Ana SayfaDizilerArif V 216 filmindeki muhteşem göndermeler

İlgili Postlar

Arif V 216 filmindeki muhteşem göndermeler

Cem Yılmaz’ı seven, GORA’ya hayran olan bir adam olarak Arif V 216 filmine vizyona girdiğinin 2. günü gündüzden gittim. Bazı kötü yorumlar var ama ben çok sevdim. Katıla katıla gülmedim ama adam komedyen diye her filminde seni güldürmek zorunda mı lan! Filmde çok güzel replikler, muazzam göndermeler vardı ve bunlar bana yetti. O kadar çok gönderme vardı ki filmi izledikten sonra biraz sosyal medyaya bakınca bazılarını kaçırdığımı fark ettim. Göndermeleri yakalayabilmek adına bir kez daha izlenir bu film.

Arif V 216’da yapılan göndermeler:

SPOİLER İÇERİR

Vereceğim ilk gönderme Ozan Güven’in kendine yaptığı göndermedir.

Filmde 3 çocuk 216 ile eğlenirken robot abimiz sinirleniyor ve çocuğun birine dönüp ‘Kaç yaşındasın sen?’ diye soruyor 😀 En çok buna güldüm dkslşdka.

Emel Sayın göndermesi

Garavel Usta, göz ameliyatı olduktan sonra gördüğü hemşireyi Emel Sayın sanıyor. Çünkü kadının kafasını ortada bir tane, onun etrafında 5 tane şeklinde görüyor. Emel Sayın klipleri gibi. Doktor da bunu Emel Sayın sendromu olarak dillendiriyor.

Bir Emel Sayın göndermesi daha

Emel Sayın’ın Mavi Boncuk filminde halıya sarılıp kaçırılması efsanedir bilirsiniz. Filmde de Besim Toker, 216’yı halıya sarıp kaçırıyor.

Whiplash göndermesi

Bu göndermeyi fragmanda da fark etmiştim ben. Arif şarkı söylerken Erşan Kuneri’nin el hareketiyle onu durdurması, Whiplash’ta Terence Fletcher’ın öğrencilerine yaptığı hareketin aynısı.

Shining göndermesi

Bahçede eylem yapan mavi elbiseli korkunçlu 2 kız çocuğu da Shining’e gönderme yapıyor.

Nuri Bilge Ceylan göndermesi

Nuri Bilge Ceylan’dan bahsedildiğinde kapıdan içeri bir elma yuvarlanmıştı ve ben izlerken bunu anlayamamıştım. Bir Zamanlar Anadolu’da göndermesiymiş bu da.

Mavi don göndermesi

Erşan Kuneri, barda bir çocuğun donunu kontrol ediyor mavi mi değil mi diye.

Turist Ömer göndermesi

Sadri Alışık, Turist Ömer karakterini oluştururken karakteri eksik bulur ve ‘Bir şapka olsa iyi olur’ der. Denediği hiçbir şapkayı beğenmez. En son bir inşaat işçisinin şapkasını alır 2,5 liraya. Filmde de şapkanın 2,5 lira olduğu söylenerek bu hikayeye göndermede bulunulmuş.

Kill Bill göndermesi

Kill Bill’deki teknikle hurdacının kalbine vuruyor ve adam birkaç saniye sonra yıkılıyor.

Hükümete gönderme

Filmde 216’nın ünü dünyaya yayılınca Almanlar gelip Besim Toker ile anlaşma yapmak istiyor. Orada geçen şu diyaloğa dikkat etmek lazım. “Bizi kıskanıyorlar” 😀

Bir de komşularla sıfır sorun göndermesi vardı bunun haricinde 🙂

Erdal Tosun’a gönderme

216, Arif’in evine ilk geldiği dakikalarda Rend-Roy’un büstüne eğilip “Ben de hayallerimin peşinden geldim” diyor. Bu da Rend-Roy’u oynayan Erdal Tosun’un rol aldığı başka bir filmden (Rina) herkesin bildiği bir repliğe göndermedir: ” Ne olmuş büyük adam olamadıysak? Hayallerimizi satmadık ya!”

Vizontele Tuuba göndermesi

 

Cem Yılmaz, Vizontele filminde yaptığı ‘Zeki Müren de bizi görecek mi’ esprisini kendi filminde Zeki Müren’in karşısında yapıyor. Zeki Müren anlamıyor bunu tabii. Asistanına dönüp kim bu münasebetsiz diye soruyor. Asistanı da Tuba Ünsal 🙂

Barış Manço göndermesi

,

Arif Işık meşhur olmaya çalışırken Erşan Kuneri’nin ofisinde Barış Manço da var. Kul Ahmet’in Ceketi, Acuh da Bağa Vir gibi şarkı sözleriyle sürekli bir atıfta bulunma hali vardı o sahnede.

RTÜK’e gönderme

Protestolar sırasında Arif, İngilizce küfürler ediyor. O sırada ekranın altında ‘Kahretsin, lanet olsun’ gibi yazılar beliriyor.  

Bob Marley Faruk göndermesi

216, Pembeşeker’e aşkını itiraf ettiği sırada orada bulunan bir çocuk ‘Vay be! Bir robot, bir kadına aşık oluyor’ diyor. Bu sözler, GORA’da Bob Marley Faruk’un söylediği bir replik. O çocuk da Faruk’un küçüklüğü.

Gazetelere gönderme

Arif V 216 filmindeki muhteşem göndermeler

Filmde 216, Arif’e ‘sünnet oldun mu?’ diye soruyor. Arif de ‘Bütün gazeteler yazdı duymadın mı?’ şeklinde yanıt veriyor. Bu da gazetelere yapılan bir gönderme. 2 sene önce Cem Yılmaz’ın sünnet fotoğrafı olay oldu diye tüm gazeteler haber yapmıştı neredeyse. 

Ayrıca 216’nın açılış müziği Windows NT’nin açılış müziği.

Cem Yılmaz’ın kendi filmlerine yaptığı göndermeler

Yahşi Batı

216: Ne deseydim, Komutan Logar mı deseydim?

Arif: Komutan Logar mı? Onun ben mına koyayım.

Pek Yakında

Doktor, Garavel’in gözlerindeki bandajı açarken ‘Göremeyebilir’ diyor. Arif de ‘İstese görür yani’ diyerek Pek Yakında’nın sevilen bir repliğini kullanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler