Ana SayfaKimdirAtilla Özdemiroğlu kimdir?

İlgili Postlar

Atilla Özdemiroğlu kimdir?

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi olan ve hayatla mücadelesine yenik düşerek 73 yaşında hayata gözlerini yuman Atilla Özdemiroğlu kimdir? Atilla Özdemiroğlu nerede ve ne zaman dünyaya geldi, müzik hayatına nasıl adım attı ve özel hayatından neler yaşadı? Detaylar haberimizde…

Atilla Özdemiroğlu kimdir? Atilla Özdemiroğlu aslen nerelidir? Atilla Özdemiroğlu kaç yaşında? Atilla Özdemiroğlu hangi burç? Atilla Özdemiroğlu ne zaman vefat etti?

5 Ocak 1943’te dünyaya Ankara’da gelen Atilla Özdemiroğlu, 73 yaşında vefat etmiştir. Müzik dünyasının değerli isimlerinden Atilla Özdemiroğlu, oğlak burcudur.

Atilla Özdemiroğlu kimdir?

Müzik dünyasının adeta beste fabrikası olan Attila Özdemiroğlu, 5 Ocak 1943’te Ankara’da dünyaya geldi. Henüz 1.5 yaşındayken anne ve babası ayrılan Attila Özdemiroğlu, üvey annesi ile büyüdü. Öz annesini ise 13 yaşındayken tanıdı. Öğretmen olan babası ve üvey annesi müziğe meraklıydılar. Attila Özdemiroğlu’da küçük yaşlarda müziğe karşı ilgi duymaya başladı. Babası da oğlunun müziğe karşı olan ilgisini destekledi. Atilla Özdemiroğlu, henüz 6 yaşındayken mandolin çalarak müzik hayatına adım attı. Ankara Atatürk Lisesi’nde öğrenciyken keman, flüt, trombon, çello, viola ve piyano çalmaya başladı. Doğuştan müzik yeteneğine sahip olan Atilla Özdemiroğlu, 12 yaşında profesyonel olarak keman çalmaya ve para kazanmaya başladı. Özdemiroğlu, 1966’da o dönemin en önemli orkastralarından olan ‘Durul Gence 5’e girdi.

Ardından çeşitli orkestralarda çalıştı. Besteci ve aranjör olan Atilla Özdemiroğlu, birçok başarılı esere imzasını attı. Özdemiroğlui 70’li yıllara altın yılını yaşadı. 70’li yıllara damga vuran adeta beste fabrikası olan Şat Yapım, Attila Özdemiroğlu ve  Şanar Yurdatapan adlarının ilk harflerinin birleşmesiyle oluşturuldu.

Atilla Özdemiroğlu’nun evlilikleri aşk hayatı

Bestelerini yaşadığı aşklarla yapan başarılı müzisyen Atilla Özdemiroğlu, 17 yaşındayken şarkıcı Berkant’ın tanıştırdığı Ayla Pelit ile 1961 yılında evlendi. Atilla Özdemiroğlu 20 yaşındayken Yaprak isimli kızları, ardından Sarp ismini verdikleri oğulları dünyaya geldi. 11 yıl boyunca evliliğini sürdüren çift, 1974 yılında boşandı. Atilla Özdemiroğlu, boşanma davası sonuçlanmadan önce Füsun Önal ile aşk yaşamaya başladı. Boşandıktan sonra 1975 yılında evlendiler. 5 yıl boyunca aşk yaşayan çift bir buçuk yıl evli kalır. Özdemiroğlu ve Önal çiftinin evliliklerini noktalayan yine bir aşk olur. Özdemiroğlu’nun Şanar Yurdatapan’ın kız kardeşi Lale Yurdatapan, yani şimdiki ismi ile Lale Mansur’a aşık oldu. Bu aşk, Füsun Önal ile olan evliliğini sona ermesine neden oldu. 1977 yılında evlenen Atilla Özdemiroğlu ve Lale Mansur çifti 1980 yılında boşandı.

Ancak, yıllar geçse de unutulmayan bir aşk başlar. Atilla Özdemiroğlu, o dönemlerin en seksi ve en güzel oyuncularından biri olan Müjde Ar ile aşk yaşamaya başladı. Ancak, 15 yıl boyunca birlikte yaşayan Müjde Ar ve Atilla Özdemiroğlu çifti, Ar’ın annesi Aysel Gürel’in karşı çıkması nedeni ile evlenmediler. 1995 yılında 52 yaşında olan Özdemiroğlu, kendinden 31 yaş küçük, 21 yaşındaki Hepgül Hepbir ile evlendi. Bu evliliğinden Lidya ve  Lara adında ikiz kızları olur. Ama bu evliliği de sona erer. Aşk hayatını bir röportaj sırasında kısaca özetleyen Özdemiroğlu, “Bütün ilişkilerimde biri bitmeden, biri başladı. Duygu bitiyor, evlilik bitmiyor. Sonra bir başkasıyla ilişki başlıyor işte…” demişti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler