Ana SayfaKimdirAslı Güngör Kimdir?

İlgili Postlar

Aslı Güngör Kimdir?

Seslendirmiş olduğu parçalar, yapmış olduğu düetlerle bir döneme damga vuran  ve hala çok sevilen Aslı Güngör Kimdir? Aslı Güngör Nereli? Aslı Güngör Kaç Yaşında? Aslı Güngör Burcu? Aslı Güngör Evli Mi? Aslı Güngör Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Aslı Güngör Nereli? Aslı Güngör Kaç Yaşında? Aslı Güngör Kaç Yaşında? Aslı Güngör Mesleği? Aslı Güngör Burcu?

Aslı Güngör,  27 Eylül 1979 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. 39 yaşında olan Aslı Güngör söz yazarı, besteci aynı zamanda şarkı söylemektedir. Başak burcudur.

Aslı Güngör Kimdir?

İzmir’de doğan Aslı Güngör, TRT İzmir Gençlik Korosu ile başlayan müzik serüvenine, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’ndeki öğrencilik yıllarında yaptığı sahne programlarıyla profesyonel anlamda devam etti.

Diğer yandan yıllardır bestelediği şarkıları için stüdyo’ya girdi ve  çalışmalarına başladı…

İzmir’de bestelediği ve 2007 yılında stüdyo kayıtlarını tamamladığı ‘Kalp Kalbe Karşı’ ve ‘İzmir Bilir Ya’ şarkıları ile  büyük ses getiren, farklı ses rengi, güçlü yorumu ve besteci kimliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Şarkıları birçok karma albüm ve Televizyon dizilerinde de yer alan Aslı Güngör, 35. Altın Kelebek Ödüllerinde ‘En İyi Çıkış Yapan Solist’ ödülünü kazanmıştır. Aslı Güngör’ ün fenomen olan ”Kalp Kalbe Karşı” şarkısı; Radyo Yayıncıları Derneği RAYAD tarafından düzenlenen ‘Radyonun Yıldızları Dinleyici Oylaması’nda 2008 senesinde ‘Radyonun Şarkı Yıldızı’ seçildi ve ardından Fransa’dan gelen teklifle dünyaca ünlü Buddha Bar serisinin ”Buddha Bar XI” isimli albümünde yer almıştır. 2009 Mart ayında tüm dünya da müzik severler ile buluştu…

Satış Şampiyonu:

2008 yılında ‘Kalp Kalbe Karşı’nın legal olarak ‘1.150.000 (1 milyon 150 bin)’ satış rakamı elde etmesiyle birinci olup  ‘MÜYAP dijital satış şampiyonu’ ödülünü aldı…

2009 Ocak ayında yayınladığı albümü ‘Aslı Güngör 2009’ da bulunan ‘Son Öpücük’ ve ‘Aşk Her Şeye Değer’ in yanı sıra tüm şarkıları büyük ilgi görerek resmi MÜYAP verilerine göre ‘2.700.000 (2 milyon 700 bin)’ dijital satış ile  rekor kırdı. 2009 yılında da yine dijital ortamda ‘şarkıları en fazla indirilen sanatçı’ ünvanını aldı…

2010 yılının Nisan ayında ‘Aşk Alev Aldı’ adlı 3 parçalık maxi-single’ını yayınladıktan hemen sonra yeni albümünün çalışmalarına başlayarak stüdyoya girdi.

Yaptığı şarkıları değerli yorumcularla da paylaşan Aslı Güngör’ün ‘Devirdim Yılları’ isimli şarkısını Erol Evgin son albümünde seslendirdi. Ardından Sinan Özen’e verdiği “Ben Seni Sevdim” isimli şarkı da dijital satış rekorları kırmaya devam etti. 

TRT projesi olan ‘Sufi Klipler’ için Yunus Emre’nin ölümsüz eseri ‘Bana Seni Gerek’i yorumlamıştır. Serkan Sönmezocak’ın new age tarzında aranje ettiği eserin klibi hala TRT ekranlarında yayınlanmaktadır.

3. solo albümü olan ‘Aslı Gibidir’ 2012 yılı Ocak ayından itibaren müzik marketlerdeki yerini aldı. DJ Pantelis, Erhan Bayrak, Serkan Sönmezocak, CazYapJazz gibi müzik adamlarının aranjörlüğünde disco’dan ballad’a, jazz’dan new age’e çeşitlilik sunan bu coşkulu albüm Türkiye’den Yunanistan’a ve Almanya’ya uzanıp dünyayı dolaşan bir müzik yolculuğunu önümüze sunuyor.

Aslı Güngör’ün 10 parçadan oluşan albümü “Enerji”; Çınar Müzik etiketi ile dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldığı andan itibaren en çok talep edilenler arasına girmiştir. Seslendirdiği şarkılarla birçok ödül alan sanatçı Altın Kelebek Ödülü’nü alan şarkıcılardan biridir.

Albümün ilk 2 klibi Aslı Güngör’ün kendi yönetmenliğini yaptığı ‘İhanet’ ve ‘Aşkın Anahtarı’ isimli şarkılarına çekildi.

2014 yılında Olmak Ya Da Olmamak isimli single albüm çıkaran sanatçı Türkiye’de ve Avrupa’da konserler vermeye devam etmektedir.

Aslı Güngör, halen albüm çalışmalarını sürdürmekte ve yeni parçaları ile müzik piyasasında bulunmaya devam edecektir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler