Ana SayfaKimdirArto Kimdir?

İlgili Postlar

Arto Kimdir?

Uzun yıllardır gece aleminde sahnelerde olan şarkıcı Arto, kimdir? Sivri dilli olması ile tanınan şarkıcı Arto’nun asıl mesleği nedir? Ermeni asıllı olan ünlü şarkıcı, aslen nerelidir? İşte Arto hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…


Bugün Doğan Ünlüler

 Şarkıcı Arto Kaç Yaşında? Arto Aslen Nereli? Gerçek İsmi Ne? Arto Hangi Burç?

1966 yılında İstanbul, Fenerbahçe’de doğan Arto, Ermeni asıllı Türk vatandaşı. Baba tarafı Artvin, Hopa doğumlu olan şarkıcı’nın, anne tarafı ise Kayseri’li. Arto’nun gerçek ismi Harutyan Dalga. Aslan burcudur.

Arto Kimdir? Nereden Mezun Olmuştur?

Liseyi Özel Şişli Kolejinde bitiren Arto, 2010-2013 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde Medya ve İletişim Sistemleri ile Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümlerinde okudu.

Arto’nun İş ve Sanat Hayatı

1992 yılında Etiler’de bir gece kulübünün alt katında ki İtalyan restoranının yöneticisi olan bir kız arkadaşının yanında kendisi de yönetici olarak çalışmaya başlayarak iş hayatına atıldı.
1994-1995 yıllarında işletmenin adını Cımbız olarak koyduğu kulüp bölümünde halkla ilişkiler departmanını yönetti.
Aynı mekanda çalışan iki solistten bir tanesinin ayrılması ve diğerinin ameliyat olması gerektiğinden, yerine çıkartıcak solist bulamayınca kendisi kısa süreli şarkı söylemeye başladı.
Sahne programının çok beğeni alması sonrası patronunun solist olarak olarak Arto’yu işe başlatması üzerine, şarkıcılık kariyeri başladı. İki üç yıl içinde de dönemin fenomen magazin programı Televole sayesinde şimdiki ününe kavuştu.
Akademik kariyeri olan bir solist olmadığını, sadece eğlendirici ve yorumcu olarak müzik piyasasında yer aldığını, hiçbir zaman ‘iyi bir vokalim’ demediğini, işinin önce show sonra dinleti üzerine kurulu olduğunu söyleyen Arto; 2002 yılında Şahin Özer müzik şirketi yapımcılığında ‘Allahıma Bin Şükür’ isimli bir albüm çıkarttı.
2003 tarihinde Yaşar Kekava Plakçılık’dan çıkarttığı ikinci albümünün klibinde Şenay Akay, Ebru Destan, Nefise Karatay, nigar Talibova, doğa Bekleriz ve Esra Eron oynadı.
2013 yılında üçüncü albümü Bal Kaymak Yarim’i çıkartan Arto, bu albümde Yıldız Tilbe, Emre Kaya ve Güven Baran’ın çalışmalarına yer verdi.
En son 2016 yazında bir single çıkartan ünlü şarkıcı, Erol Özdamar’a sözü ve bestesi ait olan ‘Hayırlı Olsun’ isimli eseri seslendirdi.

Arto Albümleri

2002 – Allahıma Bin Şükür
2003 – Emrin olur
2013 – Bal Kaymak Yarim
2016 – Hayırlı Olsun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler