Ana SayfaKültür ve SanatMüzikBilge Nihan 'ın Yeni Şarkısı 'CANIM-DI' Tüm Dijital Platformlarda

İlgili Postlar

Bilge Nihan ‘ın Yeni Şarkısı ‘CANIM-DI’ Tüm Dijital Platformlarda

Yeni nesil Türk pop müziğinin en sevilen isimlerinden Bilge Nihan ’ın merakla beklenen yeni şarkısı “CANIM-DI” dijital platformlarda müzikseverlerle buluşmaya başladı. Fark yaratan tarzı, tükenmeyen pozitif enerjisi ve güçlü sesiyle pop müzik sahnesine renk katan Bilge Nihan, yine dillere hemen dolanan, kıpır kıpır, dinamik bir şarkıyla dinleyicilerinin karşısına çıktı. Detaylar haberimizin devamında…

Bilge Nihan Kimdir?

Tüm Dijital Platformlarda

Bilge Nihan, pozitif enerjisi, güçlü sesi ve fark yaratan yorumu ile müzik platformlarındaki yükselişini de sürdürürken 3 yıl aradan sonra yeni single’ıyla dinleyiciler ile buluşuyor. 2016’da yayınlanan “Net” adlı şarkısıyla muhteşem bir çıkış yapan, ardından “Zehr-i Yılan” (2017), “Yelkovan” (2017), “Felek” (2018) gibi hitlerle çıkışını sürdüren Bilge Nihan, şimdi de yeni şarkısı “CANIM-DI” ile yeni bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor. Sözlerini Emre Olgun’un yazdığı “CANIM-DI”, 30 Nisan itibariyle dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu.

Berlin’de başlayıp İstanbul’da devam eden müzik yolculuğu

Berlin doğumlu Bilge Nihan’ın müzik hayatı küçük yaşlarda piyano eğitimi ile başlayıp, Güzel Sanatlar Lisesi ile devam etti. Nihan; aynı yıllarda Berlin Klasik Türk Müziği Derneği’nde korist ve solist olarak görev almaya başladı ve TRT Avrupa Ses Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı.

Klasik batı müziği eğitimini burslu olarak gerçekleştiren Nihan, bu 4 yıllık eğitimin yanı sıra Sosyal Pedagoji alanında da yüksek öğrenim gördü. Eğitimi sırasında profesyonel müzik hayatına da giriş yapan Bilge Nihan, Berlin’de sahne çalışmalarına başladı. 2006 yılında ise radikal bir kararla Türkiye’ye yerleşerek müzik yaşamını İstanbul’da sürdürmeye karar verdi. İlk dönemlerde solistlik yapan Bilge Nihan; Ege, Tan, Bengü, Burcu Güneş gibi isimlerle sahne aldı. Enbe Orkestrası başta olmak üzere farklı orkestralarda solist olarak görev alan Nihan, pek çok seslendirme projesi de gerçekleştirdi. Sahne çalışmalarına kendi ekibiyle devam eden Bilge Nihan, kısa sürede sahnelerin aranan isimlerinden biri olmayı başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler