Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerBuğra Gülsoy ve Serhat Teoman İlk Filmiyle Sahnede!

İlgili Postlar

Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman İlk Filmiyle Sahnede!

Karşımıza oyuncu olarak çıkan Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman Mahalle adı verilen filmi yöneterek kariyerlerinde bir ilki yaşadı.

Özellikle geçtiğimiz günlerde özel bir röportaj gerçekleştiren ikili, ilk yönetmenlik deneyimleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’ı bir araya getiren Mahalle filmi üstelik 36. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ile için yarışıyor.

Filmin değerlendirmeye tabi tutulması ve ödüle layık olabilecek adaylar arasında gösterilmesi iki oyuncunun daha fazla ön plana çıkmasını sağlarken, yapılan açıklamalar ile birlikte iki ismin sadece kamera önünde değil kamera arkasında daha yer almak istedi öğrenildi.

Film Hazırlığı 2.5 Yıl Sürdü  

Oyuncular filmin konusu ile ilgili bilgiler paylaşırken filmde kendi kurallarını koyan bir mahallenin içerisinde yaşanan olayların aktarıldığı belirtildi. Mahallede bakkal, kasap ve emlakçı olarak mekan işleten 3 yakın arkadaşın başrolde olduğu belirtilirken, mahallede mahallenin abisi ve klasik bir mahallede yaşanan olayların Mahalle filmi ile ekranlara taşındığı belirtildi. Üstelik mahalleye gelen yeni yabancı kişinin yaşadığı zorluklar da filmde yer alıyor.

Film için iki ismin 2.5 senelik bir hazırlık süreci yaşadığı da belirtirken özellikle hikayenin oluşturulması ve grubun tamamlanması adına iki ismin yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi. Film için özellikle performans filmi tanımlamasını yapan oyuncular, filmin oldukça farklı bir anlatıma sahip olacağını ve bu bakımdan izleyenleri çok farklı bir hikayenin ve sinema tekniğini beklediğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de çok fazla sanatsal filmler dikkat çekmezken, Mahalle’nin bu konuda tabuları yıkması ve izleyenlerin kafasındaki önyargıları da kırması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler