Ana SayfaÜnlülerBigo Live 2022'de neler yaptı?

İlgili Postlar

Bigo Live 2022’de neler yaptı?

Ünlü canlı yayın uygulaması Bigo Live, düzenlediği etkinlikler ve organizasyonlar ile 2022 yılında büyük bir çıkış yakaladı. Türkiye’deki canlı yayın uygulamalarında ilk sıraya yükselen Bigo Live çok özel bir yıl geçirdi, gittikçe büyüyen katılımcı sayısıyla Türkiye’nin en büyükleri arasında olmayı başardı. Uygulama, bu denli ivmeli yükselmelerini etkili iletişim çalışmalarına ve kullanıcılara sağladıkları birçok imkana borçlu. “Bigo Live”, 2020’den beri global canlı yayın uygulaması indirme listesinde birinci sırada yer alıyor. Uygulama, 2022’nin ilk yarısında 35 milyon indirme sayısına ulaştı ve en çok kullanıcıya sahip canlı yayın uygulaması olmaya devam ediyor. Ayrıca “Bigo Live” ve “Twitch” uygulamaları 2022’nin ilk yarısında global mobil canlı yayın uygulaması gelir listesinde ilk iki sırayı almayı başardılar. Bigo Live son zamanların en eğlenceli canlı yayın uygulaması, bunun kullanıcı deneyimi açısından da olarak birçok nedeni var. Bigo’da çoklu oda özelliğiyle birden çok yayıncı bir araya gelerek görüntülü görüşme yapabiliyor, yayıncılar yayınlarına misafir alabiliyor. Böylece yayıncılar hem aralarında efektif bir sohbet edebiliyor hem de bunu izleyicilerle tüm şeffaflığı ile paylaşabiliyorlar. Son dönemin yükselen sosyal medyada “gerçek” olma trendini Bigo Live tam anlamıyla yakalıyor diyebiliriz. Bunun yanında rekabet de uygulamanın içinde bolca bulunuyor. Yayıncılar kendi aralarında “PK” adı verilen bir yarış yapabiliyor, en çok fasulye ve hediye alan oyunu kazanıyor.

PK’lar 5, 10 ve 20 dakika olabiliyor, PK esnasında kıyasıya yarışan yayıncılar arasında bol eğlenceli ve mücadele dolu anlar ortaya çıkıyor. PK’yı kaybeden kişiye komik cezalar vermek bunların arasında. Görülen o ki, bu gibi özellikleriyle birlikte BIGO LIVE kullanıcıların bolca ve eğlenceli vakit geçirdiği, tek tıkla ücretsiz bir şekilde indirip sosyalleşebildiği bir uygulama haline gelmiş durumda. Bigo’da yayın açıp içerik üreten, belli izleyici kitlesine hitap eden kişilere yayıncı deniyor. Bu yayıncılar uygulamadaki hayranlarıyla, arkadaşlarıyla ve destekçileriyle bir aile kurabiliyor ya da halihazırda var olan bir aileye katılabiliyorlar. Bigo’da aileler için birçok etkinlikler ve yarışmalar mevcut. Aile liderleri ve aile üyeleri, PK etkinliklerine katılıp ödüller kazanabiliyorlar. Ek olarak, aile üyelerinin yayınlarda gönderdiği ve aldığı hediyeler, aileye savaş puanı kazandırıyor ve her ay en çok savaş puanı kazanan aileler, en prestijli aileler olarak kabul ediliyor ve bu ailelere özel ödüller tanımlanıyor. Her gün yeni arkadaşlıkların kurulduğu, aynı zamanda aileler arasında aileler arasında tatlı bir rekabetin oluştuğu aile sistemine tüm Bigo kullanıcıları ücretsiz olarak katılma imkanına sahip! Şimdi biraz da Bigo’nun 2022 özetine yakından bakalım.

Bigo Live, Tiktokçuların yeni adresi oldu!

Bigo Live’dan Gökhan Türkmenli Gala Konseri 

Bigo Live’da Gökhan Türkmen rüzgarı esti. Ünlü canlı yayın uygulaması Bigo Live, 2022’ye Bigo Gala Konseri ile büyük ses getirerek başladı. Bu seneki galada, Özge Ulusoy’un şahane sunumu ve Gökhan Türkmen’in eşsiz sesiyle canlı yayınla gerçekleşti. Gökhan Türkmen canlı performansı ile kulaklarımızın pasını sildi. Bunun yanında Gökhan Türkmen’i aile hayatıyla ve kendisi gibi müzik konusunda yetenekli yayıncılarına verdiği tavsiyeleriyle daha yakından tanımış olduk.

Gökhan Türkmen etkinlikten çok keyif aldığını belirterek “Canlı yayınlarla verdiğimiz konserler ile, sanal dünyaya kapılarımızı açtık. Canlı yayınlar, fiziksel etkinliklerin yerine geçerek, evlerinden çıkamayan insanlar için eğlence kaynağı haline geldi ve böylece sanatçılar hayranları ile bağlantı kurma şansına sahip oldu.” dedi.

Yayıncılar Ödülleriyle Buluştu

Eğlenceli dakikalardan sonra merakla beklenen an geldi çattı. Heyecanlı ve büyük rekabet içinde olan yayıncıların beklediği ana geldi sıra. 2021’in en iyi yayıncıları ve aileleri mutluluk içinde ödüllerini aldılar ve bir nevi diğer yayıncılara gözdağı verdiler. 40 bin kişinin takip ettiği etkinlik Türkiye’de büyük ses uyandırdı ve Bigo’nun ne kadar büyük olduğunu kanıtlar nitelikteydi.

Büyük Bigo Gala Etkinliği Nedir?

Bigo Galaları bildiğiniz gibi her sene yenisi düzenlenen ve heyecanla beklenen bir etkinlik haline geldi. Türkiye’nin en iyi yayıncıları ve aileleri ödülleriyle kavuşmak için merakla bekliyorlar. İlk etapta Türkiye’nin en iyi 3 ailesi ve yayıncısı belirleniyor. Sonrasında ise tüm bölgelerdeki aileler ve yayıncılar Küresel Gala etkinliğinde birinci olmak için mücadele ediyor. Bu seneki Gala yarışı başladı ve yarışmacılar farklı turlarda elemelerden geçiyor. Kazanan yarışmacılar Bigo Live tarafından Singapur’a gönderilerek orada büyük şov için ağırlanıyor. Birçok bölgeden gelen katılımcılar Singapur’da buluşuyor, müzik, sihirbazlık, dans gibi birçok yetenek ve sahne şovları ile birlikte bol eğlenceli etkinlikler gerçekleşiyor. Aynı zamanda yayıncılar arasındaki kıyasıya yarış ile tatlı rekabet dibine kadar yaşanıyor. Yarış devam ederken henüz hangi yayıncıların Singapur’a gidebileceği hala merak konusu. Bu seneki etkinlik detaylarını uygulama içinden ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

2022 Bigo Yıldızlar Geçidi

2022 yılında Bigo’da kelimenin tam anlamıyla yıldız yağmuru oldu. Birçok ünlü ismin yayın açmak için ilk durağı Bigo Live oldu. Çok doğal ve samimi insanların bir arada olduğu bir kitle olması sebebiyle ünlülerden birçok övgü alıyor. Ünlülerin açtıkları yayınlar ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar topluluğun giderek büyümesini sağladı.

Taha Özer, Mehmet Ali Erbil, Alexone, Arda Kural, Kısmetse Olur yarışmacıları, Ümit Özat, Emre Yücelen, Sneijder gibi birbirinden farklı ünlü isimler Bigo’ya katılarak güçlerine güç kattılar. Yayınları binlerce kişi tarafından izlendi ve büyük beğeniler aldı.

Çark-ı Bigo

Mehmet Ali Erbil efsane programı ile Bigo’ya bomba gibi düştü. Her yaptığı iş olay olan fenomen Mehmet Ali Erbil ve efsane programı Çarkıfelek, Çark-ı Bigo ismiyle bu sefer dijital olarak tekrardan ekranlara döndü. Çok sevilen program Bigo’da da büyük ilgi gördü. Bigo sponsorluğunda katılımcılara yüzlerce hediye dağıtıldı ve büyük hediyeleri kazanan insanlar mutluluktan havalara uçtu. Mehmet Ali Erbil, yeni konseptli Çark-ı Bigo etkinliğinin yanı sıra, birçok Bigo yayıncısıyla her gün PK yaparak yeni kişilerle tanıştı, hayranı olan kişilerle samimi anlar yaşadı.

Ses Ver Bigo

2022’nin son çeyreğinde Emre Yücelen Bigo’ya yeni bir ses getirdi. Youtube’da çektiği tepki videoları ile tanıdığımız, Türkiye’nin en ünlü ses eğitmenleri/vokal koçları ve müzisyenlerinden biri olan Emre Yücelen, Bigo Live’da Ses Ver Bigo isimli bir yarışma başlattı. Ses Ver Bigo, birbirinden güzel seslere sahip olan 80 yarışmacının katılımıyla birlikte finale doğru uzanan eğlenceli bir serüven oldu. Yarışmanın sonunda kazanan isim Bigo Live yetenekli yayıncısı Leo oldu. Leo, 100.000 fasulye ve BIGO Dino Hediye Paketi almaya hak kazandı. Emre Yücelen’in 1. olan yarışmacıya BIGO LIVE’ın bir sürprizi daha vardı! Ünlü müzisyen, İzmir’deki Emre Yücelen Müzik Stüdyosu’nda beraber profesyonel bir demo kaydedeceklerini ve bu demo kaydını kendi Youtube kanalında yayınlayacağını açıkladı. İkili İzmir’de albüm kaydetmek için buluştu. Leo’nun albüm serüvenini anlatan video viral oldu.

Bigo Live Ekibi İyilik Peşinde Koştu!

Bu yıl Bigo sosyalleşmenin yalnızca eğlenceli etkinliklerle değil, yardımlaşma ile de tamamlanacağını kanıtladı. Bigo Live ekibi, İyilik Peşinde Koş Platformu tarafından düzenlenen Yardımseverlik Koşusu’na katıldı. Mevsimlik tarım işçiliğindeki eğitimden geri kalan ve eğitimden kopma riski altında bulunan çocuklara, yardımseverlerden binlerce liralık burs desteği toplandı. Bigo Live ekibi, koşularını bu projeye destek amacıyla gerçekleştirdi ve toplumsal iyiliğin bir arada doğduğunu ve bu temelde farkındalık oluşturmanın ve bağış toplamanın en önemli kurumsal görevleri olduğunu vurguladı. Böylece Bigo, birçok eğlence uygulamasına örnek oldu.

Kampüste Bigo Var!

Bigo, öğrencilerin halini anlayan ve onlara destekte bulunan bir yayın platformu olma yolunda yaptığı etkinlikler ile gözümüze çarpıyor. Her fırsatta öğrenciler ile buluşan ve gençler ile iletişimini arttırmak için çalışmalarına devam eden Bigo, bu sefer de Anadolu Üniversitesi’ndeydi. Bu yolda Bigo, Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü “Com.week” etkinliğine sponsor oldu. Öğrenciler için bilgilendirici olması ve eğlenceli zaman geçirmesi hedeflenen etkinlikte birçok farklı sektörden gelen Neslihan Atagül Doğulu, Mazhar Alanson, Nisa Bölükbaşı, Ala Tokel, Hakan Hatipoğlu gibi ünlü isimler, influencerlar ve sektörün üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

Etkinlikteki isimler ve yaptıkları paylaşımlar etkinliğin büyük bir rağbet görmesini sağladı.  Bigo Live ekibi, etkinlik alanında 2 gün boyunca öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, Bigo Live standını soru yağmuruna tuttu, Bigo Live ekipleri öğrencileri yayıncılık hakkında bilgilendirildi ve daha iyi bir yayıncı olabilmeleri için gerekli ipuçları anlatıldı. Aynı zamanda Bigo’nun sembolleri olan bardak, dino yastığı, dino peluşu, dino bilekliği gibi hediyeler verilerek bu unutulmaz etkinliğin onlarda bir hatıra bırakması sağlandı. Bigo sevenleriyle birlikte capcanlı, eğlence dolu müthiş bir yıl geçirdi. Binlerce insana ev sahipliği yapan Türkiye’nin en sevilen canlı yayın uygulaması Bigo Live, gençlerlerle birebir etkinliklerini 2023’te de devam ettireceğine dair açıklamada bulundu.

Yeni Trend Alarmı: Canlı Yayınlar

Canlı yayın platformları, bugün milyonlarca yayıncıya oyun, dans, müzik, mizah gibi kategorilerde yeteneklerini sergilemesi için olanak sağlıyor. Diğer uygulamalardan farklı olarak içerik üreticilerini, doğrudan ve gerçek zamanlı olarak izleyicilerle buluşturuyor. Bu sayede kullanıcıların yayıncı ile samimi ve duygusal bir bağa kurmasına olmasını sağlıyor. Bu bağ, ilk kez TikTok, Bigo Live ve Twitch gibi platformlar tarafından sağlandığı için bu platformlar kısa sürede büyük bir ivme yakaladı.

YouTube gibi içerik üreticisi ile kullanıcıya daha az etkileşim tanıyan platformlar ise bu imkanları sağlayamaması nedeniyle içerik üreticileri tarafından daha az tercih edilir oldu. Buna örnek olarak son zamanların yükselen trendlerinden olan podcast yayınları istedikleri etkileşimi YouTube’da yakalayamayınca canlı yayın platformlarına geçiş yapmaya başladı. Sektördeki bu artılar ve eksiler, canlı yayın platformlarına olan ilgiyi daha da arttırdı. 7/24 kesintisiz eğlence fırsatı sunan Bigo Live’da özellikle yayıncıların kendilerine has hazırladıkları özel konseptli etkinlikler ve projeler, büyük katılımlı gerçekleşiyor.

Bigo Live 2022

Bigo Live Nedir?

Bigo Live dünyaca ünlü bir canlı yayın uygulamasıdır. Aktif olarak Bigo Live, 150’den fazla ülkede 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve dünyanın önde gelen canlı yayın platformu olarak faaliyetini sürdürmektedir. Uygulama içi eğlenceli konseptleri, samimi bir kitle barındırması, yüksek görüntü kalitesi, birbirinden farklı uygulama fonksiyonları sebebiyle Türkiye’de adından oldukça söz ettiriyor ve büyük bir topluluğa ev sahipliği yapıyor. Birçok ünlünün de Bigo Live kullanıp tavsiye ediyor olması uygulamanın büyük bir kitleye ulaşmasını sağlıyor. Kullanıcılar canlı yayınlar açarak birbirleriyle eğlenceli anlar geçiriyor, yeteneklerini sergileyebiliyor ve izleyicilerden hediyeler alabiliyorlar. Bigo Live sohbet, dans, müzik, eğlence, taklit gibi çeşitli kategorilerdeki içerikleriyle herkes için eğlence sunan bir sosyal medya platformu olarak son yıllarda oldukça öne çıkıyor.

Android için Bigo Live indir
iOS için Bigo Live indir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler