Ana SayfaÜnlülerBelma Şahin'den Çalıntı Şarkı İddialarına Açıklama Geldi

İlgili Postlar

Belma Şahin’den Çalıntı Şarkı İddialarına Açıklama Geldi

Besteci Belma Şahin, Bilal Sonses’in Yıldız Tilbe ile düet yaptığı ve YouTube’de 115 milyon kez izlenen ‘Hasbelkader’ adlı şarkının bestesinin kendisine ait olduğu iddiasıyla Sonses ve iki müzik şirketi aleyhine dava açtı. Belma Şahinden çalıntı şarkı iddialarına açıklama geldi. İşte o açıklama;

Yakın Arkadaş Oldukları Ortaya Çıktı

Yakın arkadaş olan Gürbey ve Sonses’in sosyal hayatlarında bir arada bulundukları, birlikte söz yazıp besteledikleri bazı eserlerin yayımlandığı belirtilen dilekçede, Sonses’in Belma Şahin’in bestelediği eseri, MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve dijital platformlara, besteci ve söz yazarı olarak kendi adına kaydettirdiği savunuldu.

Dilekçede, Sonses’in Yıldız Tilbe ile gerçekleştirdiği ve 13 Kasım 2020’de yayımladığı “Hasbelkader” isimli düette, Şahin’in bestesini birebir kullandığı aktarılarak, Sonses’in basında ve sosyal medyada, söz konusu eserin bestesinin kendisine ait olduğu yönünde beyanatlar verdiği kaydedildi.

Yıldız Tilbe kimdir?

Uzlaşmaya Varamadı

Dava konusu eserin 13 Kasım 2020’de, davalılar reklam firmasının yapımcılığı ve müzik şirketinin lisanslamasının ardından dijital mecralarda yayına sokulduğu anlatılan dilekçede, bestesinin çalındığını öğrenen Belma Şahin’in konuyu ilettiği Sonses’in uzlaşmaya yanaşmadığı, görüşmeler sonrasındaki arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamadığı aktarıldı.

Belma Şahin’den Çalıntı Şarkı İddialarına Açıklama Geldi

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Belma Şahin, “Bir iki gündür hakkımda bazı haberler çıkıyor. Şunu belirtmek isterim ki, Hasbelkader şarkısı çıktıktan bir gün sonra hem Bilal Sonses’in kendisine hem de ekibinden birkaç kişiye ulaştık. Ben bizzat kendisiyle de konuştum. Menajerim Uğur Koçer de aynı şekilde. Bestenin, bahsi geçen şarkının çıkışından çok uzun zaman önce tarafımca yapıldığı ve üzerine yazılan sözleri değerlendirme aşamasında olduğum konusunda herkesin bilgisi var. Tüm iyi niyetimizle de uzunca bir süre geri dönüşlerini bekledik fakat anlaşma sağlayamadık. Hukuki yollara başvurmak zaruri bir durum haline geldi. Dalında uzman birçok müzisyen görüşünden sonra, şarkının bestesinin şüpheye mahal bırakmayacak şekilde birebir aynı olduğu ve bunun tesadüf olmasının hayatın akışına aykırı olduğu yönünde rapor aldık. Konu yargıda olduğu için fazla detay vermiyorum, buna gerek de yok zaten. Avukatım sevgili Eda Salman gerekli takibi yapyor” ifadelerini bullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler