Ana SayfaÜnlülerBahar Korçan'dan gene kötü haber!

İlgili Postlar

Bahar Korçan’dan gene kötü haber!

Ülkemizde ilk genç tasarımcı olarak bilinen modacı Bahar Korçan’a iki yıl önce yumurtalık kanseri teşhisi konmuştu. Bahar Korçan, her şey tam bitti derken yeniden tedavi görmeye başladı.

“Bu da geldi, bu da geçer…”

Önceki gün kızı Lal’le Nişantaşı’nda gazetecilere yakalanan modacı Bahar Korçan, “Önlem amaçlı olarak yeniden tedavi görüyorum. Bu hayatta insanın başına her şey gelebilir. Bu da geldi, bu da geçer” dedi.

Bahar Korçan kimdir?

1982 yılından bu yana Türk moda dünyasının içinde yer alan Bahar Korçan, genç tasarımcılardan biri olarak her gün yükselen bir grafikle kendini gösterdi. 1992 yılında İKTİB’in stilistlik yarışmasını “Naturel” adlı koleksiyonuyla kazandı ve arkasından fuarlar, defileler ve birçok sanatçıya yapılan yeni imaj çalışmaları geldi.

Bahar Korçan’ın eğitim hayatı

Ortaokula giderken annesine modaya olan ilgisinden söz eden Bahar Korçan’ı yönlendiren lisedeki resim hocası oldu. Liseyi bitirdikten sonra Paris’te oturan teyzesinin yanına giderek bir moda okuluna kaydını yaptırdı ama tam okula başlayacakken Vakko’ya gönderdiği çizimler Vitali Hakko’nun dikkatini çektiği için “Burası daha iyi okul, gel burada başla” diyen Vitali Hakko’nun teklifini kabul ederek Türkiye’ye geri döndü.

Bahar Korçan’ın iş deneyimleri
Yedi yıla yakın Vakko’da çalıştıktan sonra bir ihracat firmasına girdi ve iş tecrübesini geliştirdi. Bu tecrübeler sonunda Türkiye’nin ilk dizayn şirketini kurarak, yurtdışında fuarlara, defilelere katıldı.

1993 yılında Türkiye’nin ilk stil bürosunu açtı. Düsseldorf IGEDO Fuarı’nın sponsorluğunda New Fashion Generation bölümünda defileye katıldı. Kullandığı yöresel kumaşlar ve tarih senteziyle dikkat çekti. Koleksiyonları Fransa’da çeşitli butiklerde satılmaya başladı.

1999 yılında İstanbul Moda Günlerinde “En İyi Tasarımcı” seçilerek ödüllendirildi. Cumhuriyetin Kuruluşunun 75. Yılı dolayısıyla düzenlenen “75 yılda 75 Kadın” adlı organizasyonda moda dalında “En Başarılı Kadın” seçilerek, Türkiye’nin en başarılı 75 kadını arasında yer aldı.

2000 yılında; “2000’in Kadınları” adlı organizasyonda moda dalında “2000’li yılların Kadını” ödülünü aldı. Yine aynı yıl bir başka organizasyonda “1999’un En Başarılı Kadını” seçildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda “Başarılı Kadın” ödülü aldı. 2004 Türkiye’nin En Başarılı Moda tasarımcısı ödülünü aldı.

Moda tasarımcılığının yanısıra bir yandan da öyküler yazmaktadır. İlk defa Okuyanus yayın evi tarafından basılan “Deli Öyküleri” ve “Gelecek Öyküleri” adlı kitaplarda iki öykü yayınlanmıştır.
Bahar Korçan’ın giydirdiği sanatçılar arasında Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Özcan Deniz ve Serdar Ortaç da yer almaktadır.

Bahar Korçan’ın Katıldığı etkinlikler
1994 : Paris SURMODE,
1995 : Düsseldorf CPD,
1996 : Paris TRANOI, “Varoluş” temasını işlediği “Vibrations ’97 Summer, Bahar Korçan” defilesi
1997 : Düsseldorf CPD; Paris PARIS SURMODE Fuarı
97 – 98 Dönüşüm koleksiyonu, Paris CAROLE DE BONA Fuarı Çatalhöyük’ten esinlenen “Başka Zamanın Kadınları ’98 İlkbahar-yaz’ koleksiyonu”.

1998 : Monaco “Cumhuriyet Balosu”, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans topluluğu’nun sahneye koyduğu “Afife Jale” adlı modern dans gösterisinin kostüm tasarım ve uygulamaları.
1999 : Dusseldorf CPD Fuarı “Kimlikler 2000 Yaz Koleksiyonu”, (%100 el boyaması desenler). Paris Premier Vision Fuarı Bahar Korçan 2000-2001 kış koleksiyonu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler