Ana SayfaKimdirAyşe Arman Kimdir?

İlgili Postlar

Ayşe Arman Kimdir?

Farklı Gazetecilik tarzı ve kimsenin sormadıklarını sorarak ‘Ayşe Arman Tarzı’ tabirini yaratan Ayşe Arman Kimdir? Ayşe Arman biyografisi ve hakkında merak edilenler…


Bugün Doğan Ünlüler

Ayşe Arman Nerelidir? Ayşe Arman Kaç Yaşında? Ayşe Arman Hangi Burç?

Ayşe Arman, 9 Aralık 1969 Adana’da dünyaya gelmiştir. 49 yaşında olan yazar, Yay burcudur.

Ayşe Arman Kimdir?

Ayşe Arman, kendisi ile birlikte 3 kardeştir. Alman olan annesi Veronica, başarılı bir balerindir, babası ise Türk Mehmet Kutman Arman’dır. Tarsus Amerikan Lisesi’ni tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’na devam etti ama mezun olmadan 18 yaşında Nokta Dergisi’nde çalışmaya başlayınca eğitimini tamamlamadan bıraktı.

25 sene sonra tekrar okula döndü, İ. Ü İletişim Fakültesi’ni tamamladı. Üniversiteyi tamamlamakla kalmadı, hızını alamadı, bir süre Bilgi’deki üniversite öğrencilerine röportaj dersleri verdi.

Ayşe Arman, Gazetecilik serüvenine, Nokta ve Erkekçe dergisini çıkaran Ercan Arıklı’nın sekreteri olarak başladı. Daha sonra Aktüelve Tempo dergilerinde, Marie Claire ve Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde görev aldıktan sonra Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Halen Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarı olarak çalışmaktadır.

1994 senesinde 25 yaşında iken “Ayşe’nin Gözlüğü” köşesini yazmaya başladı. Pazar ilavesinde de röportajları yayınlandı. O gündür bugündür Hürriyet’te, her Pazar mülakatları yazıp yayınlanıyor. Özellikle de dikkat çeken röportajlarıyla sivrildi. Sorulmayanı yönlendirdi. Örnek alınan gazeteci oldu ve farklılığını kabul ettirirdi. “Ayşe Arman tarzı” diye bir gazetecilik tabirinden söz edilmeye başlandı.

Genellikle kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere uç yazıları ile bilinir. Pazar röportajları ile de ünlüdür. Ses getiren gazetecilik başarılarına ile anılır. Ayşe Arman, köşe yazarı kalıbını aşarak pek çok ünlü isimle röportaj yapmayı başarabilen, uç noktalara rahatlıkla temas ederek cinsellik üzerine yazılar yazan Ayşe Arman, dikkatleri, tepkileri ve övgüleri üzerine çeken birçok uç noktadaki yazılarını kaleme almaktan çekinmeyen bir gazetecidir.

Gazeteciler Cemiyeti, üniversiteler dahil birçok yerden, birçok ödüle layık görüldü. İlk ödülünü (Bülent Dikmener) 19 yaşında “Çemberlitaş Kız Yurdu’nda fuhuş” isimli Nokta Dergisi’ndeki haberiyle aldı.

1989 senesinde Cumhuriyet Gazetesi “Bülent Dikmener” Ödülü, aldığı ilk ödüldür. Sevdiği adamın peşinden dünyayı geziyor, aynı zamanda gazetecilik mesleğini icra ediyor.

4 şubat 2011 tarihinde gösterime giren Aşk Tesadüfleri Sever filminde konuk oyuncu olarak rol almıştır.

“Kimse Okumazsa Ben Okurum”, “Kimse Sormazsa Ben Sorarım”, “Sevgilim ben ve Alya” ve “Gezi’nin Güzel İnsanları” isminde 4 kitabı var.

Ayşe Arman, 2005 senesinde Haldun Dormen ve Betul Mardin’in oğlu olan Ömer Dormen’le evlendi. Alya Mey Dormen isminde bir kızları vardır.

Ayşe Arman eşi ve çocuğu ile beraber eşinin işi için 2003 senesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Dubai’de yaşamaya gittiler. 2010 senesinin Temmuz ayında İstanbul’a dönüş yaptılar.

Günümüzde de Ayşe Arman, Hindistan-Türkiye arasında mekik dokuyor. Sevdiği adam ile birlikte dünyayı dolaşıyor, aynı anda da gazetecilik mesleğini icra ediyor.

Kitapları:

  • Kimse Okumazsa Ben Okurum (2002)
  • Kimse Sormazsa Ben Sorarım (2003)
  • Sevgilim ben ve Alya (2009)
  • Gezi’nin Güzel İnsanları (2013)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler