Ana SayfaÜnlülerAslı Hünel 'in Baba Acısı

İlgili Postlar

Aslı Hünel ‘in Baba Acısı

Geçtiğimiz haftalarda Covid-19 sebebiyle babasını kaybeden sanatçı Aslı Hünel babasının ölümünün ardından ilk kez konuştu. Verdiği bir röportajda babasının virüse yakalanışını ve sonrasını anlattı. Detaylar haberimizde….

Aslıhan Hünel Kimdir?

Aslı Hünel “Kalbime Hançer Gibi Saplandı”

Bir gün babam aradı, nezle olduğunu söyledi. Market alışverişine çıkmış, dönüşte yağmura yakalanmış. “Herhalde o gün üşüttüm biraz, hastayım” dedi. Baba emin misin? Bir test yaptır” dedim. “Yok, ilaç aldım” diye diretti. Sonrası… İki gün geçti, düzelme yok. Üçüncü gün aradım, “Baba hemen hastaneye gidiyorsun” dedim.

Ya bir şey itiraf edeyim mi; arayıp hasta olduğunu söylediği o ilk gün telefonu kapattığımda içimden “Babam Covid oldu. Onu kaybedeceğiz” diye geçti. Bu düşünce kalbime hançer gibi saplandı.

Saruhan Hünel ile Aslı Hünel ‘den Üzücü Haber

Görüntülü Konuşuyorduk

Sanki… O yüzden ısrarcı oldum doktora gitmesi için zaten. O da daha fazla itiraz etmedi, “Sabah gidiyorum hastaneye” dedi. Ertesi gün beni aradı “Acilen hastaneyle yatırıyorlar” diye.. .Akciğer filmi çekilince virüsün ciğerlere indiği görülmüş. İki-üç gün normal serviste yattı. Normal odada olduğu için telefonla konuşuyorduk. Ama sonra yoğun bakıma alınacağını haber verdi. Bu arada bütün doktorlarından, hemşire ve hasta bakıcılarından Allah razı olsun, babamızı göremediğimiz için yoğun bakımda bile görüntülü konuşma yapmamızı sağladılar.

Sadece 10 gün, her şey o 10 günde olup bitti. 10 gün öncesinde sapasağlam, dağ gibi bir adamdı. Hiçbir hastalığı yoktu. Ne şeker, ne tansiyon…82… Ama gerçekten kimse tahmin etmezdi çünkü yaşını göstermiyordu. Yaşını göstermeyen, yürüyüşünü aksatmayan gayet sağlıklı bir adamdı babam. Hatta biz ilk günden beri babamdan ziyade annem için tedirgindik. Çünkü 47 ameliyat geçirdi annem.

Bu Hastalığa Yakalanmamaya Çalışın

Vefat etmeden bir gün önce görüntülü konuştuk, dedi ki “Ben öleceğim, artık dayanamıyorum. Seni çok seviyorum, hakkımı helal ediyorum, sen de helal et”… Aynı gece abim konuştu onunla, abime de aynı şeyleri söylemiş. Abim diyor ki “Hayır baba ölmeyeceksin, moralini yüksek tut”, o diyor ki “Dermanım kalmadı”… Ne olur bu hastalığa yakalanmamaya çalışın. Bilim insanlarını dinleyelim, önlemleri boş vermeyelim. Bu virüs sapasağlam babamı 10 günde aldıysa, kronik hastalığı olanlar ne yapsın?

Hepimiz testlerimizi yaptırdık, Allah’a şükür temiz çıktık. O gün “Taziyeleri kabul etmeyeceğiz” dedik. Tamam biz temiziz ama telefonumuz hiç durmuyor, gelmek isteyen çok insan var. Kendimizden çok başkalarını düşündük inan. Yani biz negatifiz ama taziyeye gelirsin, Allah muhafaza başka yerden virüs almış biri sana geçirebilir. Ya da sen hemen öncesinde başka yerden virüs almışsındır, hasta olunca “Aslı’ya gittik de virüs kaptık” diyebilirsin. O yüzden taziye ziyaretlerini kabul etmedik.

İlk defa söylüyorum, babam meğer virüsü anneme de geçirmiş.O da aynı anda korona oldu. Evde gayet hafif şekilde geçirdi Covid’i. Ama işte… Baba acısını yaşadık. Acımızı dindirmek için birbirimize bile sarılamadık. Gittik babamın toprağına sarıldık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler