Ana SayfaKimdirBülent Tekin Kimdir?

İlgili Postlar

Bülent Tekin Kimdir?

“Taarruz Yılları” kitabının yazarı Bülent Tekin kimdir? Bülent Tekin kaç yaşında? Bülent Tekin kitapları neler? Bülent Tekin aslen nereli? Bülent Tekin kaç yaşında? Bülent Tekin hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Bülent Tekin Kaç Yaşında? Bülent Tekin Aslen Nereli? Bülent Tekin Hangi Burç?

Bülent Tekin, 15 Şubat 1954 senesinde Mardin’de dünyada gelmiştir. Aslen Mardinli olan Bülent Tekin, Kova burcudur.

Bülent Tekin Kimdir?

Bülent Tekin İstanbul’da tamamlamıştır. Eğitimini “Mardin Ebul Ula İlkokul”unda, ortaokulu “Ankara Kurtuluş” ve “Çermik Ortaokulu”nda bitirmiştir. Lise öğrenimini “Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi”nde tamamlamayan Bülent Tekin, yüksek öğrenimini İDMMA Galatasaray Kimya Mühendisliğinden kimya mühendisi ve ODTÜ Gaziantep Kampüsünden inşaat mühendisi mezunu olarak bitirmiştir.

2013 senesinde “Kürt İsyanı ve Sayılmayanlar İsyanı” kitabını yayınlayan Bülent Tekin, yayımladığı altı kitabı da Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesi’ne seçilmiştir. “Taarruz Yılları 1926-1930” kitabıyla Şeyh Said İsyanı sonrasında oluşan baskı birtakım direnişleri kaleme alan Bülent Tekin alanın başarılı araştırmacı ve yazarlarından birisi olarak görülmektedir.

Bülent Tekin Kitapları

  • Kürt Sorunu ve Sayılmayan İsyanlar
  • Kanayan Topraklar
  • Dersim’den Tunceli’ye Giden Yol
  • Yakın Tarihte Kürt Sorunu
  • Cumhuriyet Dönemi ile İlk Kürt İsyanları
  • Taarruz Yılları

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler