Ana SayfaKültür ve SanatBurcu Güneş'ten çok konuşulacak açıklamalar...

İlgili Postlar

Burcu Güneş’ten çok konuşulacak açıklamalar…

Kariyerinin 20. yılını türkü albümüyle kutlayan Burcu Güneş, Sabah Gazetesi’ne röportaj verdi. Yeni albümüyle iddialı dönen Güneş, pop müziğin karmaşasından yorulduğu için türkü albümü yaptığını açıkladı. İşte o çok konuşulacak açıklamalar…

1998 yılında yayınladığı Aşk Yarası adlı albümüyle müzik piyasasına ‘merhaba’ diyen Burcu Güneş, kariyerinin 20. yılını “Anadolu’nun Güneşi” adlı türkü albümüyle kutluyor. Güneş, kariyerinin en özel albümü olarak nitelendirdiği projesi, Hakan Kutal ile olan ilişkisi ve Türkiye gündemiyle ilgili Sabah Gazetesi’nden Merve Yurtyapan’a özel açıklamalarda bulundu.

“POP MÜZİĞİN KARMAŞASI BENİ YORDU”

Türkü albümü yapma fikrinin nereden doğduğunu açıklayan Burcu Güneş, şunları söyledi: “20’nci sanat yılımda farklı bir şey yapmak istiyordum. Durmadan çalışan, düşünen ve araştıran bir insanım. Popun karmaşası beni biraz yordu. Aranjörlerin DJ’liğe, söz ve bestecilerin de şarkıcılığa başladığını gördüğümden beri izliyorum piyasayı. Yeni bir pop albümü yapmak, buna enerjimi vermek biraz zamansız olacaktı. Yeni bir şey yapmalıydım. Bu sinerjiyi türkü projesinde yakalayabileceğimi hissettim.”

TÜRKÜLERE DÜNYA SAHİP ÇIKTI

Albüm tamamlandıktan sonra Amerika iTunes’a gönderdiklerini söyleyen sanatçı, Apple Müzik’te 100’den fazla ülkede dijital pazara sunulduğunu söyledi. Güneş, “En önemlisi albümümün, 40’tan fazla ülkenin dünya müzik kategorisinde manşet olması ve editörlerin albümü öne çıkarması. Gururdan, mutluluktan havalara uçtuk. Latin Amerika’dan İngiltere ve Fransa’ya, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mısır’a kadar uzanan bir yelpazede albüm hem manşet, hem önerilen albümler arasında yer aldı. Biz türkülerimiz her yerde çalsın, gençlerin de türkülere ilgisi artsın isterken, türkülerimize dünya sahip çıktı.” dedi.

“KARİYER VE ÇOCUK AYNI ANDA ZOR”

Hakan Kutal’la 5 yıllık ilişkisi hakkında konuşan Burcu Güneş, ‘çocuk düşünmüyor musunuz?’ sorusuna “Bunlar kısmet” cevabını verdi. Aynı anda kariyer ve çocuk yapmanın kendisine göre zor olduğunu ifade eden Güneş, annelik ve çocuk özlemini doğa ve hayvanlarla giderdiğini belirtti. Başarılı sanatçı, çocuk sevgisinin elbette bambaşka olacağını da sözlerine eklerken; “Beş senedir ciddi ve güzel bir ilişkim var ama kendisi boşanmış bir insan ve bir de çocuğu var. Yeniden böyle bir şeye girmek onun için çok erken olurdu. Önce birbirimizi tanımaya çalıştık. Zamanla her şey yoluna girip oturdu. Şu anda her şey güzel gidiyor.” ifadelerini kullandı.

“BU GÜZEL ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞAN HER TÜRLÜ TERÖRE LANET OLSUN”

Gündeme dair de açıklama yapan Burcu Güneş, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı için ise şunları söyledi: “Bazı ülkeleri, zaman zaman etrafımızda ortaya çıkan sinsi insanlara benzetiyorum. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti de tarih boyunca bu tip ülkelerle hep karşılaştı.Ülkemizin jeopolitik önemi de göz önünde bulundurulduğunda, bu coğrafyada sınır güvenliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Mehmetçik sayesinde güven içinde yaşıyoruz. Tüm dualarım Afrin’deki ordumuz için.Bu topraklar hepsine ayrı ayrı minnettar. Tüm dünyanın hayran kaldığı bu güzel ülkeyi bölmeye, insanları ayrıştırmaya çalışan her türlü teröre lanet olsun.”

Burcu Güneş Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler