Ana SayfaKimdirAyda Aksel Kimdir?

İlgili Postlar

Ayda Aksel Kimdir?

Ekranların usta isimlerinden birisi olan Ayda Aksel kimdir?

[irp]

31 Ekim 1962’de İstanbul’da doğan Ayda Aksel, sanata oldukça düşkün. Eğitimi sırasında müzik ve tiyatroya olan ilgisi nedeniyle farklı üniversitelerin sanat bölümlerini kazanan Ayda Aksel, sırasıyla bale, viyolonsel ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü okudu. Tiyatro bölümü mezuniyeti sonrasında bu alanda kariyer planlayan Ayda Aksel, teklif almaya başlayarak çeşitli projelere dahil oldu. Özellikle devlet tiyatrosunda uzun yıllar boyunca çalışarak, onlarca projede yer alan Ayda Aksel, Türkiye’nin önemli sanat merkezlerinden birisi olan Sadri Alışık Tiyatrosu’nda da yer aldı.
Bugün Doğan Ünlüler

Ayda Aksel Kimdir, İlk Projesi Neydi?

Ayda Aksel’in ilk projelerinden birisi 1987 yılında çekilen Yanlışlık dizisi oldu. Dizinin özellikle Fransız yazar Albert Camus’nün eserinden uyarlanmış olması, hem diziyi hem de Ayda Aksel’i ön plana çıkardı. Bu proje sonrasında ise çok farklı yapımlarda yer alan Ayda Aksel, çok iyi bir kariyer yaratmayı başardı.

Ayda Aksel Evlilikleri

Hayatı boyunca iki defa evlilik yapan Ayda Aksel ilk evliliğini Haluk Semi Yüngül ile yaptı. 1984 yılında atılan imzalar sonrasında ilişki 9 yıl sürdü. Sonrasında ise 1993 yılı itibari ile Ayda Aksel eşinden ayrıldı. Ünlü oyuncunun ikinci evliliği ise 1995 yılında oldu. Atilla Akıncıoğlu ile evlenen Ayda Aksel, 2010 yılında eşinin vefat etmesi ile birlikte yalnız yaşamaya başladı. Oyuncunun iki evliliğinden de çocuğu var.  Oyuncunun son dizi projelerinden birisi ise 2017 Eylül itibari ile ekranlara gelecek Tutsak adlı dizi olacak.

Ayda Aksel Ödülleri

Oyuncu sanat hayatı boyunca pek çok farklı etkinlikte ödül aldı. En iyi kadın oyuncu, en başarılı kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu gibi ödüllere sahip olan Ayda Aksel, ilk ödülünü 1999 yılında en son ödülünü ise 2011 yılında aldı.

Ayda Aksel Dizileri

Sayısız tiyatro ve dizi projesinde yer alan Ayda Aksel, sinemada da yer aldı. Oyuncunun yer aldığı önemli dizilerden bazıları ise şöyle;

Mandıra Filozofu, Aşk Kırmızı, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Aşk Tesadüfleri Sever, Gönülçelen, Sınav, Çekirdek Aile, Kıvılcım, Kaçıklık Diploması, Cumhuriyet, Yaprak Dökümü ve Üç İstanbul.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler