırlayın

Ramazan ayına girmeden önce vücudumuzu oruç tutmaya hazırlamamız gerektiğini belirten Canan Karatay, ekmek ve tuz tüketimi hakkında tavsiyelerde bulunarak sağlıklı beslenme hakkında detaylar verdi. Aynı zamanda, sahur ve iftarda yenilemesi yararlı olan besinleri anlattı.

Sahurda neler yenmeli?

Ramazan ayında sahurda yenilmesi gerekenleri anlatan Canan Karatay, “Sahurda çok sağlıklı olan Karatay kahvaltısı olan 2-3 yumurta, yanında el ayası kadar beyaz peynir, beraberinde köfte olabilir. Tabi ekmek tüketilmeyecek. Bunun yerine ramazan pidesi, el büyüklüğünde bir parça ramazan pidesi olabilir. Pidenin içerisine bol miktarda köy tereyağı veya zeytinyağı konabilir. Ve bol bol şekersiz çay, süt ve ayran tüketilmeli. Vücudu ramazana hazırlamamız lazım. Su içilmesi lazım fakat, biliyorsunuz vücudun optimum dediğimiz sulanmasını yapmamız lazım. Çünkü ramazanda en büyük sıkıntı uzun sürecek açlık var ve havalar sıcak olacak. Dolayısıyla susuzluk vücudu tahrip eder ve halsizlik yapar, iftara doğru baş ağrısına sebep olur. Bu nedenle vücudu şimdiden optime etmemizde fayda vardır.” dedi.

İftarda neler yenmeli?

İftarda yenilmesi gereken besinleri aktaran Canan Karatay, “Gün boyu uzun bir açlıktan sonra iftar da yiyeceklerinize çok dikkat etmek gerekir. Başlangıcı hafif bir paça çorbası ile yapabilirsiniz. Ayrıca yöresel tarhana çorbası olabilir. Su yine bolca tüketilmelidir. Bunun yanında yine hafif şekilde kahvaltılık ürünler tüketilebilir. Ancak önemli bir tavsiyem de ramazanda sofralarınıza asla gazlı ve şekerli içecekleri sokmayın. Çaylarınızı şekersiz tüketin. Tuz tüketiminde ise kristal kaya tuzunu öneriyorum. Vücudumuzun yüzde 60’ı sudur. Dolayısı ile vücudumuzda bulunan su tuzludur. Hakiki tuzlu sudur. Kaya tuzu da yüzde 30 oranında tuz içerir. Bunun için tüketilmelidir ve sağlıklıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler