Ana SayfaKimdirBanu Zorlu Kimdir?

İlgili Postlar

Banu Zorlu Kimdir?

Usta oyuncu ve şarkıcı Banu Zorlu Kimdir? Banu Zorlu Nerede Doğdu? Banu Zorlu Aslen Nereli? Banu Zorlu Hangi Burç? Banu Zorlu’nun Albümleri Hangileri? Banu Zorlu’nun Film ve Dizileri Neler? Hepsi Ve Daha Fazlası Haberimizde…

Banu Zorlu Nerede Doğdu? Banu Zorlu Aslen Nereli? Banu Zorlu Hangi Burç?

Banu Zorlu, 2 Aralık 1980 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Banu Zorlu Aslen İzmirlidir. Banu Zorlu Yay Burcudur.

Banu Zorlu Kimdir?

Banu Zorlu’nun Tam adı Naime Banu Zorlu’dur. Ünlü sinema yönetmeni Eser Zorlu ve senarist Yasemen Zorlu’nun kızıdır. İzmir İtalyan İlköğretim Okulu’nda okudu. Ortaokul ve liseyi İstanbul Fransız Lisesi’nde bitirdi. İlkokuldan sonra girdiği konservatuar sınavında yarı zamanlı olarak piyano bölümünü kazanmıştır. 1991-1996 yılları arasında Kadıköy Haldun TanerDevlet Konservatuarı Piyano bölümünde okudu. Banu Zorlu, Lisede konservatuarın şan bölümü sınavlarına girerek opera bölümüne girdi. 1996-2002 yılında okuduğu Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünden mezun oldu.

Banu Zorlu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan ve Opera bölümünü kazandı. piyano, solfej, ritim, mimik rol, opera ve sahne dersi aldı. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera bölümünü kazandı. Burada da İtalyanca, Almanca, İngilizce, tiyatro, ülkeler dansı, şan, ritmik, modern dans, korrepetisyon, ensemble , sahne, diksiyon, yabancı dillerde diksiyon, opera tarihi, ritim, piyano gibi dersler alarak başarılara imza attı. Banu Zorlu, Lisedeyken TRT Radyo Evi’nin açtığı sınavı kazanarak, solist olarak yabancı dillerde şarkı söylemiştir. Banu Zorlu, sahnede yedi dilde şarkı söyleyebilme başarısına sahiptir.

Banu Zorlu, 2002 yılında başrollerini Ajda Pekkan’la paylaştığı “Şöhret Sandalı” filminde oynadı. Banu Zorlu, ilk albümü solo “Boom Boom”u 2004’de Dubai’de piyasaya çıkardı. Banu Zorlu, Üniversite öğrencisi iken evlenip bir yıl sonra da boşandı.

Banu Zorlu’nun Albümleri:

1997 – Vay Başımıza Gelenler

1999 – Uğur Böceği

2004 – Aşk

2004 – Boom Boom

2005 – Nanu

2006 – Gizli Aşk

2008 – Gönül Çiçekleri

2012 – Ansızın

Banu Zorlu’nun Film ve Dizileri:

1985 – Sevgi Damlacıkları

1992 – Sevgi Demeti / Müdür Baba (Dizi)

1998 – Büyülü Gözler (Dizi)

1999 – Hayat Bazen Tatlıdır (Dizi)

2002 – Şöhret Sandalı

2004 – Perçem (Dizi)

2006 – Aşk Beklemez (Tv filmi )

2009 – Akasya Durağı (Dizi)

2014 – Küçük Ağa (Yeşim) (Dizi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler