Ana SayfaÜnlülerAysel Gürel'in Aramızdan Ayrılışının 9. Yıl Dönümü

İlgili Postlar

Aysel Gürel’in Aramızdan Ayrılışının 9. Yıl Dönümü

Aysel Gürel 17 Şubat 2008 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti.  Dağınık saçları, çok renkli tüylü peluş kıyafetleri, abartılı makyajı, kocaman gözlük ve takılarıyla bilinen Aysel Gürel, sanat camiasının unutulmazları arasında yer alırken, ölümünün 9. yılında da unutulmadı. Yakın çevresi ve sevenleri bu özel günde Aysel Gürel’i yine andı.

Gürel’in Evinde Bir Hazine

Türk pop müziğinde hit olmuş şarkıların bestecisi olarak bilinen Aysel Gürel’in ölümünün ardından evinde yirmi binin üzerinde şarkı sözü bıraktığı bildirilmişti.  Gürel’in evini kiralayan kişi tarafından bulunan sözlerden biri ünlü sanatçı Tarkan’a iletilmiş, albümünün çıkış şarkısı olan ‘’Sevdanın Son Vuruşu’’ ismiyle kısa sürede tüm Türkiye’nin dinlediği şarkılardan birisi olmuştu.

Sevenlerinin Deli Ayseli

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü mezunu olan sanatçı,söz yazarlılığın yanı sıra Edebiyat Öğretmeni, Tiyatro oyuncusu ve şairdir.  Sevilen sanatçı giyim tarzı saç şekli ve yaşam tarzıyla yakın çevresinde “Deli Aysel” olarak bilinirdi.

Hiç Unutulmayan Şarkı Sözleri

Ölümünün üzerinden tam 9 yıl geçmesine rağmen yazdığı şarkılar günümüzde hala çok sevilerek dinleniyor ve birçok ünlü sanatçı tarafından seslendiriliyor.

Aysel Gürel’in geride bıraktığı miras şarkı sözleri çeşitli sanatçılar tarafından bestelenerek uzunca bir süre Türk Popuna hizmet verecek.  Tarkan, Burcu Güneş ve Yonca Lodi gibi sanatçılar Aysel Gürel’in şarkı sözlerini besteleyen ünlü isimler arasında. Özellikle Tarkan çıkış şarkılarıyla oldukça dikkat çekmiş ve bu konuda Aysel Gürel’in ölümünün ardından konuşulmasını sağlamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler