Ana SayfaÜnlülerBüşra Pekin: Keşke Yaşasaydı Da Ona Sarılabilseydim

İlgili Postlar

Büşra Pekin: Keşke Yaşasaydı Da Ona Sarılabilseydim

Dilberay filminde rol alan Büşra Pekin oynadığı rolle o kadar derin bir bağ kurdu ki her seferinde rolüne ve Dilberay’a duyduğu sevgiyi dile getiriyor. Geçtiğimiz gün samimi açıklamalarda bulunan güzel oyuncu Büşra Pekin “Keşke yaşasaydı da ona sarılabilseydim” dedi. İşte Pekin’in o açıklamaları;

Bir Değil On Ömre Bile Fazla Gelecek Acı

Bir değil 10 ömre bile fazla gelecek acıyla, zorlukla yüzleşerek büyüyen Dilber Ay’ın yaşamı 13 yaşında para karşılığı kocaya “satılması”yla, hem babadan hem kocadan yediği dayaklarla, gördüğü işkencelerle, eğitim hakkının gasbedilmesiyle, kazandığı paraya el konulmasıyla, tacizler, istismarlar, hapislerle izlemeye yürek isteyen bir hikâye… Senaryosunu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner’in yazdığı, Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) yönettiği “Dilberay” filmi, bu hikâyenin şöhret öncesi basamaklarını anlatıyor. Filmde Dilber Ay’ı canlandıran başarılı oyuncu Büşra Pekin ise, bu adeta bilmeden “çağırdığı” rolün altından alnının akıyla kalkıyor ve bilinmedik bir yönünü de göstererek uzun havaları, barakları şahane bir şekilde seslendiriyor.

“İki Saniye Bile Düşünmedim”

Dilber Ay’ın hikâyesini okuyup öğrendikçe çok etkilendiğini anlatan Büşra Pekin filme dahil olma sürecini “Bir kadın olarak, bir oyuncu olarak bu projenin içinde yer almalıyım dedim. İki saniye bile düşünmedim,” diye anlatıyor. Hazırlık için çok fazla zamanı olmamasına rağmen bu süreçte oldukça detaylı çalışan Pekin türkü, barak, uzun hava nağmelerine çok kısa zamanda adapte olması gerektiği için çok değerli hocalardan dersler aldığını aktarıyor. Müziğe olan ilgisinin yanı sıra kimsenin bilmediği, uzun yıllardır gönül verdiği bir başka alanın ise müzik prodüktörlüğü olduğunu ifade eden oyuncu röportajda, bu alanda yaptığı çalışmalarına ve yönetmenliğini üstlendiği müzik videosuna da değiniyor.

Büşra Pekin Dilberay İçin Gün Sayıyor

“Gerektiği Zaman Rahatça Kilo Alıp Verebilecek Yerde Olmalıyım”

Daha önce hem sağlığı hem de oyunculuk skalasının genişlemesi için kilo verdiğini ve artık yemekle çok daha sağlıklı bir ilişki kurduğunu vurgulayan Büşra Pekin, “Dilberay” filmi için aldığı kiloları da yine yavaş ve kontrollü bir şekilde verdiğinin altını çiziyor. Bir oyuncu olarak gerektiği zaman rahatça kilo alıp verebileceği bir yerde olmayı daha doğru bulduğunu söyleyen Pekin “Oynadığım şeyin iç dünyası benim için çok önemli. Bu anlamda hiç kaçınmadan her şeyi yaparım,” diyor ve ekliyor: “Yeter ki sağlığımı bozacak bir şey olmasın.”

“Yaşlanmak Tamamen Bizim Kafamızda”

Yaş kavramını küçük yaşlarından beri yük olan, sınırlayan bir şey olarak gördüğünü söyleyen güzel oyuncu “Yaşadıkça hayattan kazandığın tecrübelerle daha önce yaptığın hataları yapmamak adına bir bilince sahip oluyorsun,” derken yaşlanmanın tamamen kişinin kafasındaki düşünceyle ilgili olduğunun altını çiziyor.

Büşra Pekin ile Asu Maro’nun hem filmi, hem Dilber Ay’ı hem de bugüne kadarki yolculuğunu konuştuğu söyleşinin tamamı Milliyet Sanat’ın Şubat 2022 sayısında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler