Ana SayfaDedikoduBirlikte Oldukları Kadınlara Uyguladıkları Şiddet İle Gündeme Gelen 11 Ünlü Erkek!

İlgili Postlar

Birlikte Oldukları Kadınlara Uyguladıkları Şiddet İle Gündeme Gelen 11 Ünlü Erkek!

Ne yazık ki ülkemizde yaşanan şiddet olaylarına gün geçmeden bir yenisi ekleniyor. Biz birçoğundan haberdar olmasak da şiddet her geçen gün çoğalıyor. Toplumsal sorunumuz “kadına şiddet” ise üzerinde durmamız, farkındalık yaratmamız gereken önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Son olarak Sıla’nın eski sevgilisi Ahmet Kural tarafından darp edilmesi gündemde ve çok tartışıldı. Şiddet gören Sıla’ya destek mesajları yağdı, bir yandan ise inanması zor olsa da Sıla’yı suçlu bulanlar kişiler de oldu. Fakat konuşulması gereken asıl konu Sıla ya da onun haklı olup olmadığı değil; Ahmet Kural ve bu yaptığının cezasız kalmaması olmalı.

 

İşte Türkiye’de Beraber Olduğu Kadına Şiddet Uygulamış Ünlü Erkekler…

Bu doğrultuda şiddet gören kadınları değilde, şiddet uygulayan erkekleri listeledik. Sebebi ise suçsuzu değil, suçluyu öne çıkarmanın, böyle bir suçun cezasız kalmaması gerektiğini anlatmanın, nedeni her ne olursa olsun şiddetin haklı tarafı olmadığını hatırlatmanın önemini bilmeliyiz.

1. Hayko Cepkin

 

2013 senesinde Beyoğlu’nda bar çıkışında bir kadını darp etti. Daha sonra başka bir kadına kafa atan Hayko Cepkin iddiaları yalanladı. Dava 2 sene sürdü ve 2 senenin sonunda ünlü rock’çı suçlu bulundu. Hayko Cepkin hakkında kasten yaralama suçundan 3 sene hapis istenirken, darp ettiği Gülşen A’nın ise “ırkçı söylemle hakaret”ten 2 sene hapsi istenmişti. Dava sonucu mahkeme, Cepkin’i “basit yaralama” suçundan günlüğü 20 TL olmak üzere 120 gün adli para cezasına karar verildi. Fakat haksız tahrik altında olduğu ve duruşmalardaki saygılı tutumu sebebiyle mahkeme indirim yaparak, toplamda bin TL olmak üzere 50 gün adli para cezasına çarptırdı. Olayın kamera görüntüleri de vardır…

2. Yılmaz Güney

Ünlü yapımcı Abdurrahman Keskiner, hayatını konu alan “Apo Gardaş” isimli kitapta Nebahat Çehre’nin eşi Yılmaz Güney’den şiddet gördüğünü anlattı. Yılmaz Güney’in Nebahat Çehre’yi devamlı dövdüğünü, bu yüzden ne zaman yanına gitse ağzını burnunu kan içinde bulduğunu söyledi. Hatta bir defasında Yılmaz Güney yaşadıkları bir tartışma sonrası, Nebahat Çehre’ye kasten arabayla çarpmış ve Çehre’yi hastanelik etmişti. Beraber oldukları süre boyunca Nebahat Çehre’nin sürekli şiddet gördüğünü söyleyen ünlü yapımcı, bir defasında sette Nebahat Çehre’nin çok zor anlar yaşadığını şu sözlerle anlattı:

“Yılmaz önce kamerayı yerleştirdi, Nebahat’ın yanına giderek şu bardağı al karşıya geç, kafanın üzerine koy dedi. Nebahat büyük bir şaşkınlıkla ‘anlamadım’ dedi, ancak Yılmaz ısrar etti. Olur olmaz derken Nebahat çaresiz dediğini yapmak zorunda kaldı. Duvarın önüne gidip bardağı kafasına koyup beklemeye başladı. Setteki herkes bunun şaka olduğunu sandı ancak iş ciddileşince nefesler kesildi. Herkes dehşet içinde Yılmaz’a bakmaya başladı ancak o gayet sakindi. Kameraya ‘motor’ dedi. Kamera çalışmaya başlayınca Nebahat’ın yüzü bembeyaz oldu. Gitti gidecek. Yılmaz nişan aldı, Nebahat ağlamaya başladı. Yılmaz tetiğe bastı, kurşun ıskalayıp geçti. İkinci kez tetiğe bastı, bu kez kurşun Nebahat’ın başındaki bardağa isabet etti. Nebahat koşarak Yılmaz’a sarıldı ve ağlamaya başladı. Herkes bir oh çekerken, Erol Günaydın ve Tuncel Kurtiz’in elindeki bardaklara da Yılmaz ateş etti.”

Çift, arabayla çarpma olayından sonra araya birilerinin girmesiyle barıştırılsa da bir süre sonra ayrıldı.

3. İbrahim Toraman

2014 senesinde İbrahim Toraman’la evlenen avukat Eylem Toraman, eşinden hamileyken bile defalarca şiddet gördüğünü anlattı. Çay bardağını elinden düşürmesinden dolayı kafasına darbe aldığını, kafasını mermere çarptığını ve baygınlık geçirdiğini söyleyen Eylem Toraman, aynı sürede eşinin çapkınlık yaptığını da söyledi. Boşanma kararı aldıktan sonra ise bunu çocuğu için yaptığını söyledi. Aynı zamanda mahkemeden koruma talep etti ve talep üzerine mahkeme İbrahim Toraman’ın 6 ay süreyle eşine 100 metreden fazla yaklaşmamasına karar verdi.

Eylem Toraman: “İbrahim Toraman’la evlendiğimde hamileydim. İbrahim önce çocuğu istemese de sonra romantik bir evlenme teklifi yaptı. İbrahim Toraman, bana hamileyken şiddet uyguladı. Zorla evlilik sözleşmesi imzalattı. Beni AVM’nin ortasında da dövdü, hatta bununla ilgili haberler de çıktı.” ifadelerinde bulundu.

4. Tardu Flordun

Evdeki Yabancı isimli diziyle adını tüm Türkiye’ye duyuran Tardu Flordun, kariyeri boyunca yalnızca bir defa değil, pek çok kez şiddet haberleriyle gündemde yer aldı. 2002 senesinde üniversite öğrencisini bıçakladığına dair haberler çıktı. 2003 senesinde ise sevgilisi Arzu Yanardağ’ın burnunu ısırdı. Nedeni ise yılbaşı gecesi yaşanan kıskançlık kriziydi. Ciddi anlamda yaralanan Arzu Yanardağ’ın burnuna dikiş atıldı. Son olarak 2008 senesinin ilişkileri başlayan oyuncu Canan Ergüder ile şiddet uyguladığı için ayrıldığı söylendi. 2013 senesinde ayrılan çift 4 ay sonra barışmıştı fakat Flordun’un Ergüder’i, birlikte oturdukları Galata’daki evlerinde dövdüğü, olay sonrası Ergüder’in evi terk ettiği ortaya çıktı. Bunların yanı sıra Tardu Flordun “Eve dönüş” dizisi setinde, bir set çalışanına küfür ve hakaret etmesiyle de gündemde yer aldı.

5. Hüsnü Şenlendirici

Hüsnü Şenlendirici evli olduğu dönem Deniz Seki ile yaşadığı ilişki aylarca gündemden düşmemişti. İddialara göre, Hüsnü Şenlendirici eşiyle görüştüğü için ikili arasında tartışma çıktı. 2008 senesinde yaşanan bu tartışma esnasında Hüsnü Şenlendirici’nin Deniz Seki’nin kafasını yardığı ve Seki’nin sokağa çıkamadığı ortaya çıktı.

6. Davut Güloğlu

2014 senesinde, Davut Güloğlu’na evlenmek üzere olduğu 4 yıllık sevgilisine şiddet uyguladığı için mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı aldı. Üniversite öğrencisi olan Pelin Subay, Güloğlu’nun elini yaraladığını ve bu yüzden 2 dersten kaldığını, okul hayatının da etkilendiğini anlatan bir açıklama yapmıştı. İddialardan sonra Davut Güloğlu, hakkında karalama kampanyası yapıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

7. Nihat Doğan

Şarkıcı Nihat Doğan, 1998 senesinde birlikte olduğu Aysun Kiremitçi’yi dövdü. Nedeni ise Aysun Kiremitçi’nin Nihat Doğan’la birlikte olmak istemesi ve Nihat Doğan reddedince kapıyı kilitlemesiydi. Kapının kilitlenmesine sinirlenen Nihat Doğan kapı açılınca Aysun Kiremitçi’ye darpta bulundu. Manken arkadaşı tarafından kurtarılan Kiremitçi, hastanelik oldu.

8. Burak Yılmaz

2016 senesinde Çin’in Beijing Guoan kulübünde oynayan futbolcu Burak Yılmaz, 4 aylık hamile olan eşi İstem Yılmaz’a şiddet uyguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaylı bir şekilde nikah kıyan çifti aradı ve 3 çocuk yapmalarını istedi. Burak Yılmaz ise 4 çocuk istediğini belirtti. Fakat eşi İstem Yılmaz ikinci bebeklerine hamileyken, Burak Yılmaz hamileliği bitirmek istedi. Baskılara direnip çocuğunu aldırmak istemeyen  İstem Yılmaz, 4 aylık hamileyken eşinden şiddet gördü. Kaçarak Pekin Konsolosluğu’na sığındı ve yetkililerden yardım etmelerini istedi. Hastaneden darp raporu alıp gördüğü tedaviden sonra konsolosluk görevlilerinin yardımıyla eşinden gizlice kaçarak Türkiye’ye geldi. Boşanma davasında ise kızı ve doğacak bebeklerinin velayetini istedi.

9. Sezer İnanoğlu (Sezercik)

 

Oyuncu ve şarkıcı Harika Avcı, bir zamanlar sevgilisi olan Sezer İnanoğlu tarafından evi basılarak kurşunlanmıştı. Avcı’nın bacağına isabet eden kurşun ağır yaralanmasına neden oldu. Sezer İnanoğlu ise silahlı saldırı sonrası şiddet olaylarına karışmaya devam etti. Bir kadına arabasıyla çarparak ölümüne neden oldu ve sokak ortasında polisle çatıştı.

10. İbrahim Tatlıses

Listemizin şiddet olayları en kabarık adı ise İbrahim Tatlıses. Bir zamanlar birlikte olan İbrahim Tatlıses ve Perihan Savaş arasındaki olaylar seneler sonra gün yüzüne çıktı. Perihan Savaş TV8’e yaptığı bir röportajda 4 aylık hamileyken Tatlıses’in kendisini aldattığını öğrendiğini ve bu yüzden kızını kaybetme tehlikesi atlattığını söyledi ve gördüğü şiddeti şu sözlerle ifade edtti: “Vururdu, hep vururdu. Sadece bana değil, herkese vururdu. Onu Allah affetsin. Artık benim için herhangi birisinden farkı yok.”

Derya Tuna ile birlikte olan Tatlıses, o dönemde Asena’la bir ilişkiye başladı. Bunu öğrenen Derya Tuna Bodrum’daki Tatlıses Otel’de Asena sebebiyle kıskançlık kavgası çıkardığı için Tatlıses’ten şiddet gördü. Kameralar önünde silahlı saldırıya maruz kalan Derya Tuna’yı vurduğunu yıllar sonra itiraf eden Hüseyin Bozan, vur emrini ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’ten aldığı iddiasında bulundu.

Ayrıca İbrahim Tatlıses, uzun seneler birlikte olduğu Asena’ya da şiddet uygulamıştı. Asena da yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:
“İlişkimiz 2000 senesinde başladı. 2001 senesinde kulağıma dedikodular gelmeye başladı. Yalan şeyler de olabileceğini düşünerek kendisine sordum. Bana yalan olduğunu söyleyince hayatıma devam ettim. Bir ihanetini yakaladım, çevresindekiler beni ikna ettiler ve affettim. Sonra bir kez daha yakaladım, her şey ortaya çıktı. Birini, birilerinin evinde gördüm. Buna şahit olanları da Allah’a havale edip terk ettim. 2000 yılının haziran ayında çok kötü bir dayak yedim. İlişkimiz başlamak üzereydi. Hatırladığım kadarıyla önce fiziksel olarak şiddet oldu. Sonra buz kovasını fırlattığını gördüm. Kanlar içinde hastaneye götürüldüm.” dedi.

11. Ahmet Kural

Şarkıcı sevgilisi Sıla Gençoğlu’na şiddet uyguladığı iddiasıyla Ahmet Kural’a soruşturma açıldı. Ahmet Kural tarafından darp edildiğini iddia edip 3 ay koruma kararı aldıran Şarkıcı Sıla’nın avukatı bugün yine adliyedeydi ve Sıla’nın tanıklarının ifadelerinin alındığını belirtip iddialı açıklamalarda bulundu. Avukat Rezan Epözdemir, “Ulaşma çaba ve girişimleri olmuş. Annesini aramaya çalışmış. Bunlar müspet sonuç vermedi. Böylesine hunharca, ağır fiziksel müdahaleden sonra görüşmek zaten çok mantıklı ve makul de değil.” dedi. Bir magazin  programına telefonla bağlanan Ahmet Kural’ın eski arkadaşı Naz Çekem de Kural’dan gördüğü şiddeti anlattı ve parmağını kırdığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler