Ana SayfaYaşamGüzellikAşırı Terlemede Botoks Tedavisi – Medikal Estetik Hekimi Yaprak Konakçı Anlatıyor!

İlgili Postlar

Aşırı Terlemede Botoks Tedavisi – Medikal Estetik Hekimi Yaprak Konakçı Anlatıyor!

Aşırı terleme, hayat kalitesini düşüren ve özgüven problemine yol açan en büyük fizyolojik sorunlardan biri. Birçok kişi aşırı terleme sebebiyle el sıkışamıyor, istediği kıyafeti giyemiyor ve en önemlisi sosyal ortamlardan uzaklaşıyor. Ataşehir, Zen Poliklinik’te medikal estetik tedavilerini başarıyla yapan Doktor Yaprak Konakçı, aşırı terlemede botoks tedavisiyle ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı. Hastaların botoks tedavisiyle sosyal fobilerini yendiğini belirten Konakçı, botoks ile ilgili önemli noktaların altını çizgi.

Aşırı Terleme Sorunu Botoks İle Önleniyor!

Hiperhidroz olarak da bilinen aşırı terleme, hastalarımızın günlük yaşantısında birçok probleme sebep oluyor. Zen Poliklinik’e başvuran hastalarımız, rahat hareket edemediklerini ve terlemeyi bir türlü engel olamadıklarını belirtiyor. Kozmetik ürünler terlemeden daha çok kokuyu engelliyor ve birkaç saatlik geçici çözüm sunuyor. Oysa botoks tedavisi ile aşırı terleme sorunu uzun vadede engellenebiliyor.

Aşırı terlemede botoks tedavisi uzun yıllardır güvenle kullanılıyor ve hastalara sınırsız özgürlük sağlıyor. Bu tedavide kullandığımız botoks, sinir uçları ve ter bezleri arasındaki iletimi durdurmaktadır. Dolayısıyla ameliyatsız terleme tedavisi ile hiperhidroz sonunu önlüyoruz.

30 Dakikalık Tek Seansla Aşırı Terleme Sorunu Çözülüyor

Bizler, Zen Poliklinik’te aşırı terleme sorunuyla başvuran hastalarımız için bir dizi tahlil ve test uyguluyoruz. Aynı zamanda iyot-nişasta testi ile aktif terleme alanlarını belirliyoruz. Özellikle koltuk altı, el ve ayak tabanı gibi bölgeler aktif terleme alanına sahip olmakla birlikte hastaları büyük oranda rahatsız ediyor.

Bu tedavide vücuda botulinum toksin isimli bakteriyi enjekte ediyoruz. Bbotulinum toksin bakterisi vücutta olağan olarak bulunmakla birlikte botoks tedavilerinin etken maddelerinden biri.  Seans süresi yaklaşık 30 dakika olmakla birlikte tek seansla terleme sorunu engelleniyor. Aşırı terlemede botoks tedavisinin etki süresi ise 6 ay kadar sürüyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında hastalarımız aşırı terleme sorunuyla kliniğimizi ziyaret ediyor.

Aşırı Terlemede Botoks Tedavisi Sayesinde Yüz Güldüren Sonuçlar Alınıyor!

Hastalarımın günlük yaşamını kolaylaştıran ve sınırsız hareket alanı sağlayan botoks tedavisi 18 – 65 yaş aralığında uygulanabiliyor. Aynı zamanda hem kadın hem de erkek hastalarımız botoks tedavisiyle birlikte yüz güldüren sonuçlar alıyor. Bizler Zen Poliklinik’te tedavi öncesinde ağrısız ve acısız işlem için lokal anestezik krem uygulaması yapıyoruz. Botoks işlemi ince uçlu iğnelerle gerçekleştiriliyor. Seans bitiminde ise hastalarımız herhangi bir yan etki riski bulunmadan günlük hayatına devam edebiliyor.

Botoksun etkisi yaklaşık iki gün içinde görülüyor. 2 günlük süreç sonunda hastalarımız yaklaşık 6 ay boyunca aşırı terleme sorunundan kurtuluyor.

Aşırı terlemede botoks tedavisinin en iyi sonucu vermesi için uygulama yapılan alanlara mutlaka yüksek faktörlü güneş kremi sürülmesini istiyoruz. Bu sayede uygulama alanında daha iyi sonuçlar alınırken olası cilt lekeleri de engelleniyor.

Aşırı Terlemede Botoks Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?

Aşırı terleme sorunu, birçok sebepten kaynaklanıyor. Özellikle hastaların birtakım ilaç kullanması, genetik faktörler ve obezite gibi sorunlar aşırı terlemeye sebep oluyor. Bununla birlikte stresli ve heyecanlı anlarda aşırı terleme sorunu görülebiliyor. İnsan fizyolojisi gereği, belirli miktarda terleme kabul edilir. Ancak kişinin günlük hayatını engellenmesi durumunda hastalarıma botoks tedavisini öneriyoruz.

Bizler, Zen Poliklinik’te FDA tarafından onaylanan botoks tedavisini uyguluyoruz. Botoks, hem tedavi hem de estetik amaçlarla kullanılabiliyor. Aşırı terlemede botoks tedavisi ise belirli aralıklarla yeniden tekrarlanabiliyor. Örneğin, hastalarımız 6 ay – 1 yıllık süre sonunda yeniden botoks tedavisi olmak istiyor. En önemli sebebi ise hastalarımızın bu süreçte yaşam standartlarının yükselmesi.

Dr. Yaprak Konakçı

Medikal Estetik Hekimi

zenpoliklinik.com

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler