Ana SayfaKimdirBora Duran Kimdir?

İlgili Postlar

Bora Duran Kimdir?

“Başgan” şarkısını dinleyicileriyle buluşturan Bora Duran kimdir? Bora Duran kaç yaşında? Bora Duran albümleri neler? Bora Duran aslen nereli? Bora Duran hangi burç? Bora Duran hakkında bilmeniz gereken ve merak ettiğiniz her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Bora Duran Kaç Yaşında? Bora Duran Aslen Nereli? Bora Duran Hangi Burç?

Bora Duran, 23 Mart 1978 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. Aslen İzmirli olan başarılı şarkıcı Bora Duran, Koç burcudur.

Bora Duran Kimdir?

Bora Duran, eğitim hayatını İzmir’de tamamlamıştır. Müzsisyen bir ailede yetişen Bora Duran çocukluğundan beri müzikle iç içe olmuş ve ortaokul döneminde müzik gruplarıyla birlikte amatör olarak şarkı söylemeye başlamıştır. 1995 senesinde “Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı” kazanan Bora Duran eğitim yıllarında müzik gruplarıyla çalışmaya devam etmiş ve Ege bölgesinde birçok yerde sahne almıştır.

2001 senesinde kariyeri için İstanbul’a taşınan Bora Duran, Vedat Akman’la tanışmış ve ardından “Stüdyo Sakman”da Selçuk Yöntem’in “Şiir Niye?” adını taşıyan albüm çalışmasında yer almış ve Ezginin Günlüğü grubu ile “Dargın mıyız?” kayıtlarında beraber çalışmıştır. İstanbul’da birçok müzik stüdyosunda çalışmalar yapan Bora Duran bu sayede aranjör olarak tanınmaya başlamış ve “Çok Güzel Hareketler Bunlar”, “Organize İşler” gibi sevilen yapımların müziklerini üstlenmiştir. Aynı zamanda bir söz yazarı da olan başarılı sanatçının Mahsun Kırmızıgül’e verdiği “Gül Senin Tenin” şarkısı dönemin en hit parçası olmuştur.

2006 senesinde ortaklarıyla birlikte Harem’s Prodiction’u kuran Bora Duran 2012 senesinde “Her Sabah” adını taşıyan ilk albümünü dinleyicisiyle buluşmuştur. Kısa süre içinde geniş bir dinleyici kitlesi elde eden Bora Duran müzik kariyerine hız kesmeden devam etmektedir.

Bora Duran Albümleri

  • 2013- İnsan
  • 2012 – Her Sabah

Bora Duran Single Albümleri

  • 2019 – Başgan
  • 2019 – Sana Doğru
  • 2017 – İçimdeki Deli
  • 2016 – Unut Bakalım
  • 2012 – Sende Gidersen
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler