Ana SayfaKimdirAyşe Hatun Önal Kimdir?

İlgili Postlar

Ayşe Hatun Önal Kimdir?

Eski Türkiye güzeli, manken ve şimdilerin pop müzik şarkıcısı Ayşe Hatun Önal kimdir tanıyalım. Ünlü sanatçı aslen nereli nerede doğdu? Eğitim hayatı ve kariyer basamakları hayatında bilmedikleriniz Ayşe Hatun Önal kimdir ? haberimizde…..

 


Bugün Doğan Ünlüler

Ayşe Hatun Önal nerede doğmuştur? Ayşe Hatun Önal aslen nerelidir? Ayşe Hatun Önal kaç yaşında? Ayşe Hatun Önal Kimdir?

Ayşe Hatun Önal 29 temmuz 1978 yılında Adana’da doğmuştur.Aslen Adanalı olan sanatçı şuan 40 yaşında ve aslan burcudur.

 

Ayşe Hatun Önal Kimdir?

Ayşe Hatun Önal, 29 Temmuz 1978’de Adana’da dünyaya geldi.  Çocukluk yıllarını Adana’da geçiren Ayşe Hatun Önal, Adana Borsa Lisesi’nden mezun olduktan sonra Eskişehir Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandı. Ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ni kazanarak üniversite eğitimi sürdüren Önal, Eskişehir’de yaşamına devam etti. Okurken aynı zamanda çalışan Ayşe Hatun Önal, ikinci sınıftayken eğitimini noktaladı.  İş hayatına, üniversite yıllarında özel bir holdingin Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak başlangıç yapan Önal, ikinci sınıftan sonra hayallerini gerçekleştirmek arzusuyla eğitimine son verdi.

1999 yılında Kanal D’nin düzenlediği Miss Turkey ’99 yarışmasında Türkiye Birinci Güzeli seçildi ve mankenlik mesleğine başladı. Uzun süre mankenlik yaptıktan sonra, Can Gürzap’tan diksiyon dersleri alarak özel bir kanalda sunuculuk yaptı. Mankenliğin yanı sıra aldığı diksiyon derslerinden sonra özel kanallarda sunuculuk yaparak iş sahasını genişletti.

Ayşe Hatun Önal Müzik Çalışmaları

En büyük hayali olan müzik dünyasına, “Sonunda” adlı albümü ile giren Önal, bu alanda da “Çeksene Elini” şarkısıyla başarısını ortaya koydu. Universal Müzik ile anlaşılarak piyasaya çıkarılan albümün çıkış parçası olan “Çeksene Elini”nin sözlerini de kendisi yazdı. 2002’de Mumya Firarda filminde oyunculuk kariyerine de adım atan Ayşe Hatun Önal, 2003 yılının sonlarına doğru “Çeksene Elini” ile müzik piyasalarına bomba gibi düştü. Önal, büyük eleştiriler alsa da dikkat çekmeyi başardı. 2008’de Sustuysam ile yılın Elektronik Albümü ödülünü kazandı. Kalbe Ben gibi çalışmalarıyla da bir hayli beğeni toplayan Önal, ünlü DJ’lerin albümlerinde sıkça kendisine yer bulan bir isim oldu. Kariyerini müzik üzerine yoğunlaştıran Önal, Nihayetinde 2014 yılında çıkarttığı “Çak Bir Selam” adlı single’ı ile en büyük başarısını elde etti. Ayşe Hatun Önal, bir dönemin en başarılı  şarkıcıları arasında gösterildi.

Ayşe Hatun Önal Adanalı olmasını her röportajında vurguluyor ve rol model olarak annesini aldığını dile getiriyor. Öyle ki bir röportajında da, “Adanalı olmamın da getirdiği bir duyguyla içimde hep ‘Erkek Fatma’lık var. Annem rol modelimdir. Kimseye hesap vermez, kimseyi umursamaz, ben de öyleyim. Kimseye ‘Eyvallahım’ yok, kafama eseni yaparım” demişti.

 

Ayşe Hatun Önal Ödülleri

 

2008 – Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri, En İyi Elektronik Müzik Albümü Sustuysam ile,

2015 – Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri, En İyi Kadın Pop Müzik Sanatçısı Ödülü,

2015 – İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Ödülleri  Yılın En Popüler Şarkıcısı Ödülü

 

Ayşe Hatun Önal Albümleri

 

Stüdyo albümleri:

2008- Sustuysam

2003- Sonunda

 

Ayşe Hatun Önal Single’ları

 

2014- Çak Bir Selam

2015- Güm Güm

2016- Şeytan Tüyü

 

Ayşe Hatun Önal Konuk olduğu albüm

 

2005- “Hej DJ” (Ege Çubukçu feat. Ayşe Hatun Önal)

 

Ayşe Hatun Önal Klipleri

 

2003- “Çeksene Elini”

2005- “Hej DJ”

2008- “Kalbe Ben”

2014- “Çak Bir Selam”

2015- “Güm Güm”

2016- “Şeytan Tüyü”

 

Ayşe Hatun Önal Rol Aldığı Film ve Diziler

 

Reyting Hamdi (TV Dizisi, 2002)

Mumya Firarda (Sinema Filmi, 2002)

Derman Bey (Alev, TV Dizisi, 2001)

Bu Film Bitmez (Sinema Filmi, 2001)

Mahallenin Muhtarları (Konuk Oyuncu, TV Dizisi, 1992)

Şeytan Tüyü (Sinema Filmi, müziğini yaptı, 2015)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler