Ana SayfaDünyaBob Marley'in Babası Norval Marley’e Ne Oldu?

İlgili Postlar

Bob Marley’in Babası Norval Marley’e Ne Oldu?

Bob Marley’in hayatını anlatan Bob Marley: One Love film sonrasında Bob Marley’in babası Norval Marley’e ne oldu sorusu akıllara geldi. İşte Norval Marley’in hayatı…

Dünyanın en popüler sanatçılarından birisi olan Bob Marley, 11 Mayıs 1981 tarihinde yaşamını yitirdi. 1945 doğumlu sanatçı, ölüm tarihine kadar yaptığı çalışmalar ile efsane müziklere imza attı. Farklı tarzı, hayranlık uyandıran müzik hayatı ile Bob Marley’in hayatı Bob Marley: One Love filmiyle beyaz perdeye aktarıldı. Norval Marley ve Cedella Booker’ın çocuğu olan Bob Marley’in bu filmi sonrasında Norval Marley’e ne olduğu merak edilmeye başlandı. Zira Jamaika’da çalışırken Cedella ile tanışan İngiliz deniz subayı Norval hakkında çok az şey biliniyor. Filmde ise araştırmalar sonrasında detaylı bilgilerin aktarılması, baba Norval Marley hakkında da soru işaretlerini giderdi.

Bob Marley 10 Yaşındayken Babası Öldü

Paylaşılan bilgilere göre Norval Marley, Bob Marley henüz 10 yaşındayken yaşamını yitirdi. 1957 yılında kalp krizi nedeniyle yaşama veda eden Norval Marley, Bob Marley’in baba ilgisi ve şefkatinden yoksun büyümesine neden oldu.

Bob Marley'in Babası Norval Marley’e Ne Oldu?
Bob Marley’in Babası Norval Marley’e Ne Oldu?

Norval Marley Hayatı

Norval Marley, İngiliz deniz subayıydı. Bob Marley’in babasından günümüzde ulaşan tek bir görüntü var. BBC tarafından ulaşılan bu fotoğrafta Norval Marley, düğmeli gömlek, kravat ve şapka giyerken ata biniyor.

Babası, kardeşine olan düşkünlüğü nedeniyle 6 Şubat 1945 tarihinde dünyaya gelen oğluna kardeşi Robert Marley’den esinlenerek isim verdi. Norval 1957 yaşında Jamaika’da gözlerini yumarken Bob Marley yaklaşık 10 yaşlarındayken babasını kaybetmenin acısını yaşadı. “Bob Marley: One Love” filmine göre Bob Marley, Norval ile kuvvetli bir ilişki kuramadı. Jamaika’da büyüyen Marley, biracial olduğu için zorbalığa uğradı. Belgesele göre Bob babasını görmeye gitse de babası tarafından reddedildi. Bu nedenle 10 yaşına kadar olan süreçte de Bob Marley, Norval Marley ile yakınlık sağlayamadı. Bu yaşadığı reddedilme ise Bob Marley’in “Corner Stone” şarkısını yazması için ilham verdi. Bu şarkıda dikkat çeken bazı sözler ise şöyle;

Beni düşünmüyor ve reddetmiyor musun

Çünkü insanların reddettiği şeyler

Reddetmeleri gereken şeyler mi

Beni duyuyor musun, ne dediğimi duy

Beni reddetme, reddetme

Reddetme, reddetme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler