Ana SayfaÜnlülerBarış Atay, 'Medine tweeti' nedeniyle eleştirilen Berna Laçin'e sahip çıktı

İlgili Postlar

Barış Atay, ‘Medine tweeti’ nedeniyle eleştirilen Berna Laçin’e sahip çıktı

Barış Atay,’Medine tweeti’ nedeniyle eleştirilen Berna Laçin’e sahip çıktı. İdam cezası hakkında görüşlerini paylaşırken ‘medine’ hakkında kullandığı ifade ile eleştirilere maruz kalan Berna Laçin’e, Barış Atay’dan destek geldi. Detaylar haberimizde…

Berna Laçin’den ‘Medine’ tweeti açıklaması!

Barış Atay’dan Berna Laçin’e tam destek

Berna Laçin, son günlerde ardı ardına gelen çocuk istismarı ve ölümü haberlerinin ardından gündeme gelen idam konusunda görüşlerini sosyal medya hesabından yazdı. Laçin, paylaşımında “İdam çözüm olsaydı. Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimcileri, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Berna Laçin Kimdir?

İnsanlara saldıramayacağınızı öğreneceksiniz

Berna Laçin’in bu paylaşımının ardından tepkiler çığ gibi yağmıştı. Laçin’e destek, HDP’li vekil Barış Atay’dan geldi. Barış Atay, sosyal medya hesabından Berna Laçin’i savunarak “Bu tweette hiçbir suç unsuru yok. Anlamak istemiyorsanız da anlamayabilirsiniz, sizin sorununuz. Fırsat bulduğunuz her an insanlara saldıramayacağınızı öğreneceksiniz.” mesajını paylaştı.

Barış Atay Kimdir?

Ünlü oyuncu Berna Laçin, eleştirilerin ardından yine sosyal medya hesabından yaptığı şu şekildeki paylaşımlar ile kendini ifade etti: Dinle ilgili tek kelime etmedim, niye tutup kendi dinime laf edeyim zaten! Medine deyince neden sadece İslam geliyor aklınıza! Bir Arap şehri orası ve günümüzde bir toplumsal düzeni var! İsveç’le ilgili bir şey desek Hristiyanlara mı laf etmiş oluyoruz! Şehirler ayrı içindeki kutsalları ayrı! Kutsal olan Araplar değil, orası bizim değil biz de Arap değiliz! Aynı cümle içinde İslamiyet ile bu kadar küfrü beraber kullanmak da nasıl bir Müslümanlık anlamadım! Hem ayıp hem günah! İslamiyetle söylediğimin uzaktan yakından ilgisi yok! Net! Meseleyi oraya çekmeye çalışmak kötü niyettir, bu da net! Çocuklar ölmesin noktasında bile buluşamıyoruz ya günahın büyüğü asıl orda! İslamiyet ile ilgili tek kelime etmedim, kendi dinime niye laf edeyim!Deli miyim! Medine’yi bir şehir olarak söyledim! İçindeki kutsalı ayrı şehirlerin bugünki toplum düzeni içinde yaşayanlar ayrı! Medine’de yaşayan Arapları kutsal saymak nasıl bir anlayış! Art niyetin de böylesi! Yani şunu açıklamak bile o kadar saçma ki! Siz benim ne zaman herhangi bir inanç ile ilgili tek sözümü duydunuz ! Ayıp vallahi ayıp! Hem ayıp hem günah! Kavga ve kötülükten beslenen bir grup var Allah aşkına şeytana uymayın! Bırakın bir huzurlu yaşayalım ya Neyse normalde hiç takmam ve anlatmaya da bu kadar çabalamam, isteyen istediğini anlar! Ama inançlar benim hassas konum. Hiçbir din ve inanç ile ilgili fikir dahi yürütmedim hayatımda! Anlayan anladı, kalın sağlıcakla!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler