Ana SayfaÜnlülerArif Sağ'ın "İnsanlık suçu işledi" dediği Orhan Gencebay: Şerefim ve onurumla yaşadım!

İlgili Postlar

Arif Sağ’ın “İnsanlık suçu işledi” dediği Orhan Gencebay: Şerefim ve onurumla yaşadım!

Orhan Gencebay, MESAM polemiği yaşadığı Arif Sağ’ın açıklamalarının ardından konuştu. Arif Sağ’ın “İnsanlık suçu işledi” dediği Orhan Gencebay, “Şerefim ve onurumla yaşadım” dedi. Detaylar haberimizde…

Arif Sağ: Orhan Gencebay nefret suçu işledi!

Orhan Gencebay: Ben şerefim ve onurumla yaşadık, öyle de öleceğim

MESAM’daki başkanlığını bırakmasının ardından Arif Sağ ile polemik yaşayan Orhan Gencebay, MESAM hakkında açıklamalarda bulundu. MESAM’la kesinlikle ilgilenmediğini söyleyen usta sanatçı Orhan Gencebay, “Bakanlığımız geçici yönetim kurulu atadı. Onlar yaklaşık üç aydan beri genel kurulu hazırlıyor. Kesinlikle benim müdahalem yok. Genel kurul yapılacak ama ben gitmeyeceğim. Arif Sağ’ın söyledikleri son derece yanlıştı. Başkaları da bunu çarpıttı. O insanların dürüst olduğuna inanmıyorum. Ben şerefimle ve onurumla yaşadım. Öyle de öleceğim.”dedi.

Orhan Gencebay kimdir?

Arif Sağ: Orhan Gencebay resmen nefret suçu işliyor

Usta sanatçı Arif Sağ ise, Orhan Gencebay ve MESAM hakkında yaptığı açıklamada; “Bütün bu olumsuzluklara rağmen kimse sesini çıkarmazsa oraya gideceğiz, belki orada engelleyecekler bizi, içeri almayacaklar ama bu oraya gitmeyeceğimiz anlamına gelmez. Hatta içeri girmesem dahi ben ve arkadaşlarım adaylığımızı devam ettireceğiz. Hukuksal anlamda ters bir şey çıkarırlarsa, B planını uygulayacağız. Bu bilinmelidir. Ben inanıyorum ki, her koşulda bu ekip kazanacak. Gencebay’ın bir dilekçesi var, orada karambole getirmeye çalışıyor işi. ‘MESAM, etnik yapıyla yönetilecek bir yer değildir’ diyor. Ne anlayacağım ben bundan? ‘Burası böyle yönetiliyor’ demek istiyor. Orhan Gencebay burada resmen nefret suçu işliyor, ayrımcılık yapıyor.” dedi.

Arif Sağ kimdir?

MESAM hakkında da konuşan Arif Sağ; “Buraya kadar nasıl geldiğini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sormak lazım. Şöyle bir durum var: Orhan Gencebay, 18 ay yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Orhan istifa edince beni tekrar başkan seçtiler. Biz kongreye giderken Orhan ve ekibiyle anlaşmıştık. İki senelik sürecin birinci senesinde Orhan, ikinci senesinde de ben başkan olacaktım. Orhan bunu yapmadı. Hastalığım düzeldi ve MESAM’a gidip gelmeye başlayınca, Orhan bir teklifte bulundu. “Kamera koyalım, ses kayıt cihazı koyalım yönetim kurulu odasına. Dışarı haber sızıyordu. Şeffaflık böyle bir şey mi! Karşıma kamera koyduğunuzda ben nasıl tartışacağım? Hep kendime dikkat etmek zorunda kalacağım. Ben o isteğine karşı gelince, o da istifa etti. Gencebay’ın istifa dilekçesindeki, “MESAM; siyaset, etnik köken ve inanç üzerinden örgütlenerek faaliyette bulunulacak veya ele geçirilecek bir kurum değildir” cümlesi önemli. Bu lafı söylediğin zaman böyle bir şey varmış imajı yaratıyorsun.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler