Ana SayfaKimdirBennu Gerede kimdir?

İlgili Postlar

Bennu Gerede kimdir?

Oyuncu olarak tanınan Bennu Gerede, fotoğrafçılık alanında da profesyonel olarak yer alıyor. Peki, Bennu Gerede kimdir? İşte ünlü isim ile ilgili detaylar.

Türkiye’de profesyonel fotoğrafçılık ve oyunculuk alanlarında kendini fark ettirerek ismini duyuran Bennu Gerede, başarılı projelerle de ekrana geldi.


Bugün Doğan Ünlüler

Bennu Gerede kaç yaşında? Bennu Gerede aslen nereli? Bennu Gerede burcu ne?

30 Ağustos 1971 tarihinde doğan Bennu Gerede, başak burcu. Oyuncunun doğum yeri ise İstanbul.

Bennu Gerede kimdir? Kariyeri nasıl başladı?

İstanbul’da doğan Bennu Gerede’nin medya ve sanat alanına yönelmesinde annesinin etkisi oldukça fazla oldu. Yönetmen-senarist olan annesi Canan Gerede sayesinde küçük yaştan itibaren sektörle tanışan Bennu Gerede’nin babası ise Dr. Selçuk Gerede’dir.

Ailesinden pek çok kişi tarihi süreç içerisinde önemli işler yaptığı gibi Gerede ailesi tanınmaktadır. Tanınması sayesinde çok daha fazla kişi tarafından kısa süre içerisinde tanınan Bennu Gerede, New York’ta bir süre ailesi ile yaşadı. Böylece yurt dışı eğitimleri ile kendini geliştirme fırsatı elde eden Bennu Gerede için bu süreç büyük bir fırsat yarattı.

Bennu Gerede eğitimi

ABD’ye gittiği süre içerisinde lisans eğitimini Parsons School of Art’ta alan oyuncu, fotoğrafçılık üzerine bilgisini de geliştirdi. ABD sonrasında bir dönem Fransa’da da yaşayan sanatçı, 4 yıllık ikinci bir fotoğraf eğitimine daha başladı. Çektiği fotoğraflarla yurt dışında pek çok sergi açarak Türkiye sınırlarını aşan Bennu Gerede, 1989 yılı itibari ile oyunculuk kariyerine de başladı. Oyuncunun ilk profesyonel deneyimi TRT 1’de ekranlara gelen İz Peşinde oldu. Dizi sonrasında sinema filminde de yer alan oyuncunun ilk sinema filmi ise 1991 yılında beyazperdeye taşındı ve projenin adı Kurt Kanunu’ydu.

Bennu Gerede evlilikleri

1999 yılında Koray Erkaya ile tanışan 2006 yılında boşandı. Bu evlikten 3 çocuğu olan Bennu Gerede¸ çocukları ile birlikte yaşamaya başladı. (2018) oyuncu 2007 yılında Ahmet Ağaoğlu’yla olan ilişkisinden bir çocuk sahibi daha oldu. 2010 yılında Cem Büyükhanlı ile bir evlilik daha yapan Bennu Gerede¸2011 yılında bu evliliğini sonlandırdı. Daha sonrasında ise 4 çocuğu ile birlikte Bali’ye taşınarak burada yaşamını sürdürme kararı aldı.

Sanatçı Max dergisi için verdiği yarı çıplak kapak resmiyle de Türkiye’de bir döneme damga vurmuştu.

Bennu Gerede Filmleri

1989 – İz Peşinde

1991 – Kurt Kanunu

1994 – Aşk Ölümden Soğuktur

1997 – Ağır Roman (Konuk Oyuncu-Fotoğrafçı)

1998 – Parçalanma

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler