Ana SayfaKimdirArda Türkmen Kimdir?

İlgili Postlar

Arda Türkmen Kimdir?

Televizyon Programcısı ünlü şef Arda Türkmen Kimdir? Arda Türkmen Nerede Doğdu? Arda Türkmen Aslen Nereli? Arda Türkmen Hangi Burç? Arda Türkmen’in TV Programları Hangileri? Hepsi Ve Daha Fazlası Haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Arda Türkmen Nerede Doğdu? Arda Türkmen Aslen Nereli? Arda Türkmen Hangi Burç?

Arda Türkmen 1 Ocak 1975 doğmuştur. Arda Türkmen İstanbulludur. Arda Türkmen Oğlak Burcudur.

Arda Türkmen Kimdir?

Arda Türkmen, Lise eğitimini saınt benoıt fransız lisesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Bilgi üniversite’sinde çift dalda yaparak işletme ve sahne gösteri sanatları bölümlerinden mezun olarak tamamlamıştır. Arda Türkmen iş hayatına öğrenci turları düzenleyerek başlamış, yine aynı yıllarda yürüttüğü işletmecilik deneyimleri ile yiyecek içecek sektöründe yer almıştır.

Arda Türkmen, 2003 yılının sonlarına doğru kurduğu roka davet isimli catering firması bu zamana kadar pek çok başarılı organizasyonun yiyecek-içecek işlerini üstlendiği gibi Türkiye’ye gelen pek çok yabancı yıldızın özel yemekleri için de tercih edilen isim haline gelmeyi başarmıştır. Metallıca ve depeche mode gibi Türkiye’ye gelen önemli müzik gruplarının caterıng hizmeti roka davet tarafından yapılmıştır.

Arda Türkmen, 2008 yılının nisan ayında Asmalımescit’te açtığı 11 Leblon isimli restaurantı ise açıldığı yıl itibarı ile ‘tıme out yeme içme ödülleri’nde iki dalda aday gösterilmiştir.

Arda Türkmen 2010 yılında Cnn Turk Televızyonu için ‘arda’nın mutfağı’ isimli yemek programını yapmaya başladı. Program 4 sezon boyunca hafta sonları yayınlanmaya devam etti. 2012 yılında ise sabah gazetesinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı. 2012 yılının ortalarına doğru la cucına ıtalıana dergisinde yemek yazıları ve tarifleri yazmaya başladı. 2013 yılında hürriyet pazar ekinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başlamıştır.2015 yılının eylül ayında karaköydeki Forneria isimli restoranının olduğu binanın teras katına “Mükellef Meyhane”yi açtı. 2013 yılında ikinci restaurant’ı olan fornerıa’yı karaköy’de açmıştır. 2017 yılında Karaköy’deki Forneria isimli restaurantına konsept değişikliği yaparak teras katındaki meyhaneye bağlı bir ocakbaşı restaurantına dönüştürdü.

Arda Türkmen’in TV Programları:

2014 yılının mart ayında turkmax gurme televizyon kanalında arda’nın mutfağı 3.sezon yayınlanmaya başlanmıştır.

2014 yılının eylül ayında tv8 televizyon kanalında arda’nın mutfağı 5. Sezonu yayınlanmaya başlanmıştır.

2014 yılının ekim ayında tv8 televizyon kanalında ver fırına isimli yarışma programında jüri olarak görev aldı.

Tv8 televizyon kanalında Arda’nın mutfağı 8. Sezonu yayınlanmıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler