Ana SayfaYaşamBabalar Her Kadının İlk Aşkıdır

İlgili Postlar

Babalar Her Kadının İlk Aşkıdır

Babalarına benzeyen bir adamla çıkan ve hatta sonunda da bu adamla evlenen pek çok kadın vardır. Bunun sebebini sizin için araştırdık…

Sevgi için bir standart belirlemek

Kadınların babalarına benzeyen erkeklerle evlendiği teorisini duymuşsunuzdur. Peki bu doğru mu? Evet, aslında bazı durumlarda oldukça doğru. Büyüme sürecinde babanızın size nasıl davrandığı erkekler ve erkeklerden beklentileriniz hakkındaki fikirlerinizi şekillendirebilir. Bir standart belirler. Kadınların birlikte olmak için babalarına benzeyen bir erkek seçmeleri şart değil ama hayatında bir erkeğe karşı duyduğu ilk sevgi olduğu için buna meyilli olurlar. Standartları baba belirler.

Kadınlar ve babaları

Eğer çocukken babanız sizi el üstünde tutmuş, üzerinize titremiş ve bir prenses gibi davranmışsa şimdi sevgilinizden de aynı ilgiyi bekliyor olabilirsiniz. Mükemmel sevgili değerlendirmesi yaparken bu sevgi ve şefkat niteliklerini göz önünde tutmamanız imkansız olur. Bana alışkın olduğum şekilde mi davranıyor? Saygı duyuluyor ve önemseniyor muyum? Halbuki babalarının küçük kızları oldukları için onların sadece iyi yönlerini görmüşler ve bu da standartlarını gerçekçi olmayan bir şekilde yükseltmiştir.

Aynı şekilde babanız ile mesafeli, hatta soğuk bir ilişkiniz oldu ise ve sizi sürekli meşgul olduğu için çocukken ihmal ettiyse, bu da bir standart oluşturuyor; ilişkinizi etkileyebilecek bir standart.

Gri alan ve artı, eksileri

İlgili ya da ilgisiz olsun, babalar her zaman kız çocuklarının bir erkek seçerken dikkat edecekleri şeyleri belirler. Ama bu demek değildir ki sonunda sizi büyüten adama benzer biri ile evleneceksiniz. Babanızla yaşadığınız ilişki sağlıksız ise, bu bugün yaşadığınız ilişkinin de sağlıksız olması gerektiğini göstermez. Doğru adam karşınıza her an çıkabilir; sabırlı davranacak ve huzurlu bir ilişki yaşamanıza yardımcı olacak adam. Alışkın olduğunuzun dışında da sevgiler olduğunu size ispatlayacak o adam. Yani sırf geçmişinizde kötü adamlarla çıktınız diye bu sonsuza dek böyle sürecek değil. Ama tersi de olabilir; iyi bir adamı gerçekçi olmayan istek ve beklentilerinizle bunaltıp, kaçırabilirsiniz. Her halükarda unutmamalısınız o sizin sevgiliniz, babanız değil.

Son söz

Bir kadının babasına benzeyen bir erkekten hoşlanması çok daha hızlı ve kolay gerçekleşir. Ama zıt kutupların birbirini çektiği de bir gerçektir. Yani çoğu kadının sonunda babasına benzer bir erkekle beraber olup olmadığını tahmin etmek aslında oldukça zor. Flört ettikleri ve çıktıkları doğru ama evlilik? O kadar da emin olamayız.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler