Ana SayfaKimdirAylin Şengün Taşçı kimdir?

İlgili Postlar

Aylin Şengün Taşçı kimdir?

Sanat müziği sanatçısı olan Aylin Şengün Taşçı, çıkardığı albümlerle dikkat çekerken Aylin Şengün Taşçı kimdir de en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Hakkında çok fazla bilginin bulunmadığı Aylin Şengün Taşçı, müzikleri ile gündemde yere alıyor. 2018 yılında ünlü pop şarkıcıları ile yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken Aylin Şengün Taşçı, sert ifadeler kullanarak bu konuda oldukça konuşulmuştu.


Bugün Doğan Ünlüler

Aylin Şengün Taşçı kaç yaşında? Aylin Şengün Taşçı aslen nereli? Aylin Şengün Taşçı burcu ne?

1967 yılında doğan Aylin Şengün Taşçı’nın doğum tarihi net olarak bilinmemektedir. Sanatçının memleketi Ankara. Aylin Şengün Taşçı’nın burcu ise bilinmiyor.

Aylin Şengün Taşçı kimdir? Aylin Şengün Taşçı müziğe nasıl başladı?

Müziğe karşı küçük yaştan itibaren özel bir ilgi duyan Aylin Şengün Taşçı, TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’na katıldı. Sınavı geçerek burada eğitim almaya başlayan sanatçı, Klasik Batı Müziği eğitimi aldı. Yaşı büyüdükçe koroda ilerleyen sanatçı, 5 yıl boyunca burada eğitim alarak performans sergiledi.

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan sanatçı aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nün sınavlarını kazanması ile birlikte Türk Sanat Müziği ve Türk Müziği üzerine yoğunlaştı. Uzun yıllar boyunca aldığı eğitimlerle müzik altyapısını çok iyi bir şekilde geliştiren sanatçı daha sonrasında albümleriyle de müzik dünyasında yer edindi.

Sadece söylediği şarkılarla değil, farklı kanal ve radyolarda hazırladığı programlarla da bilinen Aylin Şengün Taşçı, müzik üzerine geniş bir bilgiye sahip.

Aylin Şengün Taşçı albümleri

2005 – Aşktan Yana

2012 – Huzur

2013 – Hatırla ​

2014  – Aşina

2015 –  Yahya Kemal Beyatlı ve Nazım Hikmet Şiirlerinden Bestelenmiş Eserler

2017 – Andıkça – Lem’i Atlı Şarkıları

2017 – Git

Aylin Şengün Taşçı’ın katkı sağladığı albümler

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu adına Bir Modern Zaman Mehtabiyesi, Ustadan Çırağa ve Baba – Oğul Bestekârlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler